Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.3.2014, 11:22   #1
mpodunavac
Novi član

Član od: 28.12.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Problem sa ukljucivanjem racunara!!!

Postovani, imam jedan problem oko racunara za koji ne znam neke podatke ali ako budu bili potrebni procitacu pa cu i ovde napisati. U pitanju je stariji pentijum 4 iz 2004. godine sa Asusovom integrusom. Radilo je sve ok i moj klinac je na napajanju u radu samo iskljucio prekidac na 0 i od tada vise ne moze da se upali. Led zelena na ploci radi ali kad se na prekidac pali nista ne reaguje osim sto se samo malo pokrene ventilator na procesoru i to je sve. Odmah sam pomislio na napajanje ali sam imao potpuno ispravno napajanje koje radi na drugom racunaru i probao ga ali se desavaju identicne stvari. Ima spojena 2 hard diska. Ne znam odakle da pocnem pa ako ima neko neku ideju neka kaze. Hvala!!!Mozete mi poslati poruku i na mail: mpodunavac@gmail.com
mpodunavac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.3.2014, 13:18   #2
CaptainCrash
Veteran

Član od: 7.12.2011.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Problem sa ukljucivanjem racunara!!!

Druze nisam neki strucnjak ali dok cekas,evo sta bi ja uradio(dok cekas odgovor iskusnih clanova)...
Ostavio na 0 prekidac,raskacio napajanje iz ploce,prethodno izvadio kabal iz ulaza na naopajanju,izvukao iz struje...izvadio ram meomoriju,mozda i raskacio kabal sa HDD-a...a onda sve to lepo ponovo vratio i utakao na svoje mesto...

Ja bi pokusao a ti kako hoces...inace meni se taj problem javio samo sto nije imalo veze sa prekidacem kao tebi vec kad sam kompletirao racunar nov,skloipio ga pa neku od onih tankih i sicusnih zicica tipa LED POWER itd,....nisam utakao tamo gde treba,pa mi samo zavrti kuler i stane a tebi je vec radilo sve pa nema sanse da je to u pitanju :-)
CaptainCrash je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku CaptainCrash na korisnoj poruci:
mpodunavac (27.3.2014)
Stara 27.3.2014, 14:40   #3
mpodunavac
Novi član

Hvala na odgovoru!!! Samo kad se vratim sa posla pokusacu sve da raskacim i ponovo prikljucim!
Stara 28.3.2014, 8:31   #4
CaptainCrash
Veteran

Član od: 7.12.2011.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Jesi ti jos na poslu ?
Jesi uradio nesto?
Radi-ne radi?
CaptainCrash je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.3.2014, 14:58   #5
Vlad Cepesh
Deo inventara foruma

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka

Ovde postoji mogucnost, mada mala, da je otislo nesto na stampanoj ploci. Prilikom ukljucivanja prekidaca, elektronika (narocito starija) hoce da na tren povuce malo vecu kolicinu struje i da napravi zbrku sa komponentama, a mozda i sprzi neku. Sledeci sled stvari jeste da probas neku drugu plocu, ako mozes da nadjes. Ako i sa drugom plocom i ispravnim napajanjem masina ne radi, onda tesko da ima spasa.
Vlad Cepesh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.3.2014, 0:19   #6
barajevatz
Član

Član od: 23.1.2014.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 26 puta na 26 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku barajevatz Slanje poruke preko Yahooa korisniku barajevatz Slanje poruke preko Skypea korisniku barajevatz

druze,uzmi to i baci u kantu,ne vredi to vise nicemu,rado cu doci i uraditi ti servis i reci da je davno bilo vreme za noviji komp,mani se starih masina,vise one ne rade osim ako si majstor za kompjutere,znam da je kriza ida se para nema ali ako para nemas za bolje nemoj ni da furas komp dok ne skupis za nesto bolje,imam 6 slovima: (sest) takvih racunara da ti POKLONIM ali stvar je u tome da oni moraju da budu odrzavani svaki dan kao i svaki KRS
barajevatz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.3.2014, 22:03   #7
mpodunavac
Novi član

Hvala Vam svima na savetima i preporukama i izvinjavam se sto sam se tek sada javio. Uspeo sam danas upaliti racunar tako sto sam raskacio jedan disk i ti noviji od 250 gb WD. On je bio problem! Stari Maxtor radi kao sat. Samo mi nije jasno, raskacim i ovaj ispravan i samo spojim napajanje na WD i nece da upali. Odnesem taj WD disk kod kolege u njegovom racunaru i isto se desava, cim spojim samo napajanje na njega, nece ni njegov racunar da se pokrene. Da li ima spasa WD disku posto imam brdo slika na njemu? Zahvaljujem se jos jednom svima!!!
Stara 29.3.2014, 23:08   #8
Vlad Cepesh
Deo inventara foruma

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka

Tu je opasno crklo nesto na tom HDD-u cim se tako ponasa i sprecava da se podigne. Neki deo elektronike je crkao. Postoji sansa da nadjes neki takav isti model od istog proizvodjaca i da pokusas da zamenis elektroniku na na neispravnom. Podaci mozda su ostali na glavama, pa ima nade da se spese. Postoje servisi pos Srbiji, makar Beogradu znam, koji se bave spasavanjem podataka. Ima preko oglasa da se nadju. Ali... to kosta previse.
Vlad Cepesh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.3.2014, 19:46   #9
mpodunavac
Novi član

Da li neko moze da mi detaljno objasni kako da ispitam elektroniku HDD-a i da pokusam nesto sam posto se malo i razumem. Hvala!
Stara 30.3.2014, 19:48   #10
mpodunavac
Novi član

Oznaka HDD-a je: Western Digital WD2500JB WD Caviar SE ili ako neko ima elektroniku! Hvala!
Stara 30.3.2014, 19:51   #11
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.064 puta na 3.780 poruka

nađeš neki servis koji se time bavi ali kao što rekoše ne isplati se
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.3.2014, 21:17   #12
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka

@mpodunavac

Ako imaš neke zaista bitne stvari na tom dosku tipa knjigovostvo, fakture, ugovore i sličn, onda ti preporučujem da odneseš, ima po Beogradu par firmi koje rade rekaveri podataka sa diskova profesionalno , ali kod njih je dobardan 15000 Dinara. Ako ako su ti na disku manje bitne stvari i nisi spreman da za podatke sa diska izdvojiš i nekoliko stotina Eura... Utom slučaju juri elektroniku po oglasima, ali vodi računa da se uokvireni podatci sa diska poklapaju (MDL, a da datum proizvodnje bude što bliži datumu sa tvog diska) u suprotnom, kada zameniš elektroniku na disku najverovatnije da neće raditi...
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa paljenjem racunara Nix90 Kvarovi 6 1.2.2014 1:19
HP ProBook 4515s problem sa ukljucivanjem rile94 Prenosni računari 1 12.4.2011 22:19
Problem (valjda) sa pločom jonathan Kvarovi 21 28.2.2011 1:09
Extremno cudan problem sa RapidShare-om MarkoT Internet tehnologije 8 2.4.2010 18:20
Problem sa TASKBAROM Dapper Operativni sistemi 6 11.12.2008 17:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:09.