|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
14.10.2008, 22:48 | #1 |
Deo inventara foruma
|
Windows... virus?
Da li je Windows virus? Pa, pogledajmo sta rade virusi:
- Brzo se razmnozavaju... OK, to radi i Windows. - Koriste razne sistemske resurse, za to vreme usporavajuci sistem... Dobro, Windows i to radi. - Sa vremena na vreme, uniste vam hard disk... Windows takodje. - Cesto dolaze sa korisnim programima i sistemima, cega korisnik nije ni svestan... Bas kao i Windows. - Toliko uspore sistem, da korisnik pomisli da mu je kompjuter previse spor, pa kupi novi... Jos jednom, isto kao i Windows. Do sada izgleda da je Windows zaista virus, ali izmedju njih postoje i neke znacajne razlike: - Virusi su dobro podrzani od strane autora, rade na vecini sistema i univerzalno su kompatibilni. Njihov programski kod je brz, mali i efikasan, a svakom novom verzijom, sve je bolji i bolji. Dakle, Windows NIJE virus. ja se bas ne bi slozio. |
15.10.2008, 14:14 | #2 |
Starośeđelac
|
Re: windows....virus?
Ovo bi očigledno prije trebalo da ide u Linux dio
|
15.10.2008, 14:18 | #3 |
Član
|
Ne covek je pomenuo operativne sisteme ali ne i linux.Znaci treba da ostane gde je.
Ali mora se priznati da je dobra fora. |
15.10.2008, 14:40 | #4 | |
Starośeđelac
|
Citat:
Ovo je očigledno fora na račun Windowsa i njegove bagovitosti, nestabilnosti i (ne)kvaliteta. Zbog toga sam u šali naveo da ovakve stvari bolje pasuju Linux dijelu, jer mi cijela priča djeluje kao produkt nekog Linux korisnika |
|
16.10.2008, 1:16 | #5 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
|
16.10.2008, 13:43 | #6 |
Član
|
@Dimo Cela prica i deluje kao produkt nekog linux korisnika,sa tim se slazem.
Neslazem se da korisnici macosx-a imaju isto misljenje o windowsu posebno ako se uzmu u obzir bagovi koji se u poslednje vreme pojavljuju u macosx-u(tipa nestabilnosti safari-ja). Mozda i ova prica deluje kao produkt Linux korisnika |
17.10.2008, 21:34 | #7 |
Deo inventara foruma
|
mogu da vam kazem da su me vasi komentari iznenadili(tj. brojnost komentara,mislio sam da niko nece ni vieti ovako nesto)
P.S. Ja nisam covek vec decko |
23.10.2008, 22:41 | #8 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
24.10.2008, 14:14 | #9 |
Član
|
Ako bas moram da odgovorim,onda da,slazem se.
|
6.11.2008, 23:24 | #10 |
Deo inventara foruma
|
zasto koristimo windows
1. U pocetku stvori Gospod Bit i Bajt. I stvori iz ovih Rec.
2. I bejahu u reci dva Bita, i nije postojalo nista vise. I Gospod razdvoji Jedinicu od Nule. I vidje Gospod da je ovo dobro. 3. I rece Gospod neka bude Podatak. I tako bi. I rece Gospod: Nek zauzme Podatak odgovarajuce mesto. I stvori Gospod flopi diskove, hard diskove i kompakt diskove. I vidje Gospod da je ovo dobro. 4. I rece Gospod neka bude Racunar, gde mogu flopi, hard i kompakt diskovi da se stave, i nazove to Hardverom. I vidje Gospod, da je ovo dobro. 5. I tada jos nije postojao Softver. Ali Gospod napravi Programe, velike i male po svojim vrstama. I rece Gospod: Razmnozite se i napunite Memoriju. 6. I rece Gospod: Hajde da stvorimo Programera, i nek Programer stvara nove Programe, i nek upravlja Racunarima, Programima i Podacima. 7. I stvori Gospod Programera, i smesti ga u ERC. I Pokaza mu Gospod Direktorijume, i rece mu Gospod: Slobodno koristi svaki Direktorijum i Poddirektorijum, ali Windows NE SMES koristiti! 8. I rece Gospod: Nije dobro sto je Programer sam. Usnise ga, i izvadise mu jedno rebro, i stvori od toga drugo bice, koje pogleda na Programera, koje voli to sto Programer radi, i nazove Gospod ovo bice Korisnikom. 9. I bili su Programer i Korisnik tamo ispod golog DOS-a, i vide Gospod, da je to dobro. 10. Ali Bill bese pametniji od Gospoda i od svakog drugog bica. I Bill pitase Korisnika: Je l' rece Gospod, da ne koristis ni jedan program? 11. I Korisnik odgovorise: Gospod je rekao da mozemo koristiti svaki Program, svaki Podatak, ali rekao je, da nikad ne koristimo Windows, jer cemo umreti. 12. I rece Bill Korisniku: Kako mozes pricati o necemu sto nisi ni probao? U trenutku kad pokreces Windows, postaces kao Gospod. Bices sposoban proizvesti bilo sta prostim klikom na MISA! 13. I Korisnik vidje, da plodovi Windowsa su lepsi i lakse ih je koristiti. I vidje Korisnik da je svako znanje suvisno, jer Windows moze svo znanje da zameni. 14. I Korisnik instalise Windows na Racunar, i rece Programeru da je ovo dobro. 15. I Programer odmah poce traziti nove drajvere. I pita ga Gospod: Sta trazis? I Programer odgovara: Trazim nove drajvere, jer ih ne mogu naci u DOS-u. I rece Gospod: Ko ti je rekao da su ti potrebni novi drajveri? Je si li pokrenuo Windows? I Programer odgovorise: Bill nam je rekao! 16. I rece Gospod Billu: Zbog toga sto si uradio bices omrazen od svakog bica. A Korisnik bice nesrecan zbog tebe. I bices primoran da prodajes Windows od sad pa do vecnosti. 17. I rece Gospod Korisniku: Zbog toga sto si uradio, razocarace te Windows, i potrosice sve tvoje resurse, i spore programe ces morati koristiti, i za vek vekova bices primoran osloniti se na pomoc Programera. 18. I rece Gospod Programeru: Zbog toga sto si slusao Korisnika, nikad neces biti srecan. Tvoji Programi bice puni gresaka, i moraces ih ispravljati uvek nanovo do vek vekova. 19. I isterase njih Gospod iz ERC-a, zatvorise vrata i zastitise lozinkom. 20. GENERAL PROTECTION FAULT. |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
VIRUS ALERT! (administracija ugrožena, pomagajte!) | jonathan | Zaštita | 26 | 14.12.2008 19:57 |
Windows XP servisi (objašnjenja) | veverica | Operativni sistemi | 40 | 4.11.2008 21:58 |
Vrste virusa i šta koji radi | Harmon23 | Zaštita | 3 | 13.5.2008 13:03 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |
Kaspersky Anti virus potrebno objasnjenje? | Captain Jack Sparrow | Zaštita | 6 | 26.6.2007 12:00 |