![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hey...koje su vase omiljene igre na ovim machinama?
![]() Ja se secam da sam obozavao igru NEW CRAZY CARS ![]() Prva igra koju sam uopste igrao na commodoreu (I uopste na bilo kom compu) je bila "the running man".Secam se samo koliko sam se ubijao da nastelujem glavu da bih ucitao tu igru ![]() Evo jos jedne nice igre :KINGS Igra se skroluje odozdo na gore i tu su 2 coveculjka koji idu idu idu i pucaju pucaju pucaju (na sve i svasta) Nivoi su zanimljivo odradjeni ![]() Ove dve igre su radjene(primetih) u programu "SHOOT EM UP".To mu dodje kao neki engine il sta vetj ![]() E sad ne secam se tacno kako se zvashe al ja mislim da beshe "spynx".`ladno nesto kao doom na coomodoreu64.Zanimljivo da prostorije nisu uradjene shuplje(kao u eliteu-objekti su samo spojene linije i nemaju boje)Ovde su zidovi i predmeti obojeni.Samo igra debelo kochi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Ja sam imao "gumicara" pa shodno tome i malo razlicitiji opus.
Ako krecem da nabrajam moram da spomenem E L I T E. To je najbolja stara igra na svim platformama. ![]() Avanture... pa the Great Escape i jedna domaca koju sam igrao ali nikada nisam presao zvala se ja mislim 14 Beogradska gimnazija, mnogo fina igra. Strategije, the Fall of Rome, tu sam igru igrao do besvesti, Operation market garden i Beach head mada je to bila mesavina svega i svacega a najmanje strategija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mr. Spatula
|
![]()
Ne znam kako se zvala igra u orginalu ali mi smo je zvali Zmajevci.Dva coveculjka sa laserima u lavirintu sa brdom zmajeva,vestica...moje prvo MP iskustvo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
C64 Legend
|
![]() Citat:
![]() Uh uh, koliko se to igralo.. I jos koliko toga, ne znam prosto sta bih prvo rekao.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
spectrum mislim onaj deda mraz što se spušta niz dimljake i vozi sanke...i naravno saboter...
posle na c64 saboter i još gomila naslova kojima sam zaboravio imena...naravno bmx extreme i legendarni creatures.... preko modula circus charlie ili pak nešto tome slično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 316
Zahvaljeno 188 puta na 90 poruka
|
![]()
Komodor: Barbarian, Bmx simulator, Ikari warriors, Last Ninja, Turrican, myth, Flimbos quest, Creatures, Armalyte, IO i još hiljade drugih
![]() Spektrum: Renegade, Target renegade,Swiv, Head over Heels, Great Escape, Laser squad,.... i stotine drugih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mythbuster
|
![]()
Uh kad bi sad počeo da nabrajam šta sam sve voleo da igram na "debeljku" trebalo bi mi barem 10 postova, ali nabrojaću neke, recimo Elite, Microsoccer, Emily Hughes Football, Pit Stop I i II, One on One, Bubble Bobble, Brucee Lee, Fast Eddie, Manic Miner, Joe Nebrasca, Donald Duck, Raid Over Moscow, River Raid, Blue Max, Spy Hunter, Spy vs Spy, Lazy Jones, Huhnback, Pitfall, Supremacy, Start Trek, Bump 'n' Rumble, Aztech Challenge, Last Ninja, Way Of The Exploding Fist, Commando, Green Berett, Cobra, Red Heat, Ghosts 'n' Gobblins, Beach Head, Apocalypse, Zeppelin, Scramble, Forbidden Planet (ili beše Forbidden World, ne mogu da se setim), Creatures I i II, B.C.Quest...verovatno sam zaboravio gomilu toga...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Jel' znate da je ipak postojala igra koja mi se vise svidjala na commodore-u od Elite-a.
Mislim da se zvala Moonfall. U potpunom 3d-u (ovoga puta obojenom), krstarite mesecevom povrsinom od baze do baze. Ima sve ko u Eliteu, svercujete, opremate brod, borite se protiv pirata. Cak kada udjete u bazu u stilu doom-a se setate istom (ovog puta bez boje, vec samo linije se vide al' je mnogo dobro). Postoji i PUB u igri gde prikupljate informacije. Ali sta je najbolje od svega. Za razliku od Elite-a gde imate 8 misija na 8 galaksija, na svakoj galaksiji po jedna misija (neka me neko ispravim ako gresim, ali mislim da sam u pravu), ovde svakog casa dobijate misiju. Jel' neko igrao ovo cudo na commodore-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 26.10.2005.
|
![]()
Emily Hughes Football
Ghosts 'n' Gobblins Bubble Bobble Commando ....ehhhh ![]() ![]() "azimut glave".... "load error" "turbo modul" miris zagrejanog transformatora debeljka...plavi ekran...ready: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 316
Zahvaljeno 188 puta na 90 poruka
|
![]() Citat:
![]() Prešao do kraja (iako nema kraja...), kupio celu planetu... U mom društvu bila jako popularna igra, misije su bile super, samo je pri kraju bila suviše laka... Šteta što nije bilo nastavaka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
na sspectrum Jet Set, onaj cikica sto kad pogine zgazi ga veliko stopalo dok on sedi na nekom buretu i legendarni, FROGER
a na commodoru pa bila bi grehota nabrajati i nesto izostaviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 24 poruka
|
![]()
Debeljko...moja prva ljubav
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Creatures na C64 iz 1990
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]()
Great Gian Sistera
Wizard of War Samurai Warrior... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Mythbuster
|
![]()
Ljudi, nije "Wizard of war", nego "Wizard of wor"
http://screenmania.retrogames.com/c64/01/c64_0024.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Mr. Spatula
|
![]() Citat:
btw u novinama procitah oglas da se prodaje c64 u dzojstiku(ona skalamerija sto je opisivana i u sk) sa 30 igara.mozda cu da pazarim, pa me interesuje da li je neko probao, kako radi i najvaznije kako i da li mogu menjati igre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Mythbuster
|
![]()
Ćuti, trebalo je mene da vidiš kada sam prvi put saznao za taj sajt. Ono, vrtim slike i tresem se
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
C64 Legend
|
![]()
Wizard of Wor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Novi član
Član od: 22.12.2005.
|
![]() Citat:
Vredelo bi pomenuti i fudbalske menadzere, moj omiljeni je bio Track Suit Manager, kao i Kenny Daglish. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Bruce Lee, two guys, commando, elite, moonfall, transformers, yie are kung fu, bubble bobble, ghoust&goblins...
Niko jos nije pomenuo maestralni exile (posle je postojala verzija za amigu). Trebalo mi je mesec dana da provalim interfejs, ali kad sam provalio... I niko nije spomenuo dizzy serijal. Maestralne avanture, kakve samo pozeleti mozes (takodje su uradjene verzije za amugu). |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|