Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.8.2014, 17:47   #321
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: [C++] Visual Studio Compiler

Citat:
...Visual Basic
Verujem da mislis Visual Studio.
Nisam siguran da mozes nesto da uradis sa 2010-tkom. Zasto ne instaliras 2013 express verziju? Mada opet nema "full" podrsku za C++11.
Menjanje kompajlera koliko znam moze da se podesi po projektu, odes na "Properties" za projekat pod "General" stavkom imas "Platform toolset":

Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2014, 21:36   #322
djanko
Novi član
 
Član od: 24.12.2013.
Poruke: 18
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: [C++] Visual Studio Compiler

Da, mislio sam Visual Studio, uvek napisem Basic, ne znam iz kog razloga... Pitanje sam postavio jer imam Windows XP koji ne podrzava 2013 verziju. Odlucio sam da se prebacim na Windows 7 iz ovog razloga.

edit: u naslovu sam napisao studio, a u poruci basic... :P

Poslednja ispravka: djanko (5.8.2014 u 21:36) Razlog: typo
djanko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2014, 10:41   #323
djanko
Novi član
 
Član od: 24.12.2013.
Poruke: 18
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Angry [C++] Da li su projekti stvarno neophodni?

Pozdrav.

Nedavno sam instalirao Visual Studio 2013, ali imam jedan problem. Pratim jednu knjigu na temu programiranja u C++ i cesto moram praviti nove .cpp fajlove i pokretati ih. Moj problem je to sto svaki put kada hocu da napravim novi nezavisni .cpp fajl, moram prvo napraviti projekat, pa .cpp fajl pa tek onda kompajlovati. To oduzima puno vremena. Pokusavao sam praviti vise .cpp fajlova u okviru jednog projekta ali ne mogu ih pokretati nezavisno.

Da li postoji neko resenje, ili makar nacin da se ovo brze obavi?

Hvala.
djanko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2014, 12:11   #324
Teva
Starosedelac
 
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Poruke: 1.579
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: [C++] Da li su projekti stvarno neophodni?

Zakomentariši main funkcije u ostalim fajlovima koje ne koristiš. Ono koliko ja znam (mada nikad nisam nešto preterano koristio VS za te sitnije stvari) da ne može.

Moj savet ti je da pređeš na Orwell Dev-C++, koji je za te stvari odličan, posebno ako ga instaliraš sa MinGW-om (ne znam zašto al baš volim gnu kompajler )
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2014, 14:14   #325
djanko
Novi član
 
Član od: 24.12.2013.
Poruke: 18
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: [C++] Da li su projekti stvarno neophodni?

Trazio sam i nalazio puno IDEa i kompajlera ali uvijek nekome nesto fali, ili je nestabilan, ili je kompajler outdated... Razlog zbog kojeg ne koristim MinGW je to sto sam cuo da se slabo radi na njemu.

Trenutno koristim Developer Command Prompt iz VS2013 da kompajlujem .cpp fajlove koje pravim u VS komandom: cl /EHsc imefajla.cpp . Jos nisam nasao laksi nacin da ovo uradim.
djanko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2014, 14:41   #326
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 18.506
Zahvalnice: 391
Zahvaljeno 3.433 puta na 3.215 poruka
Određen forumom Re: [C++] Da li su projekti stvarno neophodni?

samo napravi template koji ćeš da edituješ da ne bi sto puta radio jedno isto
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2014, 15:43   #327
djanko
Novi član
 
Član od: 24.12.2013.
Poruke: 18
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: [C++] Da li su projekti stvarno neophodni?

Nasao sam resenje za moj problem. Napravio sam jedan projekat i podesio ga po svojim potrebama. Kada trebam da napravim novi source file samo ga dodam i kompajlujem, a kada mi zatreba drugi, samo uradim "Exclude from Project" na prethodni i napravim naredni. Tako mi prethodni .cpp fajlovi ostaju sacuvani.
djanko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2014, 16:35   #328
analayzer
Starosedelac
 
Član od: 2.6.2008.
Lokacija: Vršac
Poruke: 1.711
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 303 puta na 286 poruka
Određen forumom Re: [C++] Da li su projekti stvarno neophodni?

To sam i ja hteo da ti kažem ali eto bio si brži. Sam si našao odgovor.
analayzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.8.2014, 18:01   #329
djanko
Novi član
 
Član od: 24.12.2013.
Poruke: 18
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Angry [C++] Vector Error

Ucim C++ i zapeo sam na vektorima. Primer je ovakav:

vector<int> v = {5, 7, 9, 4, 6, 8};

ali VS mi daje Error:

no instance of constructor "Vector<T>::Vector [with T=int]" matches the argument list argument types are: (int, int, int, int, int, int)

Pokusavao sam svasta ali nikako ne uspevam da ispravim error.

Bio bih zahvalan za pomoc.

EDIT: Kada ovo uradim sa stringovima:
vector<string> v = { "me", "you" };
dobijam ovaj error:

error C2664: 'std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std ::allocator<char>>::basic_string(std::initializer_ list<_Elem>,const std::allocator<char> &)' : cannot convert argument 1 from 'const char' to 'const std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std: :allocator<char>> &'

Poslednja ispravka: djanko (8.8.2014 u 18:05) Razlog: Dodat erro
djanko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.8.2014, 0:43   #330
Futuristic
Član
 
Član od: 22.11.2009.
Lokacija: Čačak
Poruke: 250
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Mozda nisi:
- includovao <vector>
- stavio using namespace std
- nisi dodao flag -std=c++11 posto samo u c++11 mozes da inicijalizujes vektor preko initializer list

Nadam se da nisam negde pogresio.
Futuristic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2014, 20:47   #331
I like games
Veteran
 
Član od: 25.3.2010.
Poruke: 574
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Postaviću pitanje vezano za C u ovu temu.

Da li postoje neka pravila kada se otvaraju i zatvaraju zagrade, kako se koriste beline, i slično?
I like games je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2014, 11:02   #332
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.471
Zahvalnice: 1.712
Zahvaljeno 4.505 puta na 2.551 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Kako se dogovoriš/dogovorite.

http://www.stroustrup.com/bs_faq2.html
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2014, 16:10   #333
Twisterzemun
Član
 
Član od: 6.2.2012.
Poruke: 150
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Ako neko nije gledao, toplo preporucujem!

http://channel9.msdn.com/Events/Lang...T-2014/Keynote

ps. Bjarne legenda
Twisterzemun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.2.2015, 17:23   #334
grim
Član
 
Član od: 14.12.2005.
Lokacija: Uspavan Dolina
Poruke: 82
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Recimo da bih zeleo da pisem klasicne desktop aplikacije, audio plejer, file manager ... sta raditi kada savladam c++, da li da krenem sa ucenjem win32 api ja , mfc - a , atl - a, qt - q, wx, neceg desetog.
grim je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.3.2015, 20:10   #335
Miki1987
Veteran
 
Član od: 19.11.2005.
Poruke: 987
Zahvalnice: 572
Zahvaljeno 286 puta na 145 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Препоручите књиге за учење c++ језика за почетнике, на српском.
Miki1987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.4.2015, 11:36   #336
analayzer
Starosedelac
 
Član od: 2.6.2008.
Lokacija: Vršac
Poruke: 1.711
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 303 puta na 286 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Ideš na mikroknjiga.rs i uzmeš šta oćeš. Doduše ja više volim c++/cli sa kojim sam počeo.
Ah da imaš i na http://knjige.kombib.rs/C_Naucite_za...I_izdanje.html ovu koju sam imao C++ Naučite za 21 dan - VII izdanje. Malo davi ali dobra ti je.
analayzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku analayzer na korisnoj poruci:
Miki1987 (3.4.2015), Nikola Stankovic (3.4.2015), Šapke (8.5.2015)
Stara 29.4.2015, 0:18   #337
SyoncMaster
Član
 
Član od: 8.4.2009.
Lokacija: SRBIJA\BEOGRAD!
Poruke: 492
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 14 puta na 13 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku SyoncMaster
Određen forumom Re: How to... C++

Odes na sajt rti.etf.rs -> Objektno 1
Imas prezentacije, primere, materijale :P
SyoncMaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SyoncMaster na korisnoj poruci:
Nikola Stankovic (29.4.2015)
Stara 4.7.2015, 17:35   #338
NikolaTECH
Član
 
Član od: 9.2.2015.
Poruke: 67
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Treba mi pomoć za C++ u vezi pointera.

Kod:
#include <iostream>
using namespace std;

void f(int *p) {
    *p++; }

int main() {
    int n = 1;
    f(&n);
    cout << n << endl; }
E sad, *p++; ne radi. Probao sam *p += 1; i *p = *p + 1; i to radi.. Zašto ne radi *p++, a ovo ostalo radi ?
NikolaTECH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2015, 18:08   #339
Flash91
Veteran
 
Član od: 24.10.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 694
Zahvalnice: 222
Zahvaljeno 215 puta na 121 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Citat:
NikolaTECH kaže: Pregled poruke
Treba mi pomoć za C++ u vezi pointera.

Kod:
#include <iostream>
using namespace std;

void f(int *p) {
    *p++; }

int main() {
    int n = 1;
    f(&n);
    cout << n << endl; }
E sad, *p++; ne radi. Probao sam *p += 1; i *p = *p + 1; i to radi.. Zašto ne radi *p++, a ovo ostalo radi ?

Kod:
#include <iostream>
using namespace std;

void f(int *p) {
    ++*p; }

int main() {
    int n = 1;
    f(&n);
    cout << n << endl; }
Prefiksni oblik radi, e sad zasto je tako...

Postfiksni operator izgleda da je delovao samo na pointer a ne na podatak na koji pointer pokazuje, dok recimo ako se stavi (p*)++ program radi sta treba. Tako da izgleda je problem do grupisanja operatora.



http://en.cppreference.com/w/c/langu...tor_precedence
Flash91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Flash91 na korisnoj poruci:
NikolaTECH (7.7.2015)
Stara 4.7.2015, 19:58   #340
Sun Tzu
Starosedelac
 
Član od: 10.8.2007.
Lokacija: Temples of Syrinx
Poruke: 2.188
Zahvalnice: 412
Zahvaljeno 1.005 puta na 567 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Kod:
*p++   // same as *(p++): increment pointer, and dereference unincremented address 
*++p   // same as *(++p): increment pointer, and dereference incremented address 
++*p   // same as ++(*p): dereference pointer, and increment the value it points to 
(*p)++ // dereference pointer, and post-increment the value it points to
Sun Tzu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c++, how to, pomoc, programiranje

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:29.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com