![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#161 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zato što ogromna većina običnih korisnika, uključujući i mene, ne razume ništa u vezi tog manifesta, niti šta on novo donosi, niti ih to interesuje previše. Može on da donese sto pozitivnih stvari, ali ako 100% onemogući upotrebu ad blockera to bi bila pretežno negativna stvar za sve njih jer bi tu promenu itekako osetili. Samo korišćenje Fandom wiki hosting sajta npr. bez ad blockera je najgori mogući horor, a takvih slučajeva je mnogo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M.C. na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (19.11.2023) |
![]() |
#162 | |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.314 puta na 1.999 poruka
|
![]()
Potrošače apsoutno ne interesuje ta priča oko monopola. Ono malo što se i zainteresuje obično postane glasnije kada krene neki senzacionalistički gangbang i to je to.
Citat:
Moji browseri trenutno svi imaju instalirane tačno tri ekstenzije - sve tri su moje. Za filtriranje reklama koristim squid proksi koji koristi javne ad block liste i radi na Digital Ocean dropletu od 5 dolara. Problem rešen. Poslednja ispravka: Neutrino (18.11.2023 u 23:36) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (18.11.2023), Laskaris (18.11.2023) |
![]() |
#163 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.169 puta na 911 poruka
|
![]()
Potrosace itekako kaci prica oko monopola sve bez izuzetka, ima ih koje to i interesuje a svakako vecina cuti i gleda da prodje sto jeftinije. Prica o monopolu je kao prica o bogu. Lepa filozofska pricica ali ebg, nema covek vremena da svaki dan diskutuje o tome ima li boga i gde je i sta je on. Tako i na temu monopola. Da se ionako klimave zakonske regulative u vezi sa monopolskim ponasanjem sprovode ne bi moralo ama bas nikoga nista da zanima s tim u vezi. Ali ako je 75 odsto ili vise inteneta na neki nacin vezano za Google i njegove servise tu nesto ozbiljno nije u redu. Isto vazi i za Microsoft i njegove monopole ali i lazne bipolarne podele trzista procesora i grafickih kartica u kojima su Anglosasi majstori. Cela IT sfera se bazira na monopolu par privatnih kompanija a ogromna vecina tehnoloskih proboja u IT-ju je placena novcem poreskih obveznika. Cak ni drzave, kao eksponenti kakve-takve kontrole od strane poreskih obveznika, ne mogu da doakaju cudovisnim monopolima tehnoloskih giganata. Pojedinci mogu da pricaju o tome ali sa istim ucinkom mogu da pricaju i o teoriji Velikog Praska (ne gangbang nego big bang jelte).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Veteran
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 197 puta na 152 poruka
|
![]()
Kod mene se porodicno vec par godina koristi Vivaldi na Androidu, ne treba mu nikakva ekstenzija za youtube. Na desktopu (Linux) ga koristim bar 3-4 godine, imam instaliran AdBlockPlus, ali sam ga iskljucio za youtube pre par nedelja (kad se ova tema rasplamsala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.608
Zahvaljeno 10.902 puta na 6.985 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
YouTube "Feather" - brže učitavanje YT klipova! | ZoNi | Internet tehnologije | 25 | 19.8.2012 2:22 |
YouTube HD na Samsung SmartTV UE40D5500RW | urke | Foto i audio/video | 3 | 2.6.2012 20:06 |
YouTube mi iskasapi video :( | BugA | Video/TV softver | 6 | 4.4.2010 22:13 |
YouTube TV | dacajak | Internet tehnologije | 3 | 25.2.2009 2:09 |