Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.1.2006, 23:59   #41
Lord
Veteran

Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 24 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lord
Određen forumom Re: Tv kartica

@Paladin:
U Task Manageru dodeli veći prioritet aplikaciji koju koristiš za snimanje, i više ne bi trebalo biti problema sa seckanjem videa.
Lord je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2006, 12:36   #42
AstraLogos
Deo inventara foruma

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 1.431
Zahvaljeno 2.450 puta na 1.153 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku AstraLogos

Citat:
Paladin kaže:
Zanimljivo mi je to što kažeš da je sa pravom zvučnom karticom manje zauzeće procesora. Sinoć sam bio kod brata koji ima WinFast 2000PVR sa hardverskim enkodingom, ona kad snima uzima 15-20% procesora, što je odlično. Moj Expert meni uzima oko 65% i vidio sam da kad nešto sitno pokrenem dok snima (Word, Outlook Express), što ne bi trebalo zauzeti onaj luft od 30%, slika na tom mjestu ipak sjecka, pa je najbolje ništa ne dirati dok snima, što je (nekad) problem. A da ne govorim koliko (iz meni nepoznatih razloga) uspostavljanje i gašenje internet konekcije trzne cijeli sistem, ne samo kod mene. A kad malo više pokrećem aplikacija dok snima poslije toga stalno sjecka čak i kad prestanem da nešto pokrećem i radim.

Možeš li mi reći koliko je tebi zauzeće procesora u Task Manageru kad snimaš u MPEG 2 optimal, a da pri tom ništa drugo ne radiš?

Mada mislim da cijena Expert TV kartice + Audigy ne izađe manje od ove kartice sa hardverskim enkodingom.

Nisma vidio da se zvuk u WinFastu može staviti na nekompresovan.

Da li je TMPGEncoder bolji od VirtualDuba za kompresije zvuka i ostalog, jer VirtualDub imam a ovaj drugi nemam?
Pa naravno da sa hardwerskim chipom zauzece procesora je daleko manje. Samo tu ima jedan problem. A mozda ga je Leadtek resio kod te kartice. MPEG2 kompresovan na taj nacin nece na obradu u nekom od programa za DVD autoring. Recimo Inter Video DVD Creator. Prijavljuje nesto kao "corupted file" odnosno kao da je promenjena ekstenzija za MPEG2. Inace PVR2000 ima BT878 fuzion chip koji nije isti kao na Exspertu ( matoriji je ).
Ne mogu ti tacno reci kolika je procesorsko zauzece, jer mi je trenutno deinstalirana TV kartica. Samo treba znati da je snimanje MPEG2 jako zahtevna operacija za sve komponente u racunaru pa i za samu plocu. Zato sam pisao o VIA i NF2 plocama. Nije procesor uvek dezurni krivac za desinhronizaciju. Uzmi u obzir da se u tom procesu opterecuju vise komponenti u racunaru istovremeno, pa nije pametno prilikom snimanja ukljucivati bilo sta sto samo naknadno moze opteretiti komp.
Tacno je da Expert + Audigy dodje priblizno kao PVR2000 ali zato imas zvucnu koja snima cistije zvuk a o igricama i slusanju muzike da i ne govorim.
Snimak zvuka sa CD in na ploci i prikljucenoj na CD in na Audigy je drasticno bolji. Pa proverio sam milion puta do sada. Manja je razlika kada se zvuk uvlaci sa Line in. Radijo FM na Expertu radi samo na CD in.
Moze se zvuk postaviti nekopresovan kod izbora kvaliteta snimanja na "no compresed".
Nikako nije TMPGEnc bolji za rekompresiju od Virtual Duba. Problem je sto do sada Dub nije imao mogucnosti da radi sa MPEG2 kompresijom a ovaj se program pre 2 godine pokazao kao odlicno resenje pa nemam razloga da ga menjam.
Drago mi je da si resio problem jer i ja imam slicnu samo obrnutu kombinaciju: stari drajveri - nova aplikacija.
AstraLogos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2006, 16:47   #43
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Citat:
AstraLogos kaže:
Snimak zvuka sa CD in na ploci i prikljucenoj na CD in na Audigy je drasticno bolji. Pa proverio sam milion puta do sada. Manja je razlika kada se zvuk uvlaci sa Line in. Radijo FM na Expertu radi samo na CD in.
Nisam najbolje shvatio ovo sa in-ovima. Ja sam prvo TV karticu spojio na aux na ploči, a kasnije kad sam gledao kako da riješim onaj problem sa nesinhronizacijom probao sam sa kablićem na CD in na ploči, mada to naravno nije ništa riješilo. Sad planiram da vratim na aux, bar zato što je to default u WinFast PVR programu, pa kad god instaliram neki (a ovih dana sam dosta instalirao više verzija) morao sam zvuk prebacivati sa aux na CD in.
Da li ima neke kvalitativne razlike da li mi je spojeno na aux ili na CD in na ploči?

FM mi radi sa CD in na ploči.

Nisam vidio da se zvuk može podešavati u nekompresovani kad se snima sa TV-a u MPEG2. Može kada se snima u DivX. Da li si skidao direktno sa TV-a u DivX? Neko mi reče da se fino snima direktno u DivX 6. Ili je mnogo bolje ići na MPEG2 optimal, pa onda prebacivati u DivX? Koji program najbolje prebacuje u DivX, da ima dobar odnos brzina-kvalitet-jednostavnost? Ja koristim neki stari MPEG Mediator, kojeg više nema jer je prestao rad na njemu, a mom bratu koji dosta skida sa TV-a i prebacuje u DivX se pokazao bolje od poznatijih i razvikanih programa.

Kakva su tvoja iskustva sa Shedulerom što sam gore već pitao, sa vraćanjem iz hibernacije? Šta treba da podesim da mi diže računar iz hibernacije? Nije uspio ni da ga digne iz Stand By režima.

Meni dobro radi sa starim drajverima i starim softverom, čudno da mi ne radi sa novijim softverom, da se tada pojavljuje nesinhronizacija zvuka. Šteta.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2006, 1:23   #44
Sale2322
Član

Član od: 2.1.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Sale2322

Kao sto i vecina kazu da o ovome to nije istina... salu na stranu LEADTEK ubedljivo kartica radi kao zmaj!!! Samo nemoj da uzmes ASUS zato sto je krs a skup je!!! Iz licnog iskustva ti kazem ASUS = KRS!
Sale2322 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2006, 13:17   #45
AstraLogos
Deo inventara foruma

Citat:
Paladin kaže:
Nisam najbolje shvatio ovo sa in-ovima. Ja sam prvo TV karticu spojio na aux na ploči, a kasnije kad sam gledao kako da riješim onaj problem sa nesinhronizacijom probao sam sa kablićem na CD in na ploči, mada to naravno nije ništa riješilo. Sad planiram da vratim na aux, bar zato što je to default u WinFast PVR programu, pa kad god instaliram neki (a ovih dana sam dosta instalirao više verzija) morao sam zvuk prebacivati sa aux na CD in.
Da li ima neke kvalitativne razlike da li mi je spojeno na aux ili na CD in na ploči?

FM mi radi sa CD in na ploči.

Nisam vidio da se zvuk može podešavati u nekompresovani kad se snima sa TV-a u MPEG2. Može kada se snima u DivX. Da li si skidao direktno sa TV-a u DivX? Neko mi reče da se fino snima direktno u DivX 6. Ili je mnogo bolje ići na MPEG2 optimal, pa onda prebacivati u DivX? Koji program najbolje prebacuje u DivX, da ima dobar odnos brzina-kvalitet-jednostavnost? Ja koristim neki stari MPEG Mediator, kojeg više nema jer je prestao rad na njemu, a mom bratu koji dosta skida sa TV-a i prebacuje u DivX se pokazao bolje od poznatijih i razvikanih programa.

Kakva su tvoja iskustva sa Shedulerom što sam gore već pitao, sa vraćanjem iz hibernacije? Šta treba da podesim da mi diže računar iz hibernacije? Nije uspio ni da ga digne iz Stand By režima.

Meni dobro radi sa starim drajverima i starim softverom, čudno da mi ne radi sa novijim softverom, da se tada pojavljuje nesinhronizacija zvuka. Šteta.
Ja se izvinjavam sto nisam odmah odgovorio. Razlika izmedju AUX - pomocnog ulaza i CD IN mislim da je skoro nikakva. To je najveca glupost na Expert kartici sto su stavili za zvuk CD in!
Ja sam kriv sto sam te doveo u zabunu. Naime kod mene na kablovskoj signal ide preko HI-FI VCR-a pa koristim onaj snop kablova i line IN. Zvuk je neuporedivo bolji nego kad ide sa CD in. Ovu sam razliku uocio jos dok sam imao integrusu. Zvuk sa radija nikako nisam uspeo da popravim ( suvise basova a malo visokih tonova ) pa sam kupio Audigy 2 koji kao sto sam ti napisao ima na sebi CDin. I sada je zvuk odlican.
Ma ne slusaj svi imaju svoje teorije koje u vecini slucajeva ne stoje. Logika je da se u komp uvuce najkvalitetniji moguci video zapis a to je MPEG2 optimal.
Posle radi sa njim sta hoces pa ga i rekompresuj ako zelis. Ja koristim kao sto sam napisao TMPGEnc za sve kombinacije i jako dobro radi i sto je vazno jednostavan je za upotrebu.
Danas cu instalisati softver za karticu pa cu ti reci kako da podesis Sheduler. Ne bih hteo napamet da pisem pa da lupetam.
Stara 24.1.2006, 23:18   #46
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Citat:
AstraLogos kaže:
Danas cu instalisati softver za karticu pa cu ti reci kako da podesis Sheduler.
Sad mi radi Scheduler
Hvala na odgovorima
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.1.2006, 15:58   #47
M@rin
Član

Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku M@rin Slanje poruke preko MSN-a korisniku M@rin Slanje poruke preko Skypea korisniku M@rin
Post Re: Tv kartica

ASUS My Cinema P7131 - svaka preporuka!!!
M@rin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.1.2006, 17:02   #48
Wizard
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka

Citat:
M@rin kaže:
ASUS My Cinema P7131 - svaka preporuka!!!
Ja neću da preporučujem Asus, već sam preporučio pa su me napali. Bilo bi lepo da se negde okače needitovani screenshotovi preporučenih kartica, pa da na osnovu toga vidimo koja kartica zaista daje bolju sliku.

National Geographic je kod mene jedan od kanala sa prosečnom slikom, pa evo kako ta slika izgleda na "lošoj" Asus kartici:

http://img73.imageshack.us/img73/586...04254803hc.jpg
Wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.1.2006, 18:23   #49
firefly
Član

Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Moje iskustvo sa ASUS-om je dobro.Koristim B-TV7135 i sasvim sam zadovoljan.Jeste da je malo sporija sa menjanjem kanala (cca 3 sec.),ali slika je dobra (kablovska tv).Ne znam da li je neko koristio Show shifter umesto Home theatre,ali mi se cini da se sa Shov shifterom kanali brze menjaju.
Izuzetno losa stvar kod ASUS-a je budjavi daljinac,ne znam da li je neko napravio gori.
firefly je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.1.2006, 19:00   #50
Wizard
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka

Citat:
firefly kaže:
Jeste da je malo sporija sa menjanjem kanala (cca 3 sec.),ali slika je dobra (kablovska tv).Ne znam da li je neko koristio Show shifter umesto Home theatre,ali mi se cini da se sa Shov shifterom kanali brze menjaju.
Koristim Fly TV 2000 i kanali se s ovim programom menjaju bezmalo trenutno. Ja sam morao da napustim Home Thetaer jer mi je svaka 2-3 dana zaboravljao pola kanala i često nisu mogli ponovo da se zapamte bez reinstalacije.

Citat:
firefly kaže:
Izuzetno losa stvar kod ASUS-a je budjavi daljinac,ne znam da li je neko napravio gori.
Malo verovatno. Kad sam hteo na Benchu da okačim sliku ovog daljinca jedva sam je našao, toliko je bedan da Asus nigde ne želi da ga pokaže. Ali lepo radi, može da se koristi i za hrpu drugih programa (npr. za BS Player) a ne mora ni da se "nišani" da bi primio komandu.
Wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.2.2006, 22:29   #51
cold
Novi član

Član od: 3.2.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

PCTV PINNACLE za 3400 DIN
cold je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.2.2006, 22:33   #52
Atila
Starosedelac

Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Atila Slanje poruke preko Skypea korisniku Atila

Citat:
cold kaže:
PCTV PINNACLE za 3400 DIN
Не би' се сложио уопште, имам дотичну картицу и живи је ужас, о софтверу да не говорим, е сад можда ми је запао лош примерак, ал' ипак има далеко бољих ТВ картица.
Atila je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2006, 14:10   #53
onyx
Član

Član od: 14.12.2005.

Uzeo sam pre par dana neku V-Stream StudioTV Terminator (shta god) = 2800din !!! Prijem je katastrofa, svi kanali imaju sneg, a i svi strani (kablovska) su bolji od domacih. Mozda nisam dobro podesio TV System, koji bi trebalo da odaberem?
onyx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2006, 14:21   #54
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Pal-B je tv sistem ali tesko da ces dobiti neki kvalitetan prikaz na toj kartici.sto nisi prvo pitao pa kupio
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2006, 14:22   #55
onyx
Član

Član od: 14.12.2005.

eh, pa to i ja sad vidim
onyx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2006, 15:21   #56
TheProphecy
Član

Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka

Evo da obrazlozim zasto sam predlozio Leadtek.Imam Leadtek WinFast TV2000XP Expert evo vec skoro tri godine i stvarno tesko mogu da joj nadjem neku zamerku.Koristio sam je i na kablovskoj i na obicnoj anteni i nema velike razlike.Jedno vreme sam imao poveznu TV kartu i TV na istoj anteni i maltene da nije bilo razlike u prijemu slike.Nemam brz racunar ali bez problama mi radi snimanje i to sa kompresijom.Cak i na snimcima koji traju nekoliko sati nije mi se desavalo da zvuk kasni u odnosu na sliku.Radio i teletxt rade savrseno.Daljinski nije nekog modernog diznajna ali je jako funkcionalan.Prednost je i sto se daljinski kaci na samu karticu tako da ne zauzima USB.Eto toliko
TheProphecy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2006, 22:51   #57
AstraLogos
Deo inventara foruma

Citat:
Wizard kaže:
Ja neću da preporučujem Asus, već sam preporučio pa su me napali. Bilo bi lepo da se negde okače needitovani screenshotovi preporučenih kartica, pa da na osnovu toga vidimo koja kartica zaista daje bolju sliku.

National Geographic je kod mene jedan od kanala sa prosečnom slikom, pa evo kako ta slika izgleda na "lošoj" Asus kartici:

http://img73.imageshack.us/img73/586...04254803hc.jpg
Ma odlicna slika sa malo pokreta. Ipak mora se reci korektan snapshot.
Evo sa experta u brzom pokretu.
Pozdrav!
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Auto.JPG
Viđeno:	142 puta
Veličina:	67,0 KB
ID:	893   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Tenis.JPG
Viđeno:	141 puta
Veličina:	48,9 KB
ID:	894  
Stara 12.3.2006, 23:24   #58
TheProphecy
Član

Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka

Evo da i ja stavim sliku.Nije u pokretu ali je Expert
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	(TV27).jpg
Viđeno:	340 puta
Veličina:	63,8 KB
ID:	898  
TheProphecy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2006, 14:07   #59
rubiroza
Član

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 37 puta na 32 poruka

Od trenutkam, kada sam uzeo Asus TV/FM karticu (7134) bio sam prezadovoljan. Home theatre sam samo jednom instalirao i odmah ga "ubio". Od tada koristim Fly 2000 TV (v2.38RC2) i sve je bilo ok. Onda sam uzeo Asus N6600GT, formatirao HDD, ponovo instalirao WinXP i od tada slika "stuca". Ide 3-4 sekunde normalno, a onda 1/2 sekunde se ukoci. I to me strasno nervira. Da li neko mozda ima resenje za ovaj moj problem? Nove verzije drajvera za karticu nema, pa sam bio prinudjen da koristim one koje sam dobio na CDu u pakovanju. Da li je mozda u pitanju Win ili nova graficka?
rubiroza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2006, 13:11   #60
dex73
Novi član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1

Jos jedan glas za Leadtek WinFast TV2000XP Expert. Imam je vise od tri godine i veoma sam zadovoljan njenim radom u svakom pogledu. Svaka preporuka.
dex73 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vodič za overklokovanje grafičkih kartica Wolfy Tekstovi u SK 28 24.9.2017 1:19
koja kartica je ovo sharlo_03 Grafika 46 20.1.2008 22:02
Program za formatiranje memoriskih kartica McBojan2 Programi za mobilne telefone 2 11.11.2007 22:42
Mrezna kartica megabook-a Melinion Prenosni računari 5 26.9.2007 19:30
Kako promijeniti IRQ kod PCI kartica? ezenkiel Kvarovi 5 27.8.2007 12:43

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:39.