![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.2.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 2 poruka
|
![]()
Pozdrav forumaši,
Kupih kod druga 2x4Gb DDR3 ram memorije i nakon ubacivanja u računar komp se samo resetuje, nađem zakačim speaker i daje mi više od 11 beep-ova. Ubacim no name kineski pc analizer i on kaže 15 post code error. https://www.youtube.com/watch?v=DNYoluNxsc0 Ploča je GA-H87-D3H. Potražim na google AMI UEFI POST code 15 error i nađemsledeće This error code often means that the system is stuck at the memory initialization stage during the boot process. Takođe pretraga na google-u "continuous short beeps ami bios" kaže "This beep code is usually caused by a hardware failure with the AMI BIOS chip." Odlemim primarni BIOS sve isto. Flešujem novi "BIOS" sa sajta al neće da butuje sa njega ide reset pa onda butuje sa "B" BIOS-a mada nisamprije flešovanja obrisao sadržaj "M" BIOS-a. Još malo googlanja i nađem ista ploča isti problem i između ostalog kaže se I had two faulty ram slots the two closest to the CPU worked, but when I use either of the other two slots I get that beep try using one slot of ram and if it does not work try the other slots it's worth a shot. Probao drugi ram po jedan u svaki slot ništa, neko neku ideju šta probati il da tražim drugu polovnu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.640
Zahvaljeno 11.134 puta na 7.118 poruka
|
![]()
Napiši tačne specifikacije memorije koju si kupio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Nisam kupio memoruje ali imam ove dvije što su bile u računaru sa kojima je radilo
Ballistix sport ![]() ![]() Edit: Tražiću od druga da mi slika stikove koje smo ubacali, ne javlja mi se sad, nedostupan Poslednja ispravka: SlobodanVidovic (20.1.2025 u 22:06) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]() Poslednja ispravka: SlobodanVidovic (21.1.2025 u 20:18) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.067 puta na 3.783 poruka
|
![]()
pogledaj malo te kontakte izgledaju prljavo, a možda je i senka. Probaj malo da ih prebrišeš gumicom.
Po meni ploča je zabagovala i trebalo je samo resetovati bios Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Novi član
|
![]() Citat:
bez CPU-a-, bez RAM-a ne javlja da nema RAM-a, primoravao sekundarni "BIOS", odlemnjivao primarni "BIOS" sve isto samo pišti više od 11 puta, mada ova moja ima integrisanu grafičku misliš da je do nje ? Edit: Resetovao "BIOS" vađenjem baterije čekao preko 5 min, kratko spajao Cler CMOS ona dva "pina" koji su namjenski za resetovanje "BIOS-a" ništa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
beep code, error code, matična ploča |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows 7 (64bit) | oluja | Operativni sistemi | 3347 | 4.6.2020 15:02 |
UEFI način instalacije, radni takt GPU | gtolle | Grafika | 6 | 17.4.2015 6:43 |
Instalacija Windows 8.1 u UEFI | Dragon4God | Operativni sistemi | 2 | 3.3.2015 3:13 |
AMD Radeon R9 280X Sapphire DualX oc bf4 uefi | Sakiboj | Grafika | 31 | 13.9.2014 14:03 |
UEFI bios i grafika | F.E.A.R | Kvarovi | 7 | 28.2.2014 10:50 |