Naime kao što naslov kaže u dilemi sam...došlo je kranje vreme da se posle prerane smrti mog 6120c i cele godine korišćenja Nokie 3410 ,daju neke ozbiljne pare za nov telefon. Prvi izbor je bio Tattoo, relativno pristojna cena, Android i sve opcije koje mi trebaju. Onda sam pročitao kako Tattoo ima onaj bluetooth problem sa transferom podataka i kao "kamera je loša" . To sa kamerom me i ne zanima toliko (a imao sam telefon u rukama i kamera uopšte ne deluje toliko tragično da se diže tolika frka oko toga) ,a to sa "plavim zubom" me malo i odvlači od njega. Onda počinje priča " Ali to je Android 1.6 ,a ovaj ima Android 2.1 itd. " i uz to naravno priče kako je ovaj bolji od onog i poređenje Tattoo-a sa telefonima koji su skoro duplo skuplji (što reče neko,ne treba mi niko da mi kaže da je Mercedes bolji od Juga,ali razlika je i u ceni). U celu priču se ubacuje onda i Wildfire koji može da se uzme samo preko VIP-a uz ugovor na 2 godine,ali on ima taj "bolji" Android i nema problem sa bluetooth-om i sa kamerom.Pitanja:
1) Da li ta razlika Android 1.6 i Android 2.1 stvarno znači nešto?
2) Ako se opredelim za Tattoo,da li ići na ugovor uz VIP ili na slobodnu prodaju?
3) Da li ipak ostati na dobrom starom Symbian-u ? Malo je bezveze da ulupavam 200 i kusur evra u telefon , a da dobijem nešto što sam već imao,sa još po kojom funkcijom.
4) Šta bi ste vi uradili na mom mestu?
Napomena : Ne treba mi telefon za neko hardcore drndanje,da ga non - stop držim u rukama i da ga nikad ne gasim,treba mi dobar telefon koji će da me služi i koji će biti privlačan i zanimljiv za čačkanje, nije mi bitno da li on ima tamo neku funkciju koju neću ni upotrebiti. Dovoljno je da ima WLAN i sve što jedan normalan telefon treba da ima za te pare.
Molim za neku pomoć,što više razmišljam, teže mi je da se odlučim.