|
Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
16.9.2010, 17:23 | #1 |
Član
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Cloud Antivirus
Zanimaju me vasa misljenja u vezi novog pravca razvoja antivirus programa - Cloud Antivirus?? Koliko sam upucen u slucaju cloud antivirusa sve sto vam je potrebno u vezi zastite nalazi se negde na serveru... I onda, pretpostavljam da pri skeniranju vaseg racunara "neko" ima pristup svim vasim fajlovima.
Generalno me zanima mogucnost zloupotrebe antivirusa ovog tipa?? |
16.9.2010, 18:49 | #2 | |
Deo inventara foruma
|
Re: Cloud Antivirus
Citat:
Takođe, upload bi (teoretski) trajao dosta dugo zavisno od brzine interneta koju imaš kao i od količine povjerenja koje imaš u svoj antivirus/sigurnosni paket/šta god. Taj cloud sistem je navodno poboljšani sistem zaštite koji će sve više ljudi približiti ka Linuxu kao jedinoj (iole) sigurnoj platformi operativnih sistema. Plaćaće ga upravo kompanije kojima je do "statistike" i koje žele utvrditi imaju li posla s piratima, krekerima i ostalom ekipom. Tome će navodno kratkotrajno krekeri i pirati da stanu u kraj pa onda sve ponovo u krug, i tako novih 20-tak godina kao i prethodnih dvadeset. Round and round...ipak se okreće. |
|
23.9.2010, 9:25 | #3 |
Novi član
Član od: 14.9.2010.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Re: Cloud Antivirus
I ja sam već probao Panda Cloud AV. Razumem koncept da je on uvek "up to date", ali mi se nije dopadalo da sve proverava i upoređuje sa online bazom podataka. Verovatno postoje neki problemi privatnosti i kod ostalih AV, ali ipak nisu toliko izraženi... bar meni... Moji favoriti su Avast 5 free i MS Security Essentials (s tim da ti za ovaj drugi treba "genuine" Windows)...
|
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
antivirus, cloud, cloud antivirus |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Lažni antivirusi | NIx Car | Zaštita | 18 | 29.3.2011 17:47 |
Koji AntiVirus ? | Aleksandar1 | Zaštita | 48 | 1.10.2010 14:02 |
ESET Smart Security ili NOD32 Antivirus? | waterpolista | Zaštita | 8 | 11.7.2010 11:44 |
PORTABLE ANTIVIRUS - postoji li ovo...? | LoneWolf | Zaštita | 7 | 19.2.2010 1:05 |