![]() |
![]() |
|
Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 | |
Član
Član od: 24.9.2012.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 271 puta na 151 poruka
|
![]() Citat:
Pazi, ja sam bio u istoj poziciji kao i ti negde do pred kraj prosle godine. Imao sam alergiju na android i izbegavao sam ga u sirokom luku. Nameravao sam da kupim neki WP10 uredjaj. I onda u jednom trenutku shvatim da hardver koji stoji iza Androida pruza dosta vise za svoju cenu, progutam knedlu i nabavim Android. Evo, vec sam se navikao i ne osecam preteranu nelagodnost u koriscenju ))) Za mene licno je bolje resenje nego hermeticki zatvoreni iOS iako ne sporim da Apple pravi dobar (ali skup) hardver. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.314 puta na 1.999 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Novi član
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Sta vam bi sa snimkom koji ostaviste u tekstu "Fantasticna cetvorka" ?
Ovo ne radi https://youtu.be/oqmhfijkb3u ustvari nedostupan snimak tako dobijam info! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Član
Član od: 4.12.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 74 puta na 13 poruka
|
![]()
Pogrešno si prepisao, bitna su i velika slova. https://youtu.be/oqMhFiJkB3U
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 989
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka
|
![]()
Vidim temu i razmišljam zar je moguće da se sve do sada nisam setio da kupim novi broj.
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
todos (8.6.2016) |
![]() |
#26 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.887
Zahvaljeno 3.719 puta na 1.133 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Novi član
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
![]() Sad sam pogledao snimak, ekstra je! Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Starosedelac
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 241 puta na 173 poruka
|
![]()
Sad slucajno stavim na gomilu i junski broj kad primetim da vise ne pise sk 2016 vodoravno vec uspravno samo
2 0 1 6 :-) Послато са E2105 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku maska na korisnoj poruci: | ||
oluja (10.6.2016) |
![]() |
#29 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sviđa mi se broj za sada i ima nekoliko lepih opisa. Uboli ste par predmeta mojih želja, G-sync/Freesync monitor, OLED TV...
A Oluji svaka čast na opisu TV-a jer kratko i jasno prenosi na papir šta je to što OLED donosi, ne u smislu tehnologije, već u smislu iskustva koje je u stanju da pruži. Mala diverzija, imao sam prilike da gledam onaj Panasonic 4K OLED i budem potpuno zatečen. Slika ne deluje oštro, super kontrastno itd. već prosto čisto, prirodno i organski. Vidiš više, vidiš bolje, vidiš teksture i senke, i teksture unutar senki... slika prosto ima dubinu i unutar TV-a, ona je postojanija i opipljivija nego ikada pre. To nisu marketinški trikovi, to nije veštački pooštrena i dobojena slika, to je prosto superiorna tehnologija sledeće generacije u svoj svojoj slavi. Gledam, ćutim, smešim se, napuštam objekat istinski euforičan jer se ne sećam kada sam zadnji put bio potpuno oboren sa nogu nekim komadom tehnike. Izvinjavam se na mini eseju, ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
oluja (20.6.2016) |
![]() |
#30 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A kad ce ta tehnologija da bude u punom sjaju? U mom komsiluku ima bar trecina sa katodnom cevi. Mnogi ce dugo godina koristiti dvb-t2 tjunere. Provajderi ce jos dugo zaobilaziti 4k a HD sto dele na kasicicu dodatno naplacuju. I onda ces ti uzivati u toj tehnologiji, mozda ako si trenutno negde na zapadu.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (11.6.2016) |
![]() |
#31 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni je čitanje SK-a uvek bilo usko povezano sa dosta trenutno nedostižnih stvari i tehnologija. Mada najlepše od svega je što je dovoljno samo biti strpljiv i čekati da vreme uradi svoje. Moj ćaća je Ei Niš od 51 cm platio skuplje nego ja FHD od 40". On je hvatao RTS1 i 2, a ja stotinak digitalnih kanala, od njih 15-ak HD. On je za film vozio 2 km do video kluba i dobijao često izlizanu traku a ja idem 2 m do računara za savršenu FHD kopiju...
Ne idu promene uvek brzo i lako koliko bismo mi voleli ali idu. Evo Netflix 4K već postoji i mesečno košta ko 5 pakli cigara. Meni je već i to sasvim dovoljno. A siguran sam da može da se gleda i Studio B ako baš mora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Starosedelac
|
![]()
Nije problem 5 pakli cigara, nego cena TV prijemnika od milion-2 dinara. Tako je bilo sa plazma televizorima u svoje vreme i najviše zbog toga, nikad nisu zaživeli kod nas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Upravo tako. Uporedjuje se cena nekadasjeg Ei sa danasnjim tim pomenutim u postu. Od tadasnjeg Ei-a skoro pa nije imalo nista bolje a od tog 40" ima daleko bolje i kosta sto rece prethodnik milion-2... A to je nedostizno za vise od 90% gradjana i neisplativo za provajdersku mrezu. Rece Netflx, pa dobar deo gradjana nema i ne zeli da pristupi netu a kamoli da ima i placa Netflix i slicne servise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa dobro bre ljudi, ko ne želi i ne treba mu, niko ga ne tera da pogleda u OLED a kamoli da ga kupuje. Uopšte ne razumem šta pokušavate da kažete i protiv čega se tačno borite. A ne mora 2 miliona dinara, ima ih bez 4K već od ~ 1700€, taman da ne plaćate Netflix.
![]() Imaš i ti Todose fotoaparat od ~700€. Koliko je to dostupno i prosečnim građanima i koliko tvojih komšija slika DSLR-ovima? Prosečan građanin slika mobilnim telefonom, nema i ne želi da plati ni 200€ za fotoaparat a kamoli za DSLR i tamo neke kitove, objektive, flasheve... Nemoj molim te ovo da shvatiš kao neku ličnu prozivku, ja i sam volim DSLR-ove, samo demonstriram kako sve može da se obesmisli pričom šta ko nema i šta prosečnom čoveku ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Starosedelac
|
![]()
^Dobro, aj sad, isto sam imao prilike da ih vidim uživo i stvarno nema bolje trenutno. Međutim, kao i sa plazmama nekad, čini mi se da će se isto desiti ako panele nastavi da proizvodi samo jedna firma - LG. Navodno je dovoljna pikna prašine da padne na panel u procesu proizvodnje i može slobodno da se baci...
On topic, tekst je dobar i informativan i s te strane nema zamerki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne mesati babe i zabe. Jednostavno ta tehnologija sto rece prethodnik vrlo lako moze da preskoci nas. Pa nama je svima u interesu da sve ide korak po korak ali vecina je nece videti. Mene je tzv isprovociralo tvoje radovanje kako jedva cekas da to bude standard. Kao sto sam rekao ovde ne na zapadu siguno, naravno i tamo uz adekvatnu naknadu emiteru 4k signala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.309
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka
|
![]()
Solidan broj, opisi hardvera su malo slabiji nego što sam očekivao ali sve od Test run na dalje je odlično u ovom broju.
Test play rubrika me je pozitivno iznenadila pojedinim opisima. Što se tiče opisa OLED-a... Samo sam izdroolovao iznad broja i prokleo sudbinu što nemam jedan takav. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |