![]() |
![]() |
|
|||||||
| Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 29.10.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Zdravo, koristim TeraByte Unlimited image program za bekap cele particije "C" i Windows.Koristim ga na vise kompjutera ali na jedan gde je Windows 10, image fajl koji sam napravio je u "GPT" format a treba u "MBR". Neznam kako se ovo desilo.Sada ne mogu da napravim recovery na windows.
Dali nelako ovaj image file mogu konvertovati sa GPT u MBR sistem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 961 puta na 713 poruka
|
Pa napravio je GPT zato što ti je Windows 10 instaliran kao UEFI, pa je samim tim GPT.
Gde pokušavaš da razviješ tu sliku? Na istom tom računaru ili nekom drugom? Ako je na drugom, bootuješ Terabyte iso kao uefi, a ne legacy bio (csm) i razviješ sliku. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Član
Član od: 29.10.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Imam dva image backup falja Windows 10 na istom kompjuteru i napravljeni sa istim programom.Na novi backup nema problema ali na prvom (starijem ) backapu pojavljuje gresku: Unable the mount the image.Common reasons:dirty file system,incorect partition, file system, unsupported file system, or an error ocured.I na tom racunaru ali i na drugom sa TBIView pokusavam da otvorim image file ali javlja se ista greska.Pre pojavljivanje greske daje ekran da selektiram particiju i na kome pise tj daje samo jedan izbor: HD (228937MiB) GPT reserved 01. Oba dva bekap fajla su napravljeni na isti instalirani Windows10.
Poslednja ispravka: MI66 (26.3.2026 u 15:35) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Backup particije, nejasnoće ? | cropape | Aplikativni softver | 10 | 12.6.2015 19:45 |
| Backup ili Sync? | LORD MJ | Nosači podataka | 4 | 14.3.2013 10:21 |
| Backup odredjenog foldera preko interneta (on-the-fly)? | as110022 | Aplikativni softver | 4 | 10.3.2010 11:45 |
| Backup fajlova preko Win XP-a! | Mefisto | Kvarovi | 1 | 19.2.2009 14:43 |