Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole

Konzole Konzole i softver za njih...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.4.2025, 8:30   #561
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
Određen forumom Re: The Last Of Us Part II

Nema ni mnogo potrebe da izgleda bolje od keca.
Fotorealizam jos nije dostizan, a atmosfera u kecu je jedna od najboljih ikada, tako da glavno da sljaka kako treba bez besnog hardware-a.

Ali evo da provucem samo, posebna pohvala Sony-ju sto gotovo sve njihove igre imaju fantasticne boje, kontrast, zasicenost, briljiraju u tamnijim scenama, nikad nista isprano...
Ovo, Horizon, God of War, Ghost of Tsushima...
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.4.2025, 12:35   #562
filnibg
Član

Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 90 puta na 83 poruka

Igram narodnu verziju, 3 sata vec u cugu, nijednom pukla. Kaze mi da imam novije driver-e i da je preporuka, ja kazem ne hvala i startujem igru i sve super
Zadovoljan igrom, ali ove lezbace...pffff....
Radi vrh, ne znam da li smem da kazem koja je verzija / fitgirls+DLC+Bonus content
Ako je problem, nek admin obrise samo tu recenicu i izvinjavam se al sta cu kada nema igra za nas region

Poslednja ispravka: filnibg (9.4.2025 u 11:29)
filnibg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.4.2025, 15:40   #563
polarnimeda
Deo inventara foruma

ne znam koliko je bitno koja je verzija, sve je to sa scene, samo se rade prepakivanja.
Stara 7.4.2025, 18:00   #564
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.589
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Љуша kaže: Pregled poruke
Мени ради супер на медијум. Задовољан сам. Чини ми се да графички не изгледа боље од кеца.
Zato sto je prvi deo remasterovan jedno 10 puta Engine iz keca je novija verzija koja je koriscena u dvojci.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
mike (5.5.2025)
Stara 8.4.2025, 21:44   #565
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka

Obavezno iskljucite mouse smoothing u registru, totalno mi suludo da tako nesto ostavljaju ukljuceno po defaultu, vidim ja ne mogu head da pogodim...

https://www.reddit.com/r/thelastofus..._mouse_aiming/
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2025, 11:32   #566
polarnimeda
Deo inventara foruma

Izasao hotfix, pozabavio se i nisanjenjem.

Release Notes – Hotfix 1.0.10407.714
- Mouse input changes to improve detection of subtle aiming movements.
- The Upscale Sharpness slider now gives improved control over sharpening.
- Fixed a crash that could occur when playing at 1440p resolutions with Volumetric Quality set to Medium.
- Fixed a crash that could occur while erratically moving the mouse in the menu before starting a new game.
Stara 16.4.2025, 23:28   #567
pentraksil
Deo inventara foruma

Konacno zavrsio. Uf....

Misljenja su definitivno podeljena kod mene.

Vec sam pisao o igrivosti i samom izgledu igre, mislim da ne vredi tupiti vise o tome. Neke sitne promene na bolje, OK je to uklopljeno ko je igrao keca zna sta ga tu ceka, ko ocekuje nesto opipljivo vise, nema potrebe da se uzaludno nada.

E sad, sama prica.....Iskeno ne vidim nikakvu kontroverzu niti razlog za kukanje o dogadjajima u igri kada je celokupna prica u pitanju. Apsolutno ne vidim kako velikom broju ljudi nisu jasne glavne odluke likova. Opet kazem pricam o globalnoj ideji i temi/poenti citave price. Mislim da tu nema nikakve dileme, sam kostur je (po meni) odlican i ne vidim problem.

Ono sto definitivno mogu da razumem su neslaganja sa nekim delovima fabule, pogotovu nacin na koji su se neke stvari desile, to je moglo mnogo bolje da se odradi. Meni je najvise zasmetalo recimo:

Spoiler za SPOJLER:
Nacin na koji su Tomi i Dzoel upali u "klopku" na samom pocetku a pogotovu mi nije bilo jasno njihovo ponasanje u tom trenutku....Nisu imali izbora, morali su da se sakriju ali ponasanje kao da su svi prijatelji, znas me znam te, potpuno otvoreno i bez ikakvog straha i sumnje dok nije vec bilo ocigledno.....Sta znam....Uopste mi ne ide da ovi veterani tek tako nonsalantno pristupaju situaciji.

Znaci opet napominjem, nisam uopste protiv onoga sto se tu desilo, ali nacin na koji se sve to izdesavalo mi je poprilicno lose odradjeno. Takve "sitnice" su prozete kroz citavu igru, sama ideja dobra, nacin razrade pomalo upitan po meni.

Ali, mislim da je najveci razlog mog blagog razocarenja apsolutno uzasan tempo igre ili takozvani "pacing". Jako, jako lose....Skakanje po vremenskim periodima, iz lika u lik, mislim da je potpuno konfuzno i kontraproduktivno. Relativno prosta postavka se pretvorila u neki buckuris gde se jedva nateras da proguras neki deo, jako puno praznog hoda gde se mnoge stvari ne desavaju, prolazis iz segmenta u segment bez neke preterane fame i raspleta. Kec je tu bio maestralan, svaki deo i segment sa sobom je nosio nesto, cak i najobicnija svadja izmedju likova. Sporiji delovi igre su apsolutno zasluzeni gde taj prazan hod tera igraca na razmisljanje o onome sto se desilo u prethodnom segmentu. Takvih momenata ovde ima na kasicicu.

Tu dolazim do jos jednog problema, a to je sam kvalitet pisanja. Kec je tu bio dosta zanimljiviji, dijalozi prirodniji i likovi odlicno razradjeni i napisani. Ovde to izgleda malo zbrzano, likovi ulaze i izlaze iz price ali se nekako odugovlace ili budu tu prekratko. Nemaju tu tezinu kao sto su recimo imali Henri ili Bil, bez obzira na duzinu pojavljivanja...ne znam, dosta su losije odradjeni, neki apsolutno dosadni.

Sto se tice samog WOKE (znam da to svi ocekuju ) problem nisu ni Elina seksualnost ni izgled Abby...Meni su licno problem potpuno dosadno i usiljeno ubacivanje sitnica koje nemaju apsolutno nikakvu potrebu da budu tu. Nije ni to sad nesto preterano da se nalazi na svakom koraku, ali je ocigledno da su ugurani tu zbog "poruke" i da ne doprinose previse samim likovima (osim mozda jednom) Ali verovali ili ne ja sam najvise vrteo ocima, ne na LGBT stvari vec na izvesnu

Spoiler za spojler:
trudnicu koja u apokalipsi biva poslata na patrolu, gde se bori, skace, vere i rizikuje svoj zivota zbog....eto, poruke? Ne kazem da su trudnice odjednom hendikepirane, naprotiv, ali od par hiljada ljudi u toj grupi eto ona bas mora da ide u patrolu i da pokaze da je GIRL BOSS, bez obzira sto se covecanstvo oporavlja i ponovo naseljava opustosenu zemlju

Opet, to je sve ubaceno tu zbog neke poruke bez obzira na to sto nema nikakvog smisla niti potrebe.

Sve u svemu, meni licno dosta losija od prvenca koji sam presao par puta u jednom dahu. Gameplay blago poboljsan, sam okolis je zaista bez premca, kao sto sam napomenuo kostur same price je poprilicno dobar (cak i zanimljiviji od poprilicno prostog keca)...ali sve to biva neiskorisceno zbog uzasnog templa, dosta losijih dijaloga i potpune razvucenosti odredjenih delova, dok su neki bolji delovi zbrzani.

Znaci igra nije krs, cak naprotiv igra je vrlo dobra...Ali ono sto je krasilo prvenac ne krasi dvojku. Ideja odlicna, glavna poruka i debata o osvetama po meni fenomenalne......ali neiskoriscen potencijal zbog gorepomenutih problema.

Toliko od mene
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
Filip89x (18.4.2025), m1aden (17.4.2025), player1 (17.4.2025)
Stara 18.4.2025, 23:45   #568
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.876
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

pentraksil@ Lepo sažeto kao i obično sve u centar.

Apsolutno bolji prvi deo za mene, već kad mogu da uporedim sada. Jasna razlika u 7 godina izmedju dve igre i pravca priče. Da sam je igrao 2020 malo bih lakše vario sve to ,a u 2025 prezasićen sam od svih tih narativa ( kako odvratna reč) u koje nas ubacuju.

Drugu sezonu serije neću gledati.

Zahvalan sam što sma prvo pre sveg igao prvi deo igre pa onda sve ostalo!

Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filip89x na korisnoj poruci:
pentraksil (18.4.2025)
Stara 18.4.2025, 23:54   #569
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke

Zahvalan sam što sma prvo pre sveg igao prvi deo igre pa onda sve ostalo!

Ovo

Iako mi prva sezona nije bila toliko losa, ipak nije to bilo to. Ma koliko se oni trudili, likovi u prvom delu igre su odradjeni skoro pa bez premca. Skoro pa nemoguc posao tako nesto preneti na igranu seriju, posle onakvog legendarnog posla.
Druga sezona mi se bas bas ne gleda
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
Filip89x (19.4.2025)
Stara 4.5.2025, 17:26   #570
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Gotovo nakon 21h17 minuta.

Na kraju otprilike zanemarljiva kolicina agende, ipak je kod mene barem preovladao generalni kvalitet igre, dizajn nivoa i zvuka, graficka imerzivnost i utegnuti gameplay. Prica je so so, ali i kao takva, imao sam potrebu da nastavim dalje, da upalim igru skoro svaki dan.

95% igre sam presao na 566.36 drajverim uprkos poruci na pocetku, tek je u poslednjem delu pocela da puca kod jednog dela i update na poslednje drivere je resio problem...
Stara 4.5.2025, 19:57   #571
Partybreaker
d-_-b

Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Prica je so so, ali i kao takva, imao sam potrebu da nastavim dalje, da upalim igru skoro svaki dan.
Ovo je ključno. Isto koristim svaki slobodan trenutak da je zavrtim, iako trenutno ama baš nemam vremena za igranje.

Niti jedna igra ne dočarava tako dobro dramu kao ova. Nema preglumljenih deonica i preemotivnih zapomaganja. Kao da se gleda kvalitetna serija ili film.

Atmosfera vrhunska. Osećaj samoće stvarno preovlada kada ostaneš bez saputnika privremeno, tumarajući solo po postapokaliptičnom svetu.

Gejmplej isto na mestu, pogotovu za ljude koji vole da zavire u svaki kutak tražeći vrlo ograničene resurse. Na svaki mukom stečen metak mora da se pazi jer igra daje na kašičicu (čitaj: komad-dva), da se oružja pripremaju unapred repetirajući svako ponaosob i da se postave na odgovarajuće hotkey-eve. I na kraju, desi se i da to ne bude dovoljno, te igra traži da se bude kreativan pri egzekucijama.

Negde sam skoro pa na pola. Ne ide mi baš poređenje sa kecom, morao bih ponovo da ga zavrtim, ali mislim da je i ovo ako ne podjednako, onda približno kvalitetno. Ispucali su woke *****a na početku, videćemo za taj "twist" na srednjem delu koji se pominje i koji potencijalno može da pokvari dosadašnji doživljaj.

Jedino što od meni lično dragog Sijetla nisam video do sad ništa upečatljivo. Ne želim da sebi spojlujem tražeći unapred, ali bi neka misija, koja uključuje Space Needle, izvukla širok kez na mom licu.
Partybreaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2025, 11:06   #572
filpan
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.941
Zahvaljeno 2.135 puta na 1.186 poruka

@nex
Kako radi, na kojm si podesavanjima igrao?
filpan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2025, 8:47   #573
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Citat:
filpan kaže: Pregled poruke
@nex
Kako radi, na kojm si podesavanjima igrao?
1440p, medium preset, dlss balanced. Igra izgleda lepo i na misu radi fluidno. Sto se mene tice dovoljno, ovog puta nisam gledao fps niti se bavio time.

Na native igra ima neki ugradjeni muljavi TAA kao i sve moderne igre i stecem utisak da se to namerno radi da bi se forsirao DLSS koji jelte, to otklanja...ne bi me cudilo da je nvidija tu umesala prste, i tako su godinama placali the way its meant to be played reklamu
Stara 8.5.2025, 10:50   #574
Partybreaker
d-_-b

Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Na native igra ima neki ugradjeni muljavi TAA kao i sve moderne igre....
Ima, ili je muljava ili je previše izoštrena. Ali je moguće rešiti uz malo tweak-ovanja.

Meni se najbolje pokazala kombinacija native rezolucija (1440p) + XeSS AA + driver-level image sharpening (Radeon Image Sharpening @ 10%).

E sad, ne znam kako DLSS radi i da li on zapravo umulja sve. FSR ima recimo isforsiran TAA u mnogim naslovima. FSR native AA u TLoU2, sa druge strane, je recimo preoštar. Drveće u pozadini izbija oči koliko je oštro, skreće pažnju sa onoga gde zapravo treba da gledaš.
Partybreaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2025, 14:52   #575
rendzer25
Veteran

Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 120
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka

Meni je ovo podjednako dobro kao i prvi deo, stim što je gamplej unapređen i za jednu klasu jači. Svaki minut u ovoj igri je majstorski urađen, sam narativ je bolji od svih ovih Netflix džankova koje se trenutno vrte. Realizam animacija koje je postignut u ovoj igri je nedostižan, stelt mehanika odlično funkcioniše, pokušavam da nađem manu ovome ali je stvarno jako nezahvalno i teško. Možda pomalo uticaj vouk kulture nešto što nije preskočilo ni ovaj serijal, ali i to je urađeno na umešan način.
rendzer25 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Harry Potter And Deathly Hallows Part 2 GATTUSO88 Akcione igre 3 12.7.2011 13:56
ASUS ENGTX460 nv4_disp.dll Infinite Loop (Graficka kartica riknjava part 2) Shlaymara Kvarovi 7 24.11.2010 18:09
defrag C part. HDa cime i kako??? Levčanin Aplikativni softver 2 30.3.2010 14:52
5000+ i igranje na vazduhu, part I mad_skillz Overklok 74 22.10.2007 20:16
Kako da instaliram part magic? cages Aplikativni softver 11 29.9.2006 20:04

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:49.