![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Evo malo novosti, čisto da ne izgubite strpljenje
![]() Krenuli smo da radimo prvu mapu i napravili smo model kolibice od pruća za selo. Malo diskutujemo o konstrukciji mape i tako ![]() Pozivam vas da se registrujete na http://geoforum.openu2.com jer ćemo tu kačiti sve nove verzije i novosti. To će biti oficijalni forum. Pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Član
Član od: 30.6.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 103 puta na 52 poruka
|
![]()
Nadam se da ce uspeti projekat..... mislim mora uspeti xD
Offtopic: Zasto me nema na listi rodjusa xP |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Novi član
Član od: 10.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Prvo zelim da vam iskazem divljenje na entuzijazmu koji posedujete.
Ako stvarno imate toliko godina koliko kazete svaka cast. Mozda u jednom trenutku vam budem mogao pomoci (nemam blage veze sa modelovanjem, ali zato znam da programiram), pa ako na forumu budete se zalili na neke probleme tokom developmenta,..... Za sada nazalost samo imam zamerke da vam uputim. ![]() Skinuo sam danasnju verziju i definitivno mi se ne svidja ugao i blizina kamere. Probaj malo da je udaljis, i da smanjis sensitivity kamere. Ovo je doduse samo moj subjektivni utisak. Pozdrav momci, i srecan rad. Cujemo se |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pharaoh86 na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (5.11.2008) |
![]() |
#64 |
Kekule Mekule
|
![]()
Naso veoma glupi bag. Ostah bez reci
![]() Hint: Iz patuljka treba da kulja vatra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Novi član
Član od: 10.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
I nemoj da vas obeshrabri to sto niste iz prve uspeli da podignite OGRE. (To si napisao ako se nevaram).
OGRE je takodje veoma dobar engine. Ako ti treba pomoc mogu ti objasniti kako da ga instaliras. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
@Pharaoh86: 1. Naravno da imamo toliko godina koliko kažemo. (Ja 11.5, Eris 16). Koja bi bila svrha laganja
![]() 2. Hvala na podršci. 3. Na šta misliš pod sensivity? Misliš na brzinu okretanja? Ako je tako, to mogu da popravim, isto kao i sa udaljavanjem. ![]() 4. Znam, OGRE je odličan, ali mislio sam da će biti pretežak ![]() ![]() @ANDROSS: Pa da, naravno, ali postoji pauza ![]() I da, otkrio sam katastrofalan bag u igri ![]() ![]() ![]() Pozz svima ![]() Poslednja ispravka: Geomaster (5.11.2008 u 15:12) |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
probao sam na laptopu i izgleda zanimljivo
mada ide jako sporo, pogotovo kada dodje do "vatre" i treca stvar (mada mozda i nije vrijeme da se vec sad prica o tome) igra nema ujednacen protok vremena... tj ako je framerate manji citava igra, protok vremena uspori (npr. lik se pocne sporije kretati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Pa da, nije sve OK
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Evo malo novosti...
Ja sam (odavno već) uradio model kolibice (od pruća) u kojoj će živeti veći broj meštana Village of Kindness-a. Takođe sam završio i model Inn-a u selu (Eris mi je dao ideju ![]() Postovaću ova dva modela Hi-Resolution (1280x1024) raytrace rendere da bi ste videli kakvi su i da predložite šta treba da se promeni (s obzirom da ja vidim da nešto ne štima, ali ubih se pokušavajući da shvatim šta to ![]() HUD smo 100% uradili, prikazuje experience, level, strength i mana-u Evo su slike kolibice: ![]() ![]() A evo i Inn-a: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav, Geomaster. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Basterd...
|
![]()
Mozda malo da podgojite kolibicu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Veteran
|
![]()
Nemoj mnogo da se opterecujes modelima u ovoj fazi. Gledaj samo da otprilike potrefis velicinu objekta.
Poslednja ispravka: Stevvan (1.12.2008 u 9:49) |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Shvatio sam da ce mi razmera biti problem
![]() ![]() I da, koliba je štrajkovala glađu, odbila da jede poligone ![]() Hvala na preporukama! ![]() ![]() By the way, da samo javim da je sve dok se ne pojavi verzija pre finalne verzije cele igre ili eventualno malo pre nje sve verzije igre do tada će biti besplatne, ali posle izlaska igre iz alphe dodaćemo neka ograničenja (ne v da se igra ne bi širila po netu. Kada (i ako ![]() ![]() Poslednja ispravka: Geomaster (30.11.2008 u 23:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
V.I.P. Programiranje
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Posle nekog vremena odlučili smo da Zeta ipak bude 2D. 3D mi je zadavao mnoge probleme, a ionako nismo mogli da nađemo modelera. Za vreme zimskog raspusta, razvio sam moj mini-engine za Top-Down 2D igre koji se zove Leo2D. Za sada od objekata podržava sprajtove, tiled layere i particle sisteme. Ima sistem za koliziju i može da sortira objekte po nekoj Y vrednosti (koristi se običan, primitivan sort, ali za sada vrši posao). Uskoro planiram da dodam lighting i fog. Za sada je u verziji oko 1.2. Već sam uradio sprajtove drveta (placeholder, skinuto sa http://archive3d.net i renderovano sa Cinemom 4D), kolibice (onaj isti model, renderovan u sprajt) i inn, samo što sam 'nabacio' novu teksturu na zidove i krov. Tu su još i collision mape i mogu da počnem da programiram igru. Btw, ako neko želi, mogu bez problema da mu pošaljem kôd za engine na PM.
Shvatio sam da je ANDROSS bio u pravu u vezi onog da će mi biti bolje da radim u 2D ![]() ![]() ![]() Primetio sam da je ovih dana ovaj deo foruma baš zamro, pa ne znam hoće li biti odgovora, ali nema veze ![]() Pozdrav svima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Jel zna neko neki program koji mogu da koristim kao top-down Level Editor? Znači nešto uopšteno, da mećem objekte, pa da posle mogu da vidim X i Y koordinate. Tako nešto bi mi mnogo značilo, pošto me mrzi da sam sklepam moji level editor.
Please help. Ovo ručno pravljenje mape je smor, već gubim volju da bilo šta radim ![]() EDIT: Postao sam veteran xD Poslednja ispravka: Geomaster (2.3.2009 u 19:10) |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Napravio sam neku vrstu positioning tool-a
![]() Mogu da dodajem objekte, pomeram ih i onda nađem X i Y. Izgleda da će biti korisno. Ako nekom treba, mogu da postavim (mada, kolika je aktivnost na forumu, ne verujem da će biti nekoga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
V.I.P. Programiranje
|
![]() ![]() Da malo oživim temu i napišem kada planiram da završim pojedine delove igre: Delovi Alpha verzije koji su završeni:Kao što vidite, mnogo je više ostalo nego što je odrađeno, mada je na engine otpalo oko 1000 i kusur linija koda. Ja ozbiljan rad počinjem 14.04.2009 kada mi se završava takmičenje iz fizike za koje moram mnogo da radim. Okvirno, ako buem dovoljno radio, trenutnim tempom, Alphu bi trebalo da očekujemo najkasnije do 01.05 (možda i pre). Ali ovoga puta ništa ne obećavam. - Geomaster |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
samo opusteno... nek mi znamo da se radi
![]() btw. srecno na takmicenju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
V.I.P. Programiranje
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Da li bi bilo bolje da izvršne release verzije koje ću da stavim za download kompajlujem preko Visual C++ 6? Mislim da bi bilo mnogo lakše za pokretanje, s obzirom da ne traži nikakve framework-ove (što je bio veliki problem kod mojih drugova koji uglavnom nemaju) i nikakve dodante redist instalacije... Ja kôd pišem u VC++ 2008, mnogo je dobar, mogu začas da se podsetim argumenata kod neke funkcije (Intellisense), "pametno" uvlači redove koda, uglavnom: milina...
![]() ![]() Unapred hvala. Btw, nikako da nađem dobre placeholdere ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
game development, lost world zeta, lwz |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
WH40K Dawn of War: Dark Crusade | voodoo_ | Strateške igre | 439 | 5.3.2009 12:45 |
Savet za jednu RPG igru | Geomaster | Pravljenje igara | 24 | 1.12.2007 16:36 |