Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Aplikativni softver

Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.2.2006, 21:16   #1
diablo_
Član
 
Član od: 1.12.2005.
Poruke: 311
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom CD autorun (how to...)

Treba mi neki alat za pravljenje CD autoruna!Znaci bilo bi pozeljno da moze da pravi graficki autorun i da je besplatan a ako to nema da se nadje onda bi i obican autorun koji smo pokrece fajl dobro dosao.U pitanju je prezentacija pravljena u front page-u koja treba da se pokrene pri ubacivanju diska.

I jos jedno pitanje koje nema veze sa ovim (da ne otvaram novu temu).
Napravljen je text box (ili area ne znam tacno) koji ima scroll bar i tu se ispisuje tekst kada se izabere sa nekih padajucih menija.Fora je sto tu ne bi trebao korisnik da ispisuje tekst.Kako to da se spreci?

EDIT: Hitno je!Do sutra mora da bude gotovo.

Poslednja ispravka: diablo_ (1.2.2006 u 21:40)
diablo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2006, 22:30   #2
Dimo
The Old Lady admirer
 
Avatar korisnika Dimo
 
Član od: 28.10.2005.
Lokacija: Nikšić
Poruke: 5.550
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 894 puta na 675 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo
Određen forumom Re: Autorun

Citat:
diablo_ kaže:
Treba mi neki alat za pravljenje CD autoruna!Znaci bilo bi pozeljno da moze da pravi graficki autorun i da je besplatan a ako to nema da se nadje onda bi i obican autorun koji smo pokrece fajl dobro dosao.U pitanju je prezentacija pravljena u front page-u koja treba da se pokrene pri ubacivanju diska.
Imas opisan takav program u proslom broju SK-a,ne znam tacno kako se zove,nemam casopis kod sebe.Ako nemas prosli br,pogledaj na sajtu SK
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2006, 22:37   #3
diablo_
Član
 
Član od: 1.12.2005.
Poruke: 311
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Autorun

Hvala, ali mi je program preveliki za download sada a i nije besplatan
Treba mi nesto prosto i elegantno.
diablo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2006, 23:17   #4
The Dark Gamer
Član
 
Član od: 3.11.2005.
Lokacija: Bela Crkva
Poruke: 241
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Cool Re: Autorun

Citat:
diablo_ kaže:
Hvala, ali mi je program preveliki za download sada a i nije besplatan
Treba mi nesto prosto i elegantno.

Probaj Autorun PRO
The Dark Gamer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2006, 0:46   #5
void*
Član
 
Član od: 14.12.2005.
Poruke: 72
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 14 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Autorun

Probaj da sam napraviš autorun.inf (u root-u cd-a):

[autorun]
shellexecute=index.htm

Opciono možeš da dodaš ikonicu sa

icon=moja_ikonica.ico

Ovo bi trebalo da radi na XP-u, verovatno i na win 2000. Za ostalo nisam siguran, moraćeš da probaš...
Naravno, ako ti prezentacija nije u root-u, moraćeš da napišeš pun path do nje.

Možeš da probaš i ovaj (freeware) program
http://www.phdcc.com/shellrun/index.html

Poslednja ispravka: void* (2.2.2006 u 0:54)
void* je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2006, 1:47   #6
NenadN
aka Shon3i
 
Avatar korisnika NenadN
 
Član od: 2.12.2005.
Poruke: 2.246
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
Određen forumom Re: Autorun

Citat:
void* kaže:
shellexecute=index.htm
Ja mislim da shellexecute komanda radi samo na 2000/XP. Moraces da napravis neki mali program koji pokrece tu prezentaciju. Dali imas oko sebe nekog druga porgramera u olkolini da ti napise programce u tri crte u c++ ili vb. bolje u c++. i onda samo umesto shellexecute stavis open=imefajla.exe
NenadN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2006, 9:45   #7
diablo_
Član
 
Član od: 1.12.2005.
Poruke: 311
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Autorun

Hehe, znam ja da radim u c++ ali eto sada ne znam to da primenim
Sta treba uopste da uradi taj program?
diablo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2006, 18:45   #8
NenadN
aka Shon3i
 
Avatar korisnika NenadN
 
Član od: 2.12.2005.
Poruke: 2.246
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
Određen forumom Re: Autorun

Program je tipa shell. tj treba da upotrebis komandu ShellExecuteEx i to je to.
NenadN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2006, 20:29   #9
diablo_
Član
 
Član od: 1.12.2005.
Poruke: 311
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Autorun

Hvala na pomoci!Sve sam se snasao (jedan decko mi je sve uradio u c++)!
diablo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:11.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com