Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.4.2008, 22:36   #1
Zoran035
Novi član
 
Član od: 17.10.2007.
Poruke: 4
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom SQL Express-Windows Authentication

Koristim SQL Express server. Zelim da sa remote-a pristupim serveru na racunaru PRINCIPAL, ime serverra HOBBY_2008 dakle imam ime PRINCILAL\HOBBY_2008 na host-u. Prilikom kreiranja ove instance koristioo sam tip windows authentication. Dakle, zelim da bilo ko, sa bolo kog remote-a m, ma kako se prijavio WIN-u moze da se loguje na server a u pitanju je recimo baza po imenu "Pm7". Napominjem da sam instalirao remote-u SqlNClient. Koristim ADODB.connection objekat za povezivanje i ovo radi na hostu. Kada isto to ponovim sa remote-a ne.

Set MakeCnn = New ADODB.Connection
With MakeCnn
.CursorLocation = adUseClient
.ConnectionTimeout = 10
.Provider = "SQLNCLI"
.Properties("Data Source").Value = "PRINCILAL\HOBBY_2008
.Properties("Initial Catalog").Value ="Pm7"
.Properties("Integrated Security").Value = "SSPI"
.Properties("DataTypeCompatibility").Value = 80
.OPEN
End With

Pretpostavljam da treba podesiti Security-Logins na serveru. Da li je u pitanju korisnik Guest ili NT AUTHORITY\SYSTEM . Zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci. Zoran (VB6-hobby)
Zoran035 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.4.2008, 4:04   #2
rile
Član
 
Član od: 9.7.2007.
Poruke: 119
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 31 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: SQL Express-Windows Authentication

Ja sam davno radio sa ADODB i MS SQL serverom - ne mogu da pomognem mnogo, ali ja bih prvo probao da se povežem nekim od gotovih klijenata (čini mi se da je sqlquery jedan od njih). Na taj način ćeš da eliminišeš mogućnost problema sa fajervolom ili sličnim.

Ovo sam našao na majkrosoftovom sajtu, o podešavanju SQL Express servera za mrežni pristup: http://blogs.msdn.com/sqlexpress/arc...05/415084.aspx

Ako je server dobro podešen za mrežni pristup, onda objavi detaljan opis greške, šta je poruka, koji kod greške, pa možda nešto može da se uradi.
rile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku rile na korisnoj poruci:
Zoran035 (1.5.2008)
Stara 1.5.2008, 11:32   #3
Zoran035
Novi član
 
Član od: 17.10.2007.
Poruke: 4
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: SQL Express-Windows Authentication

Kao prvo hvala na odgovoru.
Nije mi bas dobro razumeo sta znaci "... da se povežem nekim od gotovih klijenata (čini mi se da je sqlquery jedan od njih). Na taj način ćeš da eliminišeš mogućnost problema sa fajervolom ili sličnim."

Moj program se na racunaru gde se nalazi server povezuje bez problema. Ako je moguce objasni mi sta znaci "nekim od gotovih klijenata". Na slicnoj adresi sam i ja video sva neophodna podaesavanja servera i sve to sprroveo u praksi ali ipak ne radi. Hvala jos jednom.
Zoran035 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.5.2008, 18:28   #4
rile
Član
 
Član od: 9.7.2007.
Poruke: 119
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 31 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: SQL Express-Windows Authentication

Ovo mislim:
Klijent je ono sto se povezuje na server. Postoje standardni klijenti za pristup serveru. Trazeci na brzinu o klijentima za SQL server, vidim da postoji neki SQLCMD koji nisam koristio, ali verovatno ti mozes. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms170207.aspx

Pogledaj ovo:
http://support.microsoft.com/kb/914277
Obrati paznju na "By default, SQL Server 2005 Express Edition and SQL Server 2005 Developer Edition do not allow remote connections."

To sto tvoja klijent aplikacija radi sa serverom na istoj masini je dobro, ali moras da proveris da li si svoj server podesio za rad preko mreze ("remote connection"). Da bi to uradio, predlozio sam ti da koristis postojeci klijent program jer ces tako eliminisati neke (eventualne) probleme u tvom kodu. Takodje, standardni klijent program ce verovatno dati sire objasnjenje problema u slucaju neuspesnog povezivanja.

Kada ti proradi sa standardnim klijentom, onda znas da su server i konfiguracija dobri i onda nastavljas da radis na svojoj klijent aplikaciji.
rile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.5.2008, 23:37   #5
Zoran035
Novi član
 
Član od: 17.10.2007.
Poruke: 4
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: SQL Express-Windows Authentication

Izgleda da pojmovno ne razlikujem neke stvari. Prvo podesio sam server da radi preko mreze.Dodelio protokol i sve sto treba. Nije mi jasna razlika (u tovom odgovoru) izmedju klijent aplikacije, "postojeceg klijent programa" i "standardnog klijent programa" . Ja vec imam jedan program ( aplikaciju) koji radi na SQL Server-u 2000. Taj isti program kopiram svim radnim stanicama i svi pristupaku serveru normalno. Sta nisam naucio (shvatio), ovi pojmovi mi nisu bas jasni ?
Ono sto ja želim i sto mi vec radi na SQL Server 2000 jeste jedan (te isti, identican) .EXE , koji ne proverava ni ko ga pokrece ni odakle se pokrece a pristupa serveru. Jedino sto koristi je ime masine na kojoj se nalazi server i ime instance servera. nema korisnickih imena i lozinki. Mene samo to zanima, sve ostalo me zbunjuje ( i nervira). Dakle najjednostavniji nacin da bilo koja radna stanica pristupi serveru, a program (aplikacija) ima svoj interni sistem prijavljivanja i lozinki, koji sa severom nema nikakve veze osim sto u tabelama moje baze na serveru cuvam podatke o tome. Hvala jos jednom
Zoran035 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2008, 6:03   #6
rile
Član
 
Član od: 9.7.2007.
Poruke: 119
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 31 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: SQL Express-Windows Authentication

Citat:
Zoran035 kaže: Pregled poruke
Izgleda da pojmovno ne razlikujem neke stvari. Prvo podesio sam server da radi preko mreze.Dodelio protokol i sve sto treba. Nije mi jasna razlika (u tovom odgovoru) izmedju klijent aplikacije, "postojeceg klijent programa" i "standardnog klijent programa" .
Nisi nista pogresno shvatio. Ja se nisam trudio da mi terminologija bude narocito precizna. Da bih razlikovao tvoju aplikaciju (tvog klijenta) od recimo sqlcmd koju nudi Majkrosoft kao aplikaciju (klijenta) za pristup bazi opste namene, koristim izraz "standardni", a za tvoju aplikaciju sam koristio izraz "postojeci klijent".

Ovo sto sam pominjao jeste kako bih ja pristupio tome, ali to ne znaci da je to jedini ili najbolji nacin.
rile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Microsoft Windows Vista sasha vukelic Operativni sistemi 1583 25.7.2012 16:11
Windows services se ne pokreću 4th Dimension Operativni sistemi 4 15.3.2008 14:07
Windows i njegova instalacija se zamrzavaju deXtar Kvarovi 10 4.12.2007 22:43
WIN Vista yoker86 Operativni sistemi 51 12.11.2006 13:49
Create Your Own Xbox 360 Games voodoo_ Programiranje 5 1.9.2006 18:21


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:33.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2021, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com