![]() |
![]() |
|
|||||||
| Akcione igre First-person-shooteri i slično... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#121 |
|
Veteran
Član od: 20.9.2013.
Zahvalnice: 550
Zahvaljeno 185 puta na 142 poruka
|
Trailer za nove misije:
https://www.youtube.com/watch?v=DPrm70EK2f0 Steta, iskreno ocekivao sam vise u pogledu misija. Igra stvarno izgleda vrhunski i graficki na nivou danasnjih igara i slobodno mogu reci na mnogo visem nivou u odnosu na Infinite, ali mi je opet 60e za cistokrvni remake nekako mnogo. Okej, dobili smo tri nove misije, ali se ne zna njihova duzina. Ako su misije velicine AoCR misije iz CE onda cu im oprostiti, ali poznavajuci danasnje studije, pre ce biti da su sve tri misije zbrzane u sat dva. A 60e za igru u trajanju od 5-6h je previse (originalni CE se na Normal tezini mogao preci za ~4h). Sto se tice originalnih misija ocekivao sam da ce ih barem malo prosiriti. Originalni CE doneo je takav zaokret, mozda i najbolji u gejmingu. Taman kada igra pocinje da bude repetitivna i pomalo dosadna (nakon predugacke AoCR misije), desava se takakv zaokret gde igra iz Sci-Fi pucacine prelazi u horor pucacinu, a tako nesto niko nije ni mogao da nasluti. Sto se tice ovog remake-a, mislim da bi mnogo bolji plot twist bio da su 343 Guilty Spark misiju promenili da se igra iz perspektive Sgt. Johnson. Ili iz perspektive bilo kog marinca koji dozivljava Flood po prvi put. Mislim da bi na ovaj nacin originalnim igracima opet ulili neku dozu straha, a za nove igrace bi efekat bio jos bolji. Nadao sam da ce mozda dodati jos koju misiju iz perspektive nekog marinca nakon sto se Flood rasirio po prstenu. Ali ovako kako su uradili, igra mi stvarno ne vredi 60e. Izgleda lepo, deluje i da radi lepo, dodali su novo oruzje, nove neprijatelje, ali mislim da se ovaj potencijal mogao mnogo bolje iskoristiti. Ali nikada nije kasno, sve ovo sto sam rekao moze se dodati kao DLC. Vidim da se ljudi u komentarima pominju da bio bio odlican DLC koji bi obradio dogadjaje iz First Strike knjige koji povezu CE i dvojku. No videcemo sta ce i kako biti. |
|
|
|
| Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku MasterChief2 na korisnoj poruci: | ||
Dušan Vićić (8.6.2026), Miki5 (7.6.2026) | ||
|
|
#122 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 1.561 puta na 1.078 poruka
|
I da je sve perfektno - dati 60 evra dok je cena sa druge strane okeana 50 dolara... Slična stvar i sa nekim drugim igrama kao Oblivion Remastered i novi Doom. Neko bi pomislio da je evro otišao u sunovrat dok je priča totalno drugačija.
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Starosedelac
Član od: 7.5.2006.
Zahvalnice: 482
Zahvaljeno 523 puta na 364 poruka
|
Pa svaka čast ljudima u našoj zemlji koji kupuju igre po punoj ceni.
Ne pamtim da li sam jednu ili dve igre tako uzeo u poslednjih 10-15 godina. Popusti (ne mora prvi dan da se igra), game pass pretplata, kupovina u drugim regijama, deljenje naloga itd itd.. Ko ne ume baš nikako da se snađe onda neka plaća |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Deo inventara foruma
|
Nije poenta za koliko može da se nađe, već kako se tretiraju korisnici u Evropi. Nikad nisam dao za igru više od 30e jer skoro i ne uzimam igre na izlasku, nema potrebe kad imam ogroman backlog na Steamu i veoma slabo i igram AAA naslove. Ali da ti odrediš default cenu koja je 30% veća za region koji uglavnom ima značajno manju kupovnu moć... Pitam se šta bi tek bilo da su evro i dolar jednaki po vrednosti. Pod tim uslovima ne bih uzeo ključ ni da se nađe za 30e, uvek može da se igra džabe ako baš do toga dođe.
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Starosedelac
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 396
Zahvaljeno 399 puta na 269 poruka
|
Koliko ja to razumem, nadam se da ne grešim -> izdavaču je lakše da ostavi 1$=1e jer će ponovo da zaradi manje u Evropi po igri i pored takvog odnosa. Cena u US je bez taksi, tako da se u nekim državama na cenu koja stoji na Steamu doda i taksa prilikom checkouta. Kod nas je cena sa već uračunatom taksom, koja često ide i preko 20%, tako da i pored toga, kad se sve oduzme, često zarade i manje po igri nego u US. Ovima koji svesno stave manju cenu za određene regione svaka čast, izračunali su da im se tako isplati (valjda). Iskreno, za region poput našeg, ne znam koliko se isplati cimanje stavljati manju cenu, sve će im to izaći na slično na kraju...
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.851 puta na 4.188 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
US: 60$ = 52e EU: 60e - 13.8 = 46.2e + oduzeti još Steam tax na sve ovo od obe cene: US: ~36e EU: ~32e Poslednja ispravka: ogisha (8.6.2026 u 15:20) |
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Starosedelac
|
Upravo zato i kažem, kako nas tretiraju, e pa mi njih treba duplo gore. Ako si kolekcionar igara, polako, doći će kao i svaka igra na popust pa ćemo uzeti za 5$. Kakvih crnih 60-70e.. Mnogo je važnije šta će da se kupi od hrane, sipa gorivo, deci šta treba itd. A oni samo neka tretiraju.. Evo Playstation sta je uradio za Wolverina koji izlazi u septembru. USA cena je 70$ a u EU je 80e Digital Deluxe USA 80$ a EU 90e. znači nije 1:1: nego je još skuplje, nema veze što je euro jači nego dolar |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DBrave na korisnoj poruci: | ||
M.C. (8.6.2026) | ||
|
|
#129 | ||||
|
V.I.P. Test Play
|
Citat:
Poslednja ispravka: dex3108 (8.6.2026 u 17:29) |
||||
|
|
|
||||
|
|
#130 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
A drugo ne videh da cene nisu identične već je brojka za EU veća za 10 ![]() Mislio sam da su brojke iste i zato pominjem 1$=1e... |
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Za konzole mislim da je to već duže slučaj, da su cene igara 80e, makar od onoga što pročitam povremeno. Nemam lično iskustva pa ne znam da li je takva situacija sa većinom igara, ali na Steamu uglavnom ostave 1:1 odnos. |
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Starosedelac
|
Nije, vecina igara na PS (bar od 2021 kad sam uzeo PS5) je bila do sada 1:1, ranije 60$ i 60e, sada 70$ i 70e, ali evo Wolverine me vas neprijatno iznenadio.
Tezak bezobrazluk. Naravno odigracu je day 1 i prodam dalje nalog, izađe me tako 500din ili čak ništa. Ali strašno šta rade sa cenama.. |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Član
Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 364
Zahvaljeno 77 puta na 46 poruka
|
Citat:
Pod broj 1. Microsoft je zaboravio da izostavi Flood u trejleru, koji debili. Kada se prvi put pojavio 2001, toga nije bilo ni reci u recenzijama bilo gde. Imate Wayback Machine, pa ako mi ne verujete na rec, pogledajte. Barem su trebali da ostave taj carobni napitak za novu generaciju, ali jbg. Broj 2. Grafika kida istovremeno je i ukleto da vidim HALO:CE u savremenoj grafici. Za kraj: I dalje ne mogu da se opasuljim da je HALO na PLAYSTATIONU. EJ TI! Ovim ti fakticki predajes svoje oruzje protivniku. Prosla administracija je ucinila "seppuku" s ovim potezom, kunem se. Naravno da necu da uzmem ovo, jer nemam ni PS5 ni Series, a i onako imam MCC na Steamu. Ipak, bice mi interesantno da li ce oni uopste da urade remake kako valja. Nevezano za ovo: Ja se iskreno nadam da ce ova nova sefica da vrati Xbox na stanje pre prokletog E3 2013 Don fijaska, jer je retko da neko iz Microsofta, a posebno iz AI sveta da skoro svaki potez pogadja u centar. |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dušan Vićić na korisnoj poruci: | ||
MasterChief2 (10.6.2026) | ||
|
|
#134 |
|
Veteran
|
Zapravo prikazali su Flood u originalnom trejleru pred launch Xbox-a. Mozes pogledati na YT. Ali niko nije naslucivao da ce se druga polovina igre pretvoriti u Sci-Fi horor pucacinu. Ja u sustini nemam zamerke na igru, konacni sud cu dati kada je probam, ali mislim da su propustili odlicnu priliku da malo prosire pricu i unaprede ono za sta Bungie svojevremeno nije imao vremena.
Ja zapravo imam jednu teoriju. Ocigledno je da je strategija ove nove Xbox devojke da odrzi eksluzive ipak. Mozda planiraju da objave samo prvi deo na PS, a ako se pokaze dobro i navuku igrace naredne delove objave samo za Xbox. To su svojevremeno uradili sa prvim delom i portom na PC. Ko god je probao prvi deo na PC i da mu se svidela igra uzeo je kasnije i Xbox. |
|
|
|
|
|
#135 |
|
V.I.P. Test Play
|
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci: | ||
MasterChief2 (10.6.2026) | ||
|
|
#136 | |||
|
Veteran
|
Bogami skratili su lepo ovu misiju. U originalu je trebalo dobrih sat, a na Legendary i sat i po da se predje. Ova misija je svakako bila vestacki predugacka jer su radili copy/paste prostorija, ali opet ako su ovako skresali i Two Betrayals, a nisu nista novo dodali ovo ce lagano moci da se predje za 3h. |
|||
|
|
|
|||
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|