Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.10.2013, 20:58   #61
Teva
Starosedelac
 
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Poruke: 1.579
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Jel može neko da mi objasni kako da podelim posao u 3 niti?

Problem je sledeće prirode, imam n poslova, svaki posao može da radi samo jedna nit, takođe jedna nit može da radi samo jedan posao. Imam k niti.

Kako da kada se svaka nit završi, prebacim podatke iz nje, i pokrenem sledeću nit?
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2013, 22:31   #62
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Ja bih koristio ExecutorService. Možeš da ga kreiraš sa fixnim threadpool-om (brojem niti koji ti je neophodan, k), a nakon toga mu submittujes poslove.

Ovaj način podrazumeva da ćeš imati tri niti koje će redom izvršavati taskove dok postoje.

@Twisterzemun
Ako već ne želiš više breakova, prebaci samu petlju u poseban metod i uradi return. Ili jednostavno sredi kod tako da ne moraš više petlji da koristiš, ako nije neophodno. Inace, Kraus...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2013, 1:16   #63
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
Teva kaže: Pregled poruke
Jel može neko da mi objasni kako da podelim posao u 3 niti?

Problem je sledeće prirode, imam n poslova, svaki posao može da radi samo jedna nit, takođe jedna nit može da radi samo jedan posao. Imam k niti.

Kako da kada se svaka nit završi, prebacim podatke iz nje, i pokrenem sledeću nit?
http://www.javacodegeeks.com/2013/01...lexecutor.html
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2013, 12:09   #64
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Kako bi trebao da izgleda kod uz pomoc kojeg mozete da citate cpu temperaturu (ili bilo koji drugi parametar na racunaru)?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2013, 13:55   #65
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
prozor_xp kaže: Pregled poruke
Kako bi trebao da izgleda kod uz pomoc kojeg mozete da citate cpu temperaturu (ili bilo koji drugi parametar na racunaru)?
Dobijanje ovakvih informacija od hardvera nije bas tako lak posao. Sumnjam da ces negde naci jednu liniju koda ili gotovu open source biblioteku koja ce ti pruziti te informacije.
Problem je sto razliciti tipovi hardvera imaju razlicite tipove senzora i ne postoji neki API koji ce sve to unificirati i dati ti komunikacioni sloj.

Takodje, JAVA je vrlo los izbor za takvu low lever komunikaciju sa harverom.

Ono na sta mogu da te uputim, sto ti mozda moze pomoci je sledece:
http://www.cpuid-pro.com/
Medjutim, to se placa (poprilicno).

Druga, opensource, varijanta je:
http://www.lm-sensors.org/
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ivan452 na korisnoj poruci:
prozor_xp (27.10.2013)
Stara 27.10.2013, 18:01   #66
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.698
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 601 puta na 354 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Citat:
Twisterzemun kaže: Pregled poruke
A sta ako imam nekoliko ugnjezdenih petlji i hocu odjednom da izadjem iz svih? Dakle hocu da izbegnem iterativno izlazenje iz petlji.

Laslo Kraus mi je cak i preporucio labele...
U tom slucaju mozes da izdvojis ugnjezdene petlje u jedan metod, i da iskoristis return. Izbegavaj labele zato sto narusavaju citljivost koda. Ako se ikada u zivotu budes bavio programiranjem(sirok pojam, ali da ne zalazim u dubinu), zahvalices kolegi ciji kod koristis zato sto je koristio "lepo pisanje". U slucaju da nije, najverovatnije ces mu spomenuti familiju par puta.

Kod:
public void someMethod() {
    loop(); //nazovi nekim deskriptivnijim imenom
    //do something
}

public void loop() {
    
    for(int i = 0; i < 5; i++) {
        for(int j = 1; j < 4; j++) {
             if(i * j > 10)
                  return ; 
        }
    }
}

Poslednja ispravka: Krilce (27.10.2013 u 22:11)
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci:
Twisterzemun (27.10.2013)
Stara 27.10.2013, 18:03   #67
Goonotora
Član
 
Član od: 15.10.2007.
Lokacija: Novi Beograd
Poruke: 145
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Sortiranje u Javi

Ove akademske godine sam poceo da radim u Javi, vecina stvari mi je manje vise poznata iz C i C#, ali sam naisao na zadatak gde mi se stvara nedoumica.

Zadatak je modifikacija jednog primera koji sam imao na predavanjima. U primeru je vec navedena klasa Tacka i klasa Kruznica. Mod koji se trazi je da program procita dinamicki niz kruznica, uredi niz po opadajucem redosledu povrsina kruznica i ispise dobijeni rezultat.

Ako sam dobro shvatio, deo koda treba da bude unos niza (prvo se unosi broj clanova niza, a zatim parametri pojedinih elemenata), zatim sortiranje povrsina kruznica po opadajucem redosledu, i na kraju ispis rezultata. Ali tu ima nekoliko zackoljica:

- Da li ja poredim objekte (kruznice), ili niz brojeva(vrednosti povrsina)?
- Da li se od mene ocekuje da napravim kod za sortiranje, ili bi trebalo da koristim Javinu ugradjenu klasu koja ima te metode?

Inace, koristim razvojno okruzenje NetBeans za kodiranje.
Goonotora je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2013, 18:32   #68
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.532
Zahvalnice: 1.745
Zahvaljeno 4.520 puta na 2.566 poruka
Određen forumom Re: Sortiranje u Javi

1. Nadam se da znaš da niz objekata u Javi zapravo predstavlja samo niz referenci na objekte, koji zauzimaju neku drugu memoriju od fizičke memorije tog niza referenci. Ti ispituješ taj niz kao niz brojeva (npr. if kruznice[i].povrsina() > kruznice[j].povrsina()), ali sortiraš reference (Kruznica tmp = kruznice[i], kruznice[i] = kruznice[j], kruznice[j] = tmp). Dakle kod sortiranja npr. celih brojeva, poredio bi vrednosti i onda bi kopirao vrednosti iz elementa u element, ovde porediš vrednosti (ili neki drugi parametar, zavisno od postavke zadatka), a premeštaš reference.

2. Verovatno bi trebalo sam, s obzirom da je u pitanju školski zadatak. Najlakše ti je koristeći navedeni bubble sort.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2013, 0:48   #69
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: Sortiranje u Javi

Citat:
Goonotora kaže: Pregled poruke
- Da li ja poredim objekte (kruznice), ili niz brojeva(vrednosti povrsina)?
- Da li se od mene ocekuje da napravim kod za sortiranje, ili bi trebalo da koristim Javinu ugradjenu klasu koja ima te metode?
Inace, koristim razvojno okruzenje NetBeans za kodiranje.
Zavisi od toga dokle ste vi stigli sa javom.
- Ako je akcenat na sortiranju onda pises svoj kod za sortiranje i sortiras niz brojeva (vrednosti povrsina).
- A ako u prvom planu trebaju da budu klase, onda to radis sa implementacijom interfejsa Comparable. Evo finog tutorijala za to:
http://www.mkyong.com/java/java-obje...nd-comparator/

Moj savet ti je da uradis i jedno i drugo. Neka korisnik unese kruznice i onda mu ponudi dve opcije gde ces da implementiras i jednu i drugu varijantu.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2013, 19:42   #70
MrDzeri
Član
 
Član od: 26.1.2011.
Poruke: 233
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Zna li neko nesto o nizovima, listama, stekovima u Javi ?
MrDzeri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2013, 21:16   #71
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.698
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 601 puta na 354 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
MrDzeri kaže: Pregled poruke
Zna li neko nesto o nizovima, listama, stekovima u Javi ?
Previse je opsirno pitanje. Sta te konkretno zanima? U sustini, sve informacije mozes naci na oficijalnom sajtu sa tutorialima i dokumentacijom.

List interface
Arrays

Sto se tice Stacka, izbegavaj javinu klasu. Bolje napisi svoju uz pomoc LinkedList , ukoliko zelis da bude prosiriv.

Jedna napomena. Kada definises Listu, Mapu, ili nesto slicno, uvek koristi interfejs, umesto prave klase, odnosno :

Kod:
List<String> nekaLista = new ArrayList<String>();
ili
List<String> nekiVektor = new Vector<String>();

umesto

Vector<String> nekiVektor = new Vector<String>();
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2013, 21:16   #72
Stevvan
Veteran
 
Član od: 17.12.2005.
Lokacija: Zarkovo, Beograd
Poruke: 1.114
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan
Određen forumom Re: How to... Java

To su strukture koje manje vise funkcionisu slicno u svakom jeziku Mozes pogledati na wikipediji ili bilo gde kako funkcionisu, ostalo je samo pitanje sintakse
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2013, 21:40   #73
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

@MrDzeri

Moraces da budes malo precizniji sa svojim pitanjem.
Niz, lista i stack su gotovo univerzalni pojmovi u programiranju koje spadaju u osnovne strukture podataka. Pozeljno je da o tome naucis na jednom apstraktnijem nivou i da se ne vezujes odmah za konkretan programski jezik.
Predpostavljam da ti treba za fakultet. Kada se to radi na fakultetu uglavnom se ne koriste gotova resenja u javi kao sto su ti preporucili, vec se od vas ocekuje da znate da napravite svaku od ovih struktura podataka.

Niz je serija objekata koji su istog tipa, ti objekti su elementi niza. Nizovi mogu imati vise dimenzija, jednodimenzionalni se zovu vektori a dvodimenzionalni su matrice.
Na slici ti je pokazan jednodimenzionalni niz.


Lista (uglavnom se misli na povezanu listu) ima fleksibilnu strukturu. Moze se dinamicki povecavati, smanjivati, elementi se mogu ukloniti na svakom mestu. Njeni elementi su poredjani u linearnom redosledu. Kod niza je taj poredak implicitan na osnovu indeksa niza (u primeru 0,1,2,3,4) a u listi je odredjen pokazivacem u svakom elementu.
Da ne zalazim dalje u teoriju o listama, lista je struktura u kojoj svaki njen element ima pokazivac na sledeci. Postoje dalje podele listi, dvostruko spregnute su one kod kojih svaki element ima pokazivac na sledeci i na predhodni element i ciklicno (kruzno) povezane liste gde poslednji element pokazuje na prvi.



Stek je specijalna vrsta liste kod koje se dodavanje i uklanjanje elementara obavlja na jednom kraju koji se naziva vrh. Primer za ovo bi ti bile PEZ bombone spakovane u one njihove drzace. Gde da bi dosao do druge bombone moras prvo da izvadis prvu. Ovo je LIFO sistem, Last In First Out. Znaci poslednja bombona koju ubacis nju ces prvu da pojedes.
Push se oglavnom naziva stavljanje elementa na stack a Pop vadjenje elementa sa stack-a.



Ovo je sve samo vrlo grubo objasnjeno. Ne znam da li ti je ista od ovog jasno. Ali, smatram da su ovo vrlo bitni koncepti programiranja. Tako da moja preporuka ti je da uzmes neku knjigu koja se bavi strukturama podataka ili osnovama algoritama (uglavnom je pre algoritama objasnjeno sta je niz, lista, stack i red).
Krenes prvo od niza, kada ti bude jasna teorija sta je niz, uzmes i proguglas kako da napravis niz u javi. i tako redom.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Ivan452 na korisnoj poruci:
Krilce (2.11.2013), PeTkO (5.11.2013)
Stara 3.11.2013, 19:11   #74
MrDzeri
Član
 
Član od: 26.1.2011.
Poruke: 233
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Ma mi to ucimo na fakultetu ali nije najbolje objasnjeno .. Ajde FIFO i LIFO znam nekako.. ali liste, gdje moram da pravim posebnu klasu (nesto)Node , bas ne razumijem.. za sta sluzi taj Node ?
Hvala na ovom objasnjenju, dosta razumljivo
MrDzeri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2013, 21:09   #75
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Ajmo onda ovako. Ja cu ti objasniti osnove, ali ako te ovo zaista zanima proguglaj malo i dopuni svoje znanje. Ako planiras da se u buducnosti bavis programiranjem, koristice ti ovo.
U ovom primeru cu ti objasniti najjednostavniju (jednostruko povezanu, neciklicnu) listu.

Node (cvor) uglavnom oznacava jedan element liste i da te ne bunim od sada cu taj termin koristiti.
Node se sastoji od dve celine:
- podatka koji nosi
- pokazivaca na sledeci Node.
To podseca malo na lanac, i izgleda ovako:


Ovde imamo tri Node-a. NodeA, NodeB i NodeC.
NodeA u sebi ima pokazivac na NodeB, a NodeB u sebi ima pokazivac na NodeC. U ovoj listi NodeC ima pokazivac na NULL (na taj nacin znamo da smo dosli do kraja liste).
U listi imas samo pokazivac na to koji je prvi Node u njoj (u ovom slucaju NodeA). Sve ostale Node-ove dobijas pocevsi od prvog.

E sada to bi ovako izgledalo u javi:

Kod:
public class Node 
{
	String nodeName; //informacija u Node-u
	Node nextNode; //pokazivac na sledeci node
	
        //konstruktor
	public Node(String nodeName)
	{
		this.nodeName=nodeName;
		this.nextNode=null;
	}
}
Znaci, ovde mi imamo String nodeName. To je neki podatak koji Node nosi. To moze da bude bilo sta. U jednom Node-u moze biti vise promenljivih, objekti klasa koje si ti napisao itd.
Pored toga imamo nextNode, koji predstavlja pokazivac na sledeci Node u listi.
Implementacija ovoga bi bila sledeca.
Kod:
public class Glavna
{
	public static void main(String[] args) 
	{
		Node nodeA = new Node("A");
		Node nodeB = new Node("B");
		Node nodeC = new Node("C");
		
		nodeA.nextNode = nodeB;
		nodeB.nextNode = nodeC;
		
		System.out.println(nodeA.nodeName); //ovo ce ispisati: A
		System.out.println(nodeA.nextNode.nodeName); //ovo ce ispisati: B
		System.out.println(nodeA.nextNode.nextNode.nodeName); //ovo ce ispisati C
	}
}
I to je to.


P.S.
Kako bih bio dosledan onome sta sam napisao da imas podatak o tome koji je prvi Node. Ispravna implementacija Glavne klase za ovaj primer u javi bi izgledala ovako (samo main klasa izgleda drugacije). Namerno sam ti prvo onaj primer ostavio zato sto je mozda laksi za razumevanje sustine.

Kod:
public class Glavna
{
	public static void main(String[] args) 
	{
		Node nodeA = new Node("A");
		
		nodeA.nextNode = new Node("B");
		nodeA.nextNode.nextNode = new Node("C");
		
		System.out.println(nodeA.nodeName); //ovo ce ispisati: A
		System.out.println(nodeA.nextNode.nodeName); //ovo ce ispisati: B
		System.out.println(nodeA.nextNode.nextNode.nodeName); //ovo ce ispisati: C
	}
}
Ovde je jedina razlika ta sto do podatka o tome sta se nalazi u drugom i trecem Node-u ne mozes nikako doci ako ne krenes od prvog.

Dalje proucavanje bi ti bilo na koji nacin ide zamena elementa, ubacivanje, sortiranje liste, brisanje, pravljenje dvostruko povezane liste, ciklcine liste, itd, itd.
BITNA STVAR Ovaj primer nije totalna implementacija liste u javi. Da bi ovo bilo potpuno morao bi da napises klasu List (ili kako god hoces da je nazoves) koja bi imala pokazivac na prvi Node, potom insert i delete funkcije.
To ti sada ne bih pisao zato sto bi te nepotrebno zbunilo. Kada budes dalje o listama citao primer imas ovde: http://stackoverflow.com/questions/1...d-list-in-java

*Uslovno koristim rec pokazivac, nemoj da mesas sa pokazivacima iz C-a. To se razlikuje u javi i C-u.

Poslednja ispravka: Ivan452 (3.11.2013 u 21:22)
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Ivan452 na korisnoj poruci:
MrDzeri (5.11.2013), PeTkO (5.11.2013), Twisterzemun (4.11.2013)
Stara 4.11.2013, 20:09   #76
MrDzeri
Član
 
Član od: 26.1.2011.
Poruke: 233
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Hvala na ovako iscrpnom objasnjenju! Sad je dosta toga jasnije.. Mi ucimo i programiramo svaki posebno.. Posle par odradjenih zadataka nadam se da cu jos bolje razumjeti..
MrDzeri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2013, 16:47   #77
Teva
Starosedelac
 
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Poruke: 1.579
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Jel može neko da mi kaže jel su Bag i HashSet isto u javi?

Pošto u 1.7 javi ne mogu da nađem Bag -.-
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2013, 20:47   #78
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Mislim da Bag imas samo pod Apache common, da ne postoji direktna implementacije toga u javi.

A da li je HashSet i Bag isto...pa nije. tj. Zavisi od implementacije Bag-a, ali HashSet koristi hash tabelu.
Medjutim, u praksi, zavisi od toga sta ti treba mozes da postignes istu funkcionalnost ako koristis HashSet umesto Bag-a (cak dobar deo funkcionalnosti mozes da pokrijes i sa List).
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2013, 22:28   #79
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.584
Zahvalnice: 1.702
Zahvaljeno 910 puta na 512 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

"Programiram" u javi vec dva i po meseca ali mi idalje nesto nije jasno (posto sam nov u objektnom svetu skroz):

Kako je moguce da se neka metoda (kao na primer paint metoda) ili neki dogadjaj pozovu bez njihovog implicitnog pozivanja u main-u?
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2013, 23:18   #80
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.532
Zahvalnice: 1.745
Zahvaljeno 4.520 puta na 2.566 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Zato što kad uradiš "new Frame()", u konstruktoru se Frame prijavi odgovarajućem GUI podsistemu koji će se baviti crtanjem prozora, i tada registruje svoje callback metode (među kojima je i Paint) koje će taj podsistem pozivati.

E sad, kako zaista funkcioniše iscrtavanje GUI-ja, to zavisi od operativnog sistema, recimo na Windowsu se bukvalno vrti beskonačna petlja koja proverava da li se desio neki event, pa na kraju opali repaint, i tako u krug. Ovde imaš više slojeva apstrakcije iznad toga, pa ne moraš da okrećeš nikakve petlje već Frame, kao što rekosmo, registruje svoje callback metode koje će potom underlying podsistem automatski pozivati kad zatreba.

Poenta je da tvoja funkcija main nije jedini thread koji se izvršava, jer da jeste, ne bi mogao da napraviš i održavaš prozor tek tako u četiri linije koda.

Malo sam konfuzan, al ako ne razumeš, imaš izvorni kod svih Java klasa kad instaliraš JDK, otvori pa gledaj
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
NIx Car (21.11.2013)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
java

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Java - out of Memory Vajsmilan Aplikativni softver 6 6.2.2012 20:54
Android - pozivanje Java metoda iz native koda voodoo_ Programiranje 5 14.10.2011 8:59
Samsung D600 Java upload (USB cable) Aleksandar Programi za mobilne telefone 0 16.6.2008 13:54
Jel' se ovo misli na Java Script ili? Tim85 Internet tehnologije 2 7.12.2006 12:33
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? Ilic Marko Programi za mobilne telefone 1 9.2.2006 14:09


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:38.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com