|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
21.7.2006, 7:54 | #1 |
Novi član
Član od: 21.7.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Problem sa zvukom
Prvo da kazem da sam totalni laik za te stvari , pa ako neko moze da mi pomogne jer sam izgleda nesta s****o sa zvukom .
Problem je da kad pustim mp3 ili divx ton pocne na svakih par sekundi da koci kao da ga nesta gusi , to se jos vise primeti na mp3 , a na filmu kada se ton zagusi i slika u tom trenutki malo secka , a sve mi je radilo vec godinama super pa pretpostavljam da imam sve potrebne codece . E sad problem je mozda sto sam ja skinuo neki program preko satelitskog interneta koji izgleda ima veze sa audiom i bojim se da sam nesta izbrisao , jer uvek mi je u uglu stajao neki zvucnik za jacinu zvuka i sl. a sad mi stoji neka druga ikona ? Kada udjem u kontrolnu tablu / zvukovi i zvucni uredjaji pise mi Realtek AC97 Audio , da li je mozda u tome problem , jos jednom napominjem da sam totalni laik pa ako je neko nesto shvatio sta sam napisao bio bih mu veoma zahvalan da mi pomogne Unapred hvala ! |
29.7.2006, 13:51 | #2 |
Član
Član od: 26.7.2006.
Zahvalnice: 0
|
Re: Problem sa zvukom
Prijatelj ima isti problem, sve smo promenili : ploca, ram, vga, live, napajanje, hdd, cpu i nista (ceo comp nov sem lima), zakljucak je sledeci ili da kupi ceo komp nov ili da zovemo Moldera, posle 6-8 meseci zezanja smo odustali (kupio je laptop)
|
30.7.2006, 12:18 | #3 |
Član
Član od: 18.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
Probaj sa oporavkom sistema na datum od pre instalacije doticnog programa.
|
30.7.2006, 20:47 | #4 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 181 puta na 133 poruka
|
Ako ti je sad neka druga ikonica u baru verovatno si instalirao druge (pogresne) drajvere na neku foru.
Ako znas koja ti je kartica deinstaliraj postojece i instaliraj prave drajvere,mislim da je to to... |
20.10.2006, 13:02 | #5 | |
Novi član
Član od: 12.10.2006.
Zahvalnice: 3
|
Citat:
Ili si instalirao pogresne drajvere ili... koju uopste zvucnu karticu imas? Da li je to integrisana Realtek C-97? Koliko rama imas? Koji operativni sistem? Ne bi trebalo da to bude tolika misterija... Da bi ti pomogli online moras nam dati malo vise detalja... |
|
21.10.2006, 4:33 | #6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
Nema ram veze s tim, driveri vec imaju. Kako ne znas koji si program instalirao? Probaj sistem restore (kao sto maksbi rece gore-mada nece biti vajde od toga) a ako ne onda reinstalacija wina 100% resava stvar. Jel si to vec radio? Nije ti do hardware-a cim ti je radilo godinama ok, znaci software, odnosno taj misteriozni program. Mogao bi i da instaliras neki dobar uninstaler (your uninstaler 2006 naprimer) i preko njega da nadjes taj program i kompletno ga izbrises. A cim ti se promenila ikonica u taskbaru to znaci da si petljao s driverima, tj trebalo bi da ti je ostala ona primarna ikonica/default (samo zvucnik) a da si dobio jos jednu-tu novu koja je za zvuk?
|
21.10.2006, 20:27 | #7 |
Član
Član od: 2.9.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
U 95% su drajveri u pitanju! Deinstaliraj taj program, po potrebi deinstaliraj i Realtek AC 97, počisti iz registrija, i posle restarta normalno instaliraj zvučnu
sa CD ploče. |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
YOUR PRODUCT KEY - problem sa upgrade-om WinXP | boljanici | Operativni sistemi | 17 | 27.5.2006 23:23 |
Problem sa kablovskom konekcijom! | Nikola_BN | Internet usluge | 5 | 17.5.2006 22:04 |
veliki problem sa nec 4550 dvd-om | uplasenko | Nosači podataka | 10 | 4.4.2006 19:18 |