Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Prenosni računari

Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.6.2009, 20:05   #1
dusandevic
Član

Član od: 23.8.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dusandevic Slanje poruke preko Skypea korisniku dusandevic
Određen forumom Crkao lap-top, kako spasti podatke sa HDD-a?

U pitanju je Acer Aspire (ne znam tačno koji). Pokvarila se matična ploča i lap više neće da se uključi. U njemu je hard disk od 160 GB sa veoma važnim podacima. Zanima me kako da ih spasem, tj. prebacim na bilo koji drugi medijum?

Od tog Acer-a nema više ništa, znači nema teorije da krene da radi. Mislio sam da izvadim hard i stavim ga u drugi lap-top. Nisam često rasturao prenosne računare (kao desktop varijante), ali pretpostavljam da su predviđeni za samo jedan HDD. To znači da bih iz ispravnog lap-topa morao da izvadim hard na kome je OS, i da eventualno pokušam da startujem neki live Linux. Kad se on startuje, posao je dalje jasan. Manje bitno da li ću kopirati podatke na DVD, eksterni hard ili eventualno preko mreže.

E sad, pošto nisam rad da rasturam ispravan lap-top bez veze, interesuje me vaše mišljenje. Da li sve ovo što želim da uradim ima smisla? Ili možda ima neki lakši način?

Hvala!
dusandevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.6.2009, 20:09   #2
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević
Određen forumom Re: Crkao lap-top, kako spasti podatke sa HDD-a?

Citat:
dusandevic kaže: Pregled poruke
U pitanju je Acer Aspire (ne znam tačno koji). Pokvarila se matična ploča i lap više neće da se uključi. U njemu je hard disk od 160 GB sa veoma važnim podacima. Zanima me kako da ih spasem, tj. prebacim na bilo koji drugi medijum?

Od tog Acer-a nema više ništa, znači nema teorije da krene da radi. Mislio sam da izvadim hard i stavim ga u drugi lap-top. Nisam često rasturao prenosne računare (kao desktop varijante), ali pretpostavljam da su predviđeni za samo jedan HDD. To znači da bih iz ispravnog lap-topa morao da izvadim hard na kome je OS, i da eventualno pokušam da startujem neki live Linux. Kad se on startuje, posao je dalje jasan. Manje bitno da li ću kopirati podatke na DVD, eksterni hard ili eventualno preko mreže.

E sad, pošto nisam rad da rasturam ispravan lap-top bez veze, interesuje me vaše mišljenje. Da li sve ovo što želim da uradim ima smisla? Ili možda ima neki lakši način?

Hvala!
Veoma jednostavno resenje:
http://www.internet-kupovina.com/ADA...-2-5-3-5/p-455
Kupis adapter i ubacis taj hdd u desktop racunar
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.6.2009, 20:17   #3
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka

ili napraviš externi disk ili ako je sata lepo ga uljučiš u komp
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.6.2009, 20:21   #4
dusandevic
Član

Član od: 23.8.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dusandevic Slanje poruke preko Skypea korisniku dusandevic

E znaš kad sam razmišljao da možda postoji neki adapter... Super, hvala!
dusandevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako da snimim muziku sa internet radija nenadbmitrovic Audio softver 19 16.11.2012 15:03
FAQ: Kako skinuti fajlove sa Rapidshare.com? ZoNi Aplikativni softver 118 2.11.2009 19:50
Kako sa gotovim templejtom Raub Web razvoj 3 19.6.2009 14:14
Kako spojiti video klipove sa različitim Sample rates-om Suad Novic Video/TV softver 3 9.8.2008 5:35
Kako overklokovati MSI 6600 ViVo sa 256 VRAM versus Overklok 9 29.1.2008 22:50

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:17.