Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet tehnologije

Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.12.2005, 13:52   #1
Bole-M
Član
 
Član od: 8.12.2005.
Poruke: 60
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Nemogu pa da ga *ebes!
Treba mi da vidim primer kako preko javascripta da napravim da mi se na glavnoj stranici sajta u okviru iframe-a menja sadrzaj pri savkoj poseti!
Svi mi nahvalili hotscripts ,pa ja oso tamo i trazio pa mi izbacili listu sa nekoliko linkova ali nigde nema opcije da skinem skriptu!
Mozes i da napises review i sve druog pa cak i download-ujes pdf ali u njemu nema nista,to jest ima a to je ista stranica za review!
Pomagajte! Da napomenem da sam i registrovan tamo!
Bole-M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.12.2005, 14:54   #2
Proxima
Član
 
Član od: 1.12.2005.
Lokacija: Šabac
Poruke: 285
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 27 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Hm, hm, hm .. problem je u tome što ti ni sam ne možeš da definišeš šta želiš, čini mi se.

Prvo jedno pitanje: a šta će ti to? I čemu? Ideja i jeste da (posebno na nalsovnoj stranici sajta) uvek imaš nešto prepoznatljivo...

Ako ipak odlučiš da primeniš taj "šareniš" probaj na tom sajtu, ali znaj da moraš da znaš šta tražiš ... ili probaj na

http://www.jsmadeeasy.com/
Proxima je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.12.2005, 17:23   #3
Bole-M
Član
 
Član od: 8.12.2005.
Poruke: 60
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Citat:
Hm, hm, hm .. problem je u tome što ti ni sam ne možeš da definišeš šta želiš, čini mi se.
Izgleda da sam malo nejasno napisao sta sam hteo reci!

Treba mi kod koji omogucava da u okviru iframe-a (opcija kojom se ubacuje u stranicu pomocu Front Page-a je Menu>Insert>Inline Frame) pri svakoj poseti prikaze neki vic! I tako kad god neko dodje na sajt da se uvek prikaze neki drugi vic u iframe-u!
To su mi rekli da je moguce pomocu koda javascripta!
u potrazi za tim kodom svi su me upucivali na gore pomenuti sajt,ali na njemu nemoguce ga je skinuti!
Bole-M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.12.2005, 3:10   #4
Oliver
Član
 
Član od: 6.12.2005.
Lokacija: green forest
Poruke: 325
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Pa napravi niz viceva u JS i pri svakom učitavanju promeni index vica za +1 ili random.
Oliver je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.12.2005, 11:23   #5
VojaM
Ad Ministrator
 
Avatar korisnika VojaM
 
Član od: 19.8.2005.
Lokacija: Beograd, SK
Poruke: 7.281
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.040 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Citat:
Oliver kaže:
Pa napravi niz viceva u JS i pri svakom učitavanju promeni index vica za +1 ili random.
Imam utisak da mu treba JScript komanda za slučajni broj.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.12.2005, 15:38   #6
Bole-M
Član
 
Član od: 8.12.2005.
Poruke: 60
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Citat:
Imam utisak da mu treba JScript komanda za slučajni broj.
Tacno tako,treba mi komanda za slucajno ucitavanje!
Pleeeeeeeaaaaaaaseeeeee odgovor!
Bole-M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.1.2006, 14:01   #7
AxeZ
Banned
 
Član od: 30.12.2005.
Lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Poruke: 309
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku AxeZ
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Citat:
Bole-M kaže:
Tacno tako,treba mi komanda za slucajno ucitavanje!
Pleeeeeeeaaaaaaaseeeeee odgovor!
http://www.w3schools.com/js/default.asp
AxeZ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.1.2006, 21:15   #8
Goran
Član
 
Član od: 2.12.2005.
Lokacija: Zajecar
Poruke: 218
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Citat:
Bole-M kaže:
Nemogu pa da ga *ebes!
Treba mi da vidim primer kako preko javascripta da napravim da mi se na glavnoj stranici sajta u okviru iframe-a menja sadrzaj pri savkoj poseti!
Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>

<script language="JavaScript">

var random_stranice=new Array() 

random_stranice[0] = "str1.htm";
random_stranice[1] = "str2.htm";
random_stranice[2] = "str3.htm";
random_stranice[3] = "str4.htm";
random_stranice[4] = "str5.htm";

var p = random_stranice.length;
var izbor=Math.round(Math.random()*(p-1));

function Prikaz_stranice()
{ document.getElementById('iframe_random').src=random_stranice[izbor]};
</script>	

</head>
<body onload="Prikaz_stranice()">

<iframe id="iframe_random" width:500px; height:300px; src="str1.htm"></iframe>

</body>
</html>
Navedena skripta, u navedenoj HTML stranici ti prilikom svakog ucitavanja prikazuje jednu od 5 izabranih stranica po slucajnom izboru, a imena tih stranica su definisana u matrici:

Kod:
random_stranice[0] = "str1.htm";
random_stranice[1] = "str2.htm";
random_stranice[2] = "str3.htm";
random_stranice[3] = "str4.htm";
random_stranice[4] = "str5.htm";
Dakle, u istom folderu gde se nalazi index.htm stranica sa iframe-om treba da imas i HTML stranice "str1.htm", "str2.htm" itd.

Znaci, ubaci skriptu izmedju HEAD tagova u HTML-u.
U <Body> tagu ubaci sledece, kao u gornjem kodu:

Kod:
<body onload="Prikaz_stranice()">
Kod iframe taga ti je bitno u okviru taga sledece : id="iframe_random", takodje kao u kodu.

Moze se desiti da vise puta skripta izabere istu stranicu, sto vise stranica, manja verovatnoca da se vise puta zaredom prikaze ista.

Ako se ne budes snasao na osnovu ovoga, posalji mi email na privatnim porukama da ti posaljem kompletan primer.
Goran je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.1.2006, 21:24   #9
Goran
Član
 
Član od: 2.12.2005.
Lokacija: Zajecar
Poruke: 218
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Citat:
Bole-M kaže:
Treba mi kod koji omogucava da u okviru iframe-a (opcija kojom se ubacuje u stranicu pomocu Front Page-a je Menu>Insert>Inline Frame) pri svakoj poseti prikaze neki vic! I tako kad god neko dodje na sajt da se uvek prikaze neki drugi vic u iframe-u!
S obzirom da samo hoces da prikazujes vic po random izboru, ne moras da koristis iframe, jer iframe sluzi da u okviru stranice ucitas jos neku dodatnu stranicu. Mozes da upotrebis sledeci kod, slican onom iz mog prethodnog posta:

Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>

<script language="JavaScript">

var random_vic=new Array() 

random_vic[0] = "vic 1";
random_vic[1] = "vic 2";
random_vic[2] = "vic 3";
random_vic[3] = "vic 4";
random_vic[4] = "vic 5";

var p = random_vic.length;
var izbor=Math.round(Math.random()*(p-1));

function Prikaz_poruke()
{ document.getElementById('vic_random').innerHTML=random_vic[izbor] };
</script>	

</head>
<body onload="Prikaz_poruke()">

<p id="vic_random"></p>

</body>
</html>
Dakle, na mestu paragrafa:

Kod:
<p id="vic_random"></p>
ce se po svakom ucitavanju/osvezavanju stranice prikazati druga poruka, definisana u matrici, kao i kod prethodnog primera.

Takodje, ako se ne snadjes ostavi email da ti posaljem primer.
Goran je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2006, 23:32   #10
Bole-M
Član
 
Član od: 8.12.2005.
Poruke: 60
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Hotsripts?Kako skinuti skripte?

Evo oma cu probati pa javljam cim uradim!
Bole-M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:02.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com