Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.11.2010, 12:40   #1
Nenad Zivic
Član
 
Član od: 17.10.2007.
Lokacija: Nis
Poruke: 93
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
Određen forumom Citanje stringova red po red iz .txt fajla - Visual C++

Prijatelji, pomagajte!

Radim neku kao igricu asocijacija u Visual Studiu, i sam "engine" igre je gotov, ali imam jos jedan mali problem kako bi igra bila gotova.

Naime, zelim da nakon sto pokrenem konzolu, kod ucita svaki red mog txt fajla u po jedan string unutar neke petlje, naravno. Medjutim, imam problema sa inicijalizacijom fajla uopste, a i dalje sa time koja mi f-ja treba i naravno iz koje biblioteke. Sve sto sam probao do sad, nije radilo.

Hvala unapred. Evo koda:

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <time.h>
#include <string>
#include <conio.h>
#include <stdio.h>
#include <fstream>
#include <strstream>

int wait(int seconds){
clock_t endwait;
endwait=clock()+seconds*CLOCKS_PER_SEC;
while (clock()<endwait) {
_sleep(1);
if (_kbhit()){
getch();
return 1;
};

};
return 0;



}

void main(){
char pojmovi[40][1000], kontrolni_hit;
int redni,boolean,brojac[8],broj_rundi,broj_ekipa,duzina_runde;

for (int i=1;i<=3;i++){
scanf("%s",pojmovi[i]);
}; //punjenje baze

printf("Unesite koliko rundi zelite da traje igra:\n");
scanf("%d",&broj_rundi);

printf("\nUnesite koliko ekipa ce igrati:\n");
scanf("%d",&broj_ekipa);

printf("\nUnesite trajanje jedne runde u sekundama:\n");
scanf("%d",&duzina_runde);

fflush(stdin);

for (int o=1;o<=broj_ekipa;o++){
brojac[o]=0;
};

for (int l=1;l<=broj_rundi;l++){
for (int k=1;k<=broj_ekipa;k++){
printf("Ekipa broj %d, %d. runda:\n\n",k,l);
redni=rand()%3+1;//ili sizeof(pojmovi)
printf("%s\n",pojmovi[redni]);//nova rec
fflush(stdin);
for (int j=1;j<=duzina_runde;j++){
if (j%5==0){
printf("Jos %d sekundi...\n",duzina_runde-j);
};
boolean=wait(1);
if (boolean){
redni=rand()%3+1;//ili sizeof(pojmovi)
printf("%s\n",pojmovi[redni]);//nova rec
brojac[k]+=1;
boolean=0;
fflush(stdin);
};
};
while (1){

printf("Pritisnite <space> pa <enter> za nastavak:\n");
scanf("%c",&kontrolni_hit);
if (kontrolni_hit==' '){
break;
};
};

};

};

for(int p=1;p<=broj_ekipa;p++){
printf("\nEkipa broj %d osvojila je %d poena\n\n",p,brojac[p]);
};
//baza.close("D:\bazazaasocijacije.txt");
}


P.S. Znam da ce tesko ovo neko da procita celo, ali nadam se da sam objasnio sta mi treba, dakle iz fajla D:\bazazaasocijacije.txt, prvi red u pojmovi[1], drugi u pojmovi[2] itd...
Nenad Zivic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2010, 14:24   #2
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: Citanje stringova red po red iz .txt fajla - Visual C++

Na primer (umesto multidim. char array koristi vector string-ova):

Kod:
#include <vector>
...
const string fn = "D:\\bazazaasocijacije.txt";
...
vector<string> pojmovi;
...
fstream fin(fn.c_str(), ios::in);
...
const int bufferSize = 512;
char buffer[bufferSize];
while(!fin.eof())
{
    fin.getline(buffer, bufferSize, '\n');
    pojmovi.push_back(buffer);
}
PS. Ovo sam napisao napamet pa mozda imaju sitne greske u kodu.
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2010, 16:37   #3
Nenad Zivic
Član
 
Član od: 17.10.2007.
Lokacija: Nis
Poruke: 93
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
Određen forumom Re: Citanje stringova red po red iz .txt fajla - Visual C++

Au brate, ovo nova nauka za mene...
Ajde da probam da pohvatam, a ako ne, bilo bi lepo ako bi mogao moj kod da editujes, posto nisam siguran da mogu da ubacim tvoju sekvencu kod mene a da nesto ne u*erem.
Nenad Zivic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2010, 1:15   #4
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: Citanje stringova red po red iz .txt fajla - Visual C++

Citat:
Au brate, ovo nova nauka za mene...
Ajde da probam da pohvatam, a ako ne, bilo bi lepo ako bi mogao moj kod da editujes, posto nisam siguran da mogu da ubacim tvoju sekvencu kod mene a da nesto ne u*erem.
Ne! Probaj ovo:

fstream

vector

string
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2010, 2:02   #5
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.496
Zahvalnice: 1.724
Zahvaljeno 4.515 puta na 2.561 poruka
Određen forumom Re: Citanje stringova red po red iz .txt fajla - Visual C++

Auh, kad se čovek navikne na C# ili Javu, povratak na C++ izgleda kao "bože gospode"... koji horor od sintakse

Btw ako je već ceo program maltene radio kao C program, bez korišćenja klasa i objekata, čemu onda zezanje sa iostreamovima, mogao je prosto sa fopen, gets itd.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Nenad Zivic (15.11.2010), zokocx (9.11.2010)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Java, tabela, TableModel i citanje iz baze mcdhappy80 Programiranje 3 3.12.2010 6:14
PHP i citanje iz baze nepoverljiv Serverske aplikacije i baze podataka 1 1.3.2010 1:46
Potrebna pomoc oko projekta iz Visual Basica 6 Programer - A Programiranje 3 22.2.2010 22:49
Microsoft Visual Studio 6.0 baguje forrest_gump Programiranje 16 2.12.2007 3:30
Pravljenje image fajla iz virtual drive-a nebojsa986 Operativni sistemi 13 16.2.2007 15:04


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:59.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com