![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 25.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Naime treba da se odlucim za novi monitor i nasao sam u NS dva modela koji me interesuju zbog cene i navedenih karakteristika. Problem je u gore navedenom modelu "LG 1919S-SF". U radnji gde sam ga video medju ostalim k-kama stoji i "odziv 5ms", ali svuda na netu sam nasao specifikacije od 8ms. Neko je vec negde
![]() ![]() I da ova dva model me interesuju zbog toga sto su 4:3 a ne wide, to mi je bitna stavka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 1.464 puta na 1.008 poruka
|
![]()
Imam 1919S nekih godinu i tri meseca, kupio sam ga čim se pojavio. Nemam pojma koliki je odziv, ali nisam primetio duhove dok sam gledao filmove.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.575 puta na 1.848 poruka
|
![]()
Jeste , 1919s ima 8ms odziva i 1400 : 1 kontrast . 1919s se stariji model (prošla sezona) više se ne uvozi prodaju se stare zalihe . Moj ti je savet ako ako si resšo da pazariš LG da uzmeš onda model L1953S . dakle i jedan i drugi model koriste isti TN panel stim što noviji model (L1953S) ima odziv od 5ms i kontrast od 2000 : 1 . Cena im je tu negde (veoma mala razlika) tako da je definitivno bolja kupovina noviji model .
Pogledaj poređenje (sa zvaničnog sajta proizvođača) pa odaberi ono što ti se više dopada . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Hvala puno na brzim odgovorima. Jos jedno pitanjce. Igre na LG 1753S-BF? Ili bilo kom tft sa 5ms? Kako izgledaju u odnosu na prosecan crt (trenutno imam neki SCOTT 19" monitor crt, i stvarno je skot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CSC
|
![]()
Mislim , šta očekuješ da ti odgovorim ... pa 1000ms = 1s , daklem ti mene pitaš kakava je razlika u odzivu između 5/1000 delova sekundi i recimo 8/1000 delova sekunde ... pa vidljive razike naravno da nema . vidlive razlike nema to je čist marketing moj ti je savet da pri kupovini monitora mnogo više obratisšpažnju na kontrast i ugao gledanja . Tako znači pri kupovini vodi računa da ti monitor ima recimo barem 2000 : 1 kontrast i ugao gledanja od bar 160°/160° ... I da obavezno traži radnju gde će ti dati garanciju od 3 godine na monitor ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Ma apsolutno mi je sve jasno u vezi odziva, i da naravno znam koliko je
![]() ![]() ![]() U svakom slucaju hvala na savetima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
^ Aj jos jednom procitaj Freskov post, mislim da je bio jasan.
![]() Uostalom, najbolje da ti lepo to sam svojim ocima negde iststiras da ne bude posle ovo ono. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CSC
|
![]()
Vidi , to oko razlike između CRT i TFT monitora . to je subjektivna stvar , možeš videti u mom profilu koji monitor trenutno posedujem . Inače odziv mu je na 12ms , inače ja ne primećujem nikakve "duhove" na monitoru . Niti pri gledanju filmopva niti pi igranju najnovijih pucačkuh naslova (Bioshok ; Crisis Demo ; STALKER ....) Dakle "duhova" nema na 12ms pa nebi trebalo da ima ni da novijim daleko novijim monitorima od mog (moj je inače model od pre 3 godine , ima DVI) . Naravno testirao sam i novije modele (LG 1919S ; L1953S ; Samsung 226BW ; 2032BW , i još dosta toga ....) I na ni jednom nisam primetio nikakve anomalije poput "duhova" isl . Tako da što se toga tiče nemaš šta da se opterećuješ ... Što se tiče drugih razlika između CRT i TFT monitora , meni recimo daleko više prija očima neki TFT koji radi recimo u 70hz od nekog CRT-a kome je osvežavanje u 100Hz (Samsung 997DF recimo) . Znači u principu bi trebao biti mnogo zadovoljniji i prosečnim TFT-om u odnosu na CRT tako da ako si rešio da pređeš na TFT moj ti je savet da to slobodno učiniš i nećeš senećeš kajati .
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
mstevan (12.11.2007) |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]()
OK, hvala puno na stvarno brzom odgovoru i savetu. Odoh u ponedeljak da pazarim pa javljam kako stvari stoje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
E drug, imam taj monitor samo sto je kod mene kontrast 2000:1 i na kutiji pise odziv 2ms, tako da sada ne znam koliko ima tacno. Ali monitor je odlican.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Elem evo i mene, kupio sam monitor ne iz naslova nego onaj sto mi je Freško savetovao (LG 1953S), i sve je to lepo, ali
![]() Hvala svima na savetima posebno Frešku ![]() ![]() ![]() ![]() Eh da i jos nesto sto se tice navedenih k-ka na netu i kutijama. Izgleda da to nema veze jedno sa drugim, evo kod ovog LG 1953S na kutiji pise CONTRAST 5000:1 .... A svuda na netu je 2000:1, totalno nebitno radi jako, jako lepo... Poslednja ispravka: mstevan (12.11.2007 u 21:53) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nije mi jasno! loca p2p | Nikola_BN | Internet tehnologije | 3 | 3.9.2006 1:50 |
Nije mi jasno (poslednji test grafičkih) | sasaksad | Tekstovi u SK | 1 | 15.5.2006 1:46 |