Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Klijentske aplikacije

Klijentske aplikacije (X)HTML, CSS, JavaScript, AJAX...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.12.2010, 22:25   #1
vladakg
Član
 
Član od: 4.4.2008.
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 233
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom HTML image background stretch

Da li zna neko kako da namestim za body da bude slika u pozadini, ali da se uvek razvuce koliko treba, tj. u zavisnosti kolika je rezolucija...znam da mi se ponavlja slika pomocu x ili y ose , ali me zanima da li ima forica da se razvice kao npr. kad postavite sliku kao wallpaper pa je razvucete preko ekrana da bi popunila sve
vladakg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.12.2010, 22:58   #2
urke
ex Laki pingvin
 
Avatar korisnika urke
 
Član od: 28.10.2005.
Lokacija: Kragujevac (Srbija)
Poruke: 2.544
Zahvalnice: 468
Zahvaljeno 872 puta na 484 poruka
Određen forumom Re: HTML image background stretch

Можеш да се послужиш са CSS3 особином background-size. Дакле:

Kod:
body {
background: url(slika.png) no-repeat;
background-size: 100%;
}
urke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.12.2010, 23:12   #3
vladakg
Član
 
Član od: 4.4.2008.
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 233
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: HTML image background stretch

Nece, ubaci mi sliku ali nece da je razvuce
vladakg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.12.2010, 23:19   #4
urke
ex Laki pingvin
 
Avatar korisnika urke
 
Član od: 28.10.2005.
Lokacija: Kragujevac (Srbija)
Poruke: 2.544
Zahvalnice: 468
Zahvaljeno 872 puta na 484 poruka
Određen forumom Re: HTML image background stretch

Па има једна ситница - програм који користиш за сурф мора да подржава CSS3. Google Chrome и Opera га подржавају, не знам за остале.
urke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.12.2010, 23:29   #5
vladakg
Član
 
Član od: 4.4.2008.
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 233
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: HTML image background stretch

Probao i Chrome , nece. Resen problem pomocu ovog linka, radi u svim pretrazivacima. Hvala na trudu

link http://webdesign.about.com/od/css3/f/blfaqbgsize.htm
vladakg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.11.2012, 14:24   #6
zarkop
Novi član
 
Član od: 18.1.2011.
Poruke: 2
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: HTML image background stretch

Citat:
vladakg kaže: Pregled poruke
Da li zna neko kako da namestim za body da bude slika u pozadini, ali da se uvek razvuce koliko treba, tj. u zavisnosti kolika je rezolucija...znam da mi se ponavlja slika pomocu x ili y ose , ali me zanima da li ima forica da se razvice kao npr. kad postavite sliku kao wallpaper pa je razvucete preko ekrana da bi popunila sve
Ne znam da li ti je nesto pomoglo od ovog sto su ti rekli ali eto ti html kod, samo ubaci sliku koji god zelis i imaces je na celom ekranu.


<html>
<head>
<style type="text/css">
html {
background: url(slika.jpg) no-repeat center center fixed;
-webkit-background-size: cover;
-moz-background-size: cover;
-o-background-size: cover;
background-size: cover;

}
zarkop je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.11.2012, 15:49   #7
ZoNi
Deo inventara foruma
 
Član od: 24.10.2005.
Lokacija: █▀█▄█▀█ BGD
Poruke: 8.147
Zahvalnice: 1.890
Zahvaljeno 1.805 puta na 1.321 poruka
Određen forumom Re: HTML image background stretch

Zarkop, mislim da je bolje umesto "cover" staviti "100% 100%".

Kad se koristi "cover", deo slike može da pobegne van vidljivog dela.

Uzgred, da si sačekao još mesec dana, mogao si da postaviš odgovor tačno nakon 2 godine u odnosu na poslednji post
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
div background image nepoverljiv Web dizajn 10 7.1.2010 18:26
Acronis True Image problem Eddie Aplikativni softver 4 12.8.2009 17:53
Nero image drive Vista jelenamm Operativni sistemi 6 28.6.2008 16:39
[HTML] HTML tutorijali na srpskom MilanSM Klijentske aplikacije 12 11.8.2007 17:54


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:57.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com