Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.11.2007, 18:15   #221
Ekiman
Starosedelac

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
Određen forumom Re: Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke
U AD&D klase i ne treba da budu balansirane. Nije to MMO. Poenta je da se one koriste u kombinaciji a ne uporedjuje jedna naspram druge.

Sve kompjuterske rpg igre su osakacene, tj. nemas dovoljno slobode, gde one dodatne sposobnosti drugih likova dolaze do izrazaja, a sa druge strane nabudzena oruzja i oprema i gomila neprijatelja dozvoljavaju fajterima da iskoriste sve vestine. Plus su takve igre i krcate suvise mocnim napicima, pa kad zagusti moze da se popije nesto. Secam se kad sam igrao NWN u mrezi sa drugarima, jedan od njih je vodio fajtera i iznevirao se do besvesti kad nije mogao da pridje mummy lordu zbog fear aure. Pre toga je igrao diablo i slicne igre i navikao je samo da klikce na sve sto vidi. Naravno zakljucak je bio da je igra "glupa". Kako to da on ne moze da pridje???

Druga cinjenica je da bi ubacivanje elemenata koji bi omogucili drugim klasama da dodju do izrazaja odnelo toliko vremena i truda da se jednostavno pravljenje igre ne bi isplatilo. Cak i takticka borba, kakva je u BGu, favorizuje fajtera bez obzira sto je igra kudikamo teza i vernija AD&D svetu od NWN-a

mozda je za njega glupa li za mene je super takodlje nw2 predstavlja univerzalno iskustvo posto hteo ne hteo moras vodit vise od 2 lika koje moras kontrolirat a clasa ima na pretek...npr meni se bard isto cini jako zanimljiva clasa ali ona totalno suport clasa...sama ne moze da uradi puno osim kada je u grupi dok sa fighterom to nije slucaj,mada ovo isto zavisi od igraca neko voli da je suport heroj dok drugi se oslanjaju na svoje moci.a po mojem iskustvu veliki broj rpg favorizuje male-fighter clase i to je moja poenta price.male fighteri ''lakse'' pobedju u borbama koja je neizbezna u svakom rpg-u
Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2007, 22:15   #222
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Ljudi moji ja uopste ne znam zbog cega se sporite koja je igra bolja NWN2 ili BG2?
Svako ima pravo da favorizuje jednu od ove dve igre, sto uopste ne znaci da je jedna od njih losa igra!
Po meni i jedna i druga imaju svojih prednosti i nedostataka tako da ne treba biti tako tvrdokoran.
Slazem sa sa mighty Boo-om da je BG2 jedna super igra, najbliza stonim D&D ali takodje se slazem i sa Ekimanom da to sto je dobila 98 ne mora nista da znaci. Pa i Bioshock je dobila 99, pa sta - po meni i dalje ima boljih igara od nje.
Treba da smo srecni i zadovoljni sto imamo dve kvalitetne igre, a ne da se svadjamo koja od njih je bolja ili losija.
Apsolutno se slazem da viseclana druzina u kojoj je svaki lik razlicita klasa, kvalitetnija i bolja nego druzina sa samo jednom klasom, pa makar to bili i fighteri. Sta bi 10 fightera uradili u NWN2 protiv shadow reavera da nije bilo warlocka Ammon Jerroa da procita njegovo true name? Nista jednostavno bi obletali oko njega i dzaba ga udarali! Mislite o tome!
Zato svako misljenje kako su ovi ili oni dovoljni sami sebi i ne treba im pratilac druge klase nema ama bas nikakvo realno uporiste.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2007, 23:13   #223
The mighty Boo
Veteran

Član od: 25.7.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 258 puta na 113 poruka

Citat:
Ekiman kaže: Pregled poruke
i ako te bas zanima diablo I za mene jeste najbolji rpg svih vremena
Ok ovo za mene ubija bilo kakvu dalju diskusiju, jer imas drugaciji pristup. Mene zanimaju prica, likovi, questovi a ne besumucni grind, nabijanje levela i opreme. To sam ajd da kazemo prerastao.

Poslednja ispravka: The mighty Boo (12.11.2007 u 0:08)
The mighty Boo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2007, 23:30   #224
The mighty Boo
Veteran

Citat:
Marti Misterija kaže: Pregled poruke
Ljudi moji ja uopste ne znam zbog cega se sporite koja je igra bolja NWN2 ili BG2?
Svako ima pravo da favorizuje jednu od ove dve igre, sto uopste ne znaci da je jedna od njih losa igra!
Po meni i jedna i druga imaju svojih prednosti i nedostataka tako da ne treba biti tako tvrdokoran.
Slazem sa sa mighty Boo-om da je BG2 jedna super igra, najbliza stonim D&D ali takodje se slazem i sa Ekimanom da to sto je dobila 98 ne mora nista da znaci. Pa i Bioshock je dobila 99, pa sta - po meni i dalje ima boljih igara od nje.
Apsolutno se slazem da viseclana druzina u kojoj je svaki lik razlicita klasa, kvalitetnija i bolja nego druzina sa samo jednom klasom, pa makar to bili i fighteri. Sta bi 10 fightera uradili u NWN2 protiv shadow reavera da nije bilo warlocka Ammon Jerroa da procita njegovo true name? Nista jednostavno bi obletali oko njega i dzaba ga udarali! Mislite o tome!
Zato svako misljenje kako su ovi ili oni dovoljni sami sebi i ne treba im pratilac druge klase nema ama bas nikakvo realno uporiste.
Nijedan ozbiljan igrac RPGova na kompjuteru nece reci da je NWN2 bolja igra od BG2. On moze da kaze "za mene" ali izneseno kao tvrdnja takav stav je samo blamaza.

Kad su ocene u pitanju rekao bih da je S.Macedonic neuporedivo ozbiljniji (tj. nepristrasniji) recenzent of Kuzmanovica.

Promasio si sustinu spora Ekiman je tvrdio da je Fighter u NWN2 najbolja klasa ili bar najefikasnija. Ovo naravno nije tacno (sem za prvih recimo 5 nivoa kad ima prednost u odnosu na spellcasting klase) ali ja necu dalje o tome da diskutujem (pa da navodim kao sa jednim magom moze da se ubije crveni zmaj za manje od 5 min koji bilo kakvu fighter kombinaciju pece na rostilju, ili kako u MoTB moze grupa od 5 vampira koji bi ugazili fightera da se pretvori u pilice sa svega jednom magijom...). Jednostavno nema svrhe. Svi imaju svoju ulogu jer je NWN party based. E sad to sto je NWN2 toliko ****n da ostali clanovi druzine (Neeshka, Elanee, Grobnar, Bishop pa cak i Kasavir) sluze za dekor i kao meat shield a ne kao nezamenljivi deo druzine to je druga stvar.

Poslednja ispravka: The mighty Boo (11.11.2007 u 23:48)
Stara 11.11.2007, 23:41   #225
ThEmperoR
Član

Član od: 20.2.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 6 puta na 2 poruka

Zanima me da li se isplati pocinjati sa likom 18 lvl, posto sam sa ovim mojim iz originala previse jeo duhove, pa sada decku stalno krce creva, a duhova ni za lek, a da dajem xp mi ne pada na pamet. I ako se isplati sa kojim likom bi mi vi znalci preporucili? Da bude zanimljiv za igru, ali da ne bude slab
ThEmperoR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2007, 23:58   #226
The mighty Boo
Veteran

Citat:
ThEmperoR kaže: Pregled poruke
Zanima me da li se isplati pocinjati sa likom 18 lvl, posto sam sa ovim mojim iz originala previse jeo duhove, pa sada decku stalno krce creva, a duhova ni za lek, a da dajem xp mi ne pada na pamet. I ako se isplati sa kojim likom bi mi vi znalci preporucili? Da bude zanimljiv za igru, ali da ne bude slab
Bolje pukni za xp. Ionako je igra laka, zasto bi pocinjao ispocetka? Ja sam jednom puko za 6000 pa to nista za mog wizarda nije znacilo ionako sam pred kraj bio 30 nivo (a mogao sam komotno biti i 25ti). Trik je da uvek koristis supress i da svedes zudnju na 0. Tako se najbolje i najlakse zaobilazi iritantna spirit eater mehanika.

Mozes npr Barbariana (8)lvl i Frenzied Berserker-a (10)lvl uz nabudzeni intimidate. To je pravi koljac ali par poena na wisdom ili bar ogrlica za wisdom mora da se zrtvuje da bi video sve dijaloge....
Mozes cistog Wizarda (18 nivo), dobijes sve dijaloge tamanis neprijatelje magijama...
Zavisi kako hoces da igras.

Svejedno ti je u sustini MoTB se igra zbog price a borba je mahom gnjavaza tako da ti je jedino bitno da ne igras nekog lika s kojim ne mozes nista (npr multiclassovan monk... bard... rogue...).

Poslednja ispravka: The mighty Boo (12.11.2007 u 0:07)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku The mighty Boo na korisnoj poruci:
Guardian (12.11.2007)
Stara 12.11.2007, 0:27   #227
Guardian
Član

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 73 puta na 48 poruka

Što se tiče one diskusije o snazi classa u NWN2 i AD&D-u...
Sve se svodi na Dungeon Mastera(u stonom D&D-u) ili priču u igri...
Naprimer, nedavno smo igrli D&D sa nekim "kreativnim" game masterom koji nas je sve zatvorio u tamnicu i upropastio! Meni(wizardu) je izvadio jezik a ja tad još nisam imao feat Still Spell, znači mogao sam da se pozdravim sa magijama, fighteru je odsekao prste, znači ništa od korišćenja oružia a Rouga je osepio( kakva je korist od slepog lopova)! Sa ostalim igračima nije bio toliko kreativan, ali bili smo interesanta družina... "Šašava družina ponovo u akciji"

Guardian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.11.2007, 0:30   #228
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Citat:
The mighty Boo kaže: Pregled poruke
Nijedan ozbiljan igrac RPGova na kompjuteru nece reci da je NWN2 bolja igra od BG2. On moze da kaze "za mene" ali izneseno kao tvrdnja takav stav je samo blamaza.

Kad su ocene u pitanju rekao bih da je S.Macedonic neuporedivo ozbiljniji (tj. nepristrasniji) recenzent of Kuzmanovica.

Promasio si sustinu spora Ekiman je tvrdio da je Fighter u NWN2 najbolja klasa ili bar najefikasnija. Ovo naravno nije tacno (sem za prvih recimo 5 nivoa kad ima prednost u odnosu na spellcasting klase) ali ja necu dalje o tome da diskutujem (pa da navodim kao sa jednim magom moze da se ubije crveni zmaj za manje od 5 min koji bilo kakvu fighter kombinaciju pece na rostilju, ili kako u MoTB moze grupa od 5 vampira koji bi ugazili fightera da se pretvori u pilice sa svega jednom magijom...). Jednostavno nema svrhe. Svi imaju svoju ulogu jer je NWN party based. E sad to sto je NWN2 toliko ****n da ostali clanovi druzine (Neeshka, Elanee, Grobnar, Bishop pa cak i Kasavir) sluze za dekor i kao meat shield a ne kao nezamenljivi deo druzine to je druga stvar.
1. Ja uopste nisam rekao da je NWN2 bolja igra od BG2, samo sam rekao da "Svako ima pravo da favorizuje jednu od ove dve igre, sto uopste ne znaci da je jedna od njih losa igra!
Po meni i jedna i druga imaju svojih prednosti i nedostataka tako da ne treba biti tako tvrdokoran."
Ovo se odnosilo na to da svako ima pravo na svoj stav! Ja shvatam, a vidi se i po tvom nicku da si ti okoreli ljubitelj BG2, ali ja o toj igri nisam niti rekao niti pomislio ista lose - stavise delim misljenje da je to sjajna igra, samo sto sam rekao da je NWN2 takodje odlicna igra, sto uistinu i mislim.
2. Upravo tako - ocena je apsolutno subjektivna stvar, jer ce razliciti ljudi naravno i razlicito ocenjivati. To sto je neko odredjenoj igri dao npr. 95, dok je neko drugi drugoj igri dao npr. ocenu 88 ne mora automatski i da znaci da je igra koja je dobila 95 bolja.
3. Ne vidim sta sam promasio - ja sam i rekao, samo malo drugacije da je druzina u kojoj su clanovi razlicite klase efikasnija i bolja nego sto bi bila druzina u kojoj su svi iste klase (u ovom slucaju fighteri). Ja uvek igram sa fighterom pa ne samo da nisam podrzavao stav da je to apsolutno najbolja i najefikasnija klasa vec sam pokusao i da objasnim da fighter ne moze bas sve sam (bez pomoci drugih klasa).
Suvisno je raspravljati koja je klasa bolja kada svaka klasa ima svojih prednosti i nedostataka.

Poslednja ispravka: Marti Misterija (12.11.2007 u 0:37)
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.11.2007, 0:48   #229
The mighty Boo
Veteran

Wink Re: Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer

Citat:
Marti Misterija kaže: Pregled poruke
1. Ja uopste nisam rekao da je NWN2 bolja igra od BG2, samo sam rekao da "Svako ima pravo da favorizuje jednu od ove dve igre, sto uopste ne znaci da je jedna od njih losa igra!
Po meni i jedna i druga imaju svojih prednosti i nedostataka tako da ne treba biti tako tvrdokoran."
Ovo se odnosilo na to da svako ima pravo na svoj stav! Ja shvatam, a vidi se i po tvom nicku da si ti okoreli ljubitelj BG2, ali ja o toj igri nisam niti rekao niti pomislio ista lose - stavise delim misljenje da je to sjajna igra, samo sto sam rekao da je NWN2 takodje odlicna igra, sto uistinu i mislim.
Nije se odnosilo na tebe. .

Eto ja mislim da je BG odlicna igra a NWN2 tik iznad proseka. Rekao bih da ce se svi od poznatijih faca na ovom podforumu, cije misljenje uvazavam (Sarmatian, Corwin, Voodoo...) sloziti sa tim, pa i oni od njih kojima BG nije favorit, jer prema nekim opstim merilima kvalitet price, likova, questova, nacin izvodjenja itd. itd. BG je bio i ostao benchmark a NWN2 je po opstem misljenju neuspela igra.

Iskreno receno meni se BG nije svideo jer sam pre njega igrao samo Dijabla i nista mi nije bilo jasno. Kasnije kad sam odigrao dosta toga shvatio sam zasto je toliko bolji od konkurencije.
Stara 12.11.2007, 2:00   #230
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
Wink Re: Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer

Pre nego što izbije sukob iz ove rasprave, opomenuću sve učesnike da se sete koja je ovo tema, i šta kažu pravila foruma. Do sad niste prešli granicu, i smatram ovaj podforum jednim od najkulturnijih na celom SK forumu, nemojte učiniti nešto zbog čega bih menjao mišljenje...

Inače, nejasni ste mi. Svi pričate o nekom jedinstvenom doživljaju na ovaj ili onaj način, a ovamo svi želite neke klase sa kojima je lakše seći maslac...

Zar nije bolje uzeti nefavorizovanu klasu, i onda se snalaziti...?
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.11.2007, 13:49   #231
Gil-Galad
Novi član

Član od: 12.11.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Imam problem pa ako neko moze da mi pomogne. Instalirao sam sve onako kako "treba". Prvo original nwn2, pa ekspanziju, pa dialog patch. zatim sam igrao dugo,dugo, i kada sam stigao do Amon Jerra (deo kada ubija Shandru), igrica mi se ugasi i izbaci me na desktop. Poludeo sam!!!!! a tako sam igrao detaljno! j**** ti i nwn2 i bagove. Jel se josd nekom desilo da mu je igrica pukla na ovom mestu (na prelazku iz drugog u treci chepter).?
kada sam igrao samo nwn2 bez ekspnzije to se nije desavalo.
Gil-Galad je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.11.2007, 18:07   #232
ThEmperoR
Član

Član od: 20.2.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 6 puta na 2 poruka

Poceo sam da igram ispocetka, i to sa rogue/assassinom i mogu da kazem da mi se svidja. Iako sam isprva mislio da je ovo slaba kombinacija, ipak nije tako a i zanimljivo je za igranje, a i dopada mi se ideja ubijanja iz senke
ThEmperoR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2007, 17:04   #233
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.654
Zahvaljeno 4.120 puta na 2.692 poruka

NWN2, kao jos neki naslovi su bazirani na stonim DnD pravilima (3.5e konkretno).

Kljucna rec je "bazirani", tj. ne vaze sve iste stvari.
Zasto je tako postoje razni razlozi. Ili je pitanje o ceni implemetacije necega, ili je pitanje engine, ili je pitanje balansa.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2007, 17:19   #234
Ekiman
Starosedelac

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
NWN2, kao jos neki naslovi su bazirani na stonim DnD pravilima (3.5e konkretno).

Kljucna rec je "bazirani", tj. ne vaze sve iste stvari.
Zasto je tako postoje razni razlozi. Ili je pitanje o ceni implemetacije necega, ili je pitanje engine, ili je pitanje balansa.
slazem se!rekao sam da je jednino zajednicno nw2 i stonom dnd sto se pravila ispreplicu tj. nw2 je kao sto si ti rekao "baziran" na dnd ali to je skoro nemoguce verno preneti iz vise razloga!zato sam rekao da savsena dnd igra za mene nije pronadjena dok mi je nw2 najbolja igra u tom dnd serijalu...

Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2007, 17:29   #235
player1
V.I.P. Test Play

U MotB ima epic feat koji ti daje mogucnost da i na rollovan 1, ako imas dobar save bonus da ti uspe save. Ne mogu da se setim imena.
Stara 28.12.2007, 5:31   #236
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.851
Zahvaljeno 990 puta na 612 poruka

hmmm... zavrsio sam nwn2 i bez problema instalirao expanziju... ali kada krenem da je igram- nudi mi mog charactera koji je na lv.11 )i jos jednog istoimenog sa lv5).. a kada sam zavrsio igru, character je bio lv.20!!! zasto? cak i oprema koju imam je ona koju sam imao dok sam bio lv11...
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.12.2007, 5:48   #237
Braveheart
Član

Član od: 14.7.2007.
Zahvalnice: 74
Zahvaljeno 49 puta na 41 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Braveheart

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
hmmm... zavrsio sam nwn2 i bez problema instalirao expanziju... ali kada krenem da je igram- nudi mi mog charactera koji je na lv.11 )i jos jednog istoimenog sa lv5).. a kada sam zavrsio igru, character je bio lv.20!!! zasto? cak i oprema koju imam je ona koju sam imao dok sam bio lv11...
Pa si eksportovao svog heroja lvl. 20 iz originala?Nista drugo mi trenutno ne pada na pamet...
Braveheart je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Braveheart na korisnoj poruci:
polarnimeda (28.12.2007)
Stara 28.12.2007, 8:38   #238
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.851
Zahvaljeno 990 puta na 612 poruka

Citat:
Braveheart kaže: Pregled poruke
Pa si eksportovao svog heroja lvl. 20 iz originala?Nista drugo mi trenutno ne pada na pamet...
ja sam debil! tnx!
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2008, 5:42   #239
player1
V.I.P. Test Play

Izasao novi patch:
Citat:
Neverwinter Nights 2 Game Update 1.12
Patch Notes - February 17, 2008

Special thanks to NWN2 Community member RPGPlayer1 for many of the spell, invocation and effects fixes.

Fixes

General
• Experience gains of zero will no longer show up in the chat log.
• Natural AC is now being properly applied to creatures.
• Use Magic Device checks, when casting from scrolls, will no longer override caster classes.
• Players will no longer see the fountain of question marks effect in the case of a missing visual effect.
• Fixed an issue where companions were replaced by familiars/animal companions during transitions.
• Fixed an issue where losing points in Use Magic Device can cause items to be unequipped and replace other items in inventory, causing the replaced items to be destroyed.

Custom Content
• Armorrulestats.2DA is now able to be recognized in-game when read from a hak pack.
• Deities.2da is now able to be recognized in-game when read from a hak pack.
Scripting
• Strings that contain a pure number will no longer be converted to an empty string when passed into a script expecting a string parameter. This bug would manifest itself such that if a call to UIObject_Misc_ExecuteScript passed along a string that looked like "9", and the script on the server side was expecting a string, the script would get an empty string instead of the "9" as expected.
Toolset
• The cost to identify items in-game will now match what is set in the toolset.
Multiplayer
• Attempting to split an item stack that is no longer in the character's inventory will no longer crash the game.
• On servers with Enforce Legal Characters turned on, characters that have swapped spells will no longer be considered invalid.
• The Player List on the Neverwinter Eye menu is now accessible via the P key and can be remapped to other keys.
• Bigby's Grasping Hand and Bigby's Crushing Hand spells will no longer crash the dedicated server.
• Transition Crashes: A new 'Shortcut Transitions=1' optional INI setting has been added. The INI entry should go in nwn2player.ini under [Server Options]. If added and set to true, a portion of the transition code will be bypassed. This will help with some of the timeouts people have run into, but will not resolve all issues. Further refinement of feedback will be gathered via the following Multiplayer fix (below).
• Transition Crashes: Log files are being expanded to include additional information to help in narrowing down the issues related to multiplayer transition crashes. The log file, located in the root of the game install directory (with the name nwn2main - no extension) will regenerate each time the game crashes.
• Players will no longer see the low-light/darkvision aura effect around the DM.

Classes & Prestige Classes

Arcane Archer
• Enchant Arrow ability will no longer add magical damage bonus to the arrows when using other Arcane Archer special abilities (should be physical). Also, in those cases, that bonus will properly be multiplied for critical hits.
• Fixed an issue where the bonus from Greater or Epic Weapon Specialization wouldn't be added to Arcane Archer arrow damage when using his special abilities. A Character's Strength bonus will no longer be added to such attacks if the character does is not using a bow with Mighty properties. Critical hits from such attacks will no longer do additional damage against creatures immune to critical hits.
• Added shooting animation for Arcane Archer's use of Death Arrow
• Attack animation will now play when Arcane Archer misses the target, when using the Imbue Arrow ability.
Arcane Scholar of Candlekeep
• The Arcane Scholar of Candlekeep will be able to choose Epic Spells from the following list: Entropic Husk, Vampiric Feast, Epic Gate, Hellball and Mass Fowl.

Arcane Trickster
• The Arcane Trickster will be able to choose Epic Spells from the following list: Entropic Husk, Vampiric Feast, Epic Gate, Hellball and Mass Fowl.

Barbarian
• Resting during barbarian rage will no longer generate fatigue penalties afterwards.

Bard
• Songs and inspirations used by Bards will no longer affect deafened creatures. Also, deaf Bards will not be prohibited from using their own songs and inspirations.
• Fixed Song and Hymn of Requiem, so they will be properly extended by the Lingering Song feat.
• Hymn healing will no longer be applied to invalid song targets
• The Bard will be able to choose Epic Spells from the following list: Epic Gate and Mass Fowl.

Blackguard
• Fixed Inflict Serious and Inflict Critical Wounds abilities for Blackguard, so they add Blackguard level as bonus damage (to replace caster level they do not have)

Eldritch Knight
• The Eldritch Knight will be able to choose Epic Spells from the following list: Entropic Husk, Vampiric Feast, Epic Gate, Hellball and Mass Fowl.

Harper Agent
• The Harper Agent will be able to choose Epic Spells from the following list: Damnation, Vampiric Feast, Epic Gate and Mass Fowl.

Pale Master
• The Pale Master will be able to choose Epic Spells from the following list: Entropic Husk, Vampiric Feast, Epic Gate, Hellball and Mass Fowl.

Red Wizard of Thay
• The Red Wizard of Thay will be able to choose Epic Spells from the following list: Entropic Husk, Vampiric Feast, Epic Gate, Hellball and Mass Fowl.

Sacred Fist
• The Sacred Fist will be able to choose Epic Spells from the following list: Damnation, Vampiric Feast and Epic Gate.

Stormlord
• The Stormlord will be able to choose Epic Spells from the following list: Entropic Husk, Vampiric Feast, Epic Gate, Hellball and Mass Fowl.
• The Storm Avatar Spell will now work on weapons with electrical damage bonus.
Stara 20.3.2008, 5:42   #240
player1
V.I.P. Test Play

nastavak:
Citat:
Warlock
• Warlocks are now able to take Create Wondrous Item and Create Magical Arms and Armor feats at the appropriate levels.
• Fiendish Resilience will now regenerate the appropriate amount of health per round, instead per second.

Warpriest
• The Warpriest will be able to choose Epic Spells from the following list: Damnation, Vampiric Feast and Epic Gate.

Spells
• Burning Hands will no longer check the caster for spell resistance in some situations.
• Color Spray will no longer check the caster for spell resistance in some situations.
• Cone of Cold will no longer check the caster for spell resistance in some situations.
• Mestil's Acid Breath will no longer check the caster for spell resistance in some situations.
• Prismatic Spray will no longer check the caster for spell resistance in some situations.
• Creeping Cold: damage will no longer depend on other spells cast in following rounds.
• Greater Creeping Cold: damage will no longer depend on other spells cast in following rounds.
• Enervation will no longer roll two touch attacks and, if maximized, it will no longer double the number of levels lost, except on critical hits. Corrected the missing visual effect.
• Ghoul Touch spell: the fumes emitted by a paralyzed target will reduce the attack bonus properly (not just damage, saves and skills) and will no longer affect the caster on hardcore difficulty.
• Ghoul Touch fog effect will no longer affect targets immune to poison.
• Ghoul Touch fog effect will now dissipate if target is freed from paralysis.
• Glass Doppelganger spell: damage reduction of the copy is 15/bludgeoning and the copy will no longer copy the gold and items from the original/target character.
• Shadow Simulacrum will not make a copy of target's gold and items.
• Grease spell: movement reduction effect always gets applied (no save).
• Greater Heroism will no longer stack with Heroism when cast on other characters.
• Heal and Harm spells will now require touch attack on hostile targets.
• Heal Animal Companion spell will no longer be able to heal creatures and characters that are not considered animal companions.
• Fixed a bug with Ice Storm in which some targets would not take damage if another creature was killed during the spell's duration.
• Infestation of Maggots will no longer affect creatures immune to diseas. Also, if using Hardcore rules, it will only kill creatures that have their Constitution reduced to zero, not three (3).
• Inflict Wounds spells will now roll proper attacks when targeting friendly undead.
• Invisibility Sphere will now end properly if invisibility is canceled on the caster.
• Isaac's Missile Storm spells will no longer lose missiles if cast on an area with both friends and enemies.
• Mass Aid spell will no longer check for the Spell Resistance of the target.
• Depleting temporary hit points granted by Mass Aid will no longer remove other effects, nor will it stack with itself or the Aid spell.
• Mass Charm Monster will no longer affect the caster or friendly targets on hardcore difficulty. Mass Charm Monster will now charm the proper number of monsters. Other creatures will no longer be dazed if the player character is affected.
• Mass Curse of Impending Blades spell now has the proper 20ft radius (will not affect creatures outside target marker).
• Mass Death Ward will no longer check the spell resistance of targets.
• Mass Lesser Vigor will now have the proper area of effect to match its targeting marker.
• Melf's Acid Arrow
o Continuous damage will have correct duration (not 1 round less).
o If it misses the target, it will not cancel Acid Arrow currently in the effect.
o If it hits the target, it will not prolong Acid Arrow currently in the effect to last as long as new effect (fixed to not stack).
• Mind Fog will no longer affect targets immune to mind affecting spells.
• Mirror Image can now be properly dispelled and will now work properly when maximized.
• Moon Bolt can now be properly Extended, Empowered or Maximized.
• Nature's Avatarcan no longer be used on polymorphed/wildshaped creatures.
• Phantasmal Killer will no longer affect creatures immune to Fear.
• Polar Ray will now double damage on a critical hit.
• Vampiric Touch will now double damage on a critical hit.
• Recitation will no longer stack with itself.
• Scare will now affect multiple targets correctly, and that fear on them can be properly dispelled.
• Scorching Ray will now affect the proper number of hostile creatures in an area. The visual effect on Scorching Ray will now display properly.
• Fixed the Shadow Conjuration version of Web spell, so that movement decrease gets properly removed after exiting the affected area.
• Shadow Simulacrum will now copy creatures up to twice the caster level, not half the caster level.
• Fixed Shout, Greater Shout and Mass Drown, so they will no longer ignore some creatures in the targeting area.
• Shroud of Flame spell:
o Will no longer stack with itself.
o damage will no longer depend on other spells cast in following rounds.
• Silence spell will now only check for spell resistance when targeted directly on hostile creature. Also, targets immune to silence effects will get sonic immunity properly removed when exiting the area of effect.
• Storm Avatar will now work on weapons with electrical damage bonus.
• Fixed the Sunbeam and Sunburst spells so that a single Reflex save protects against both damage and blindness (and Vampire death, in case of Sunburst), instead of rolling several separate saves.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
mask of the betrayer, neverwinter, neverwinter nights, neverwinter nights 2

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Neverwinter Nights 2 zorx Role-Play 1106 18.3.2021 18:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:50.