Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj

Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.12.2007, 16:51   #1
hack
Član
 
Član od: 9.12.2007.
Poruke: 150
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Mozila Firefox VS IE

Moze mi neko reci zasto obicni html se u mozili prikazuje ok a u ie sve bude ispreturano, u cemu je fora u stvari.I takodje u rezoluciji problem ima li neki fazon da stranica bude uvek ista a da se pri tome koristi bilo koja rezolucija, naravno da cemo dobiti scrol dugmice ali makar da se slike ne sire i skupljaju.Izludh jbt
hack je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2007, 17:41   #2
RuleMaker
Član
 
Član od: 9.12.2007.
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 54
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 10 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RuleMaker
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

IE ne poštuje standarde i to je razlog nepravilnog prikazivanja stranica.
Najbolje ti je da slike i uopšte ceo layout stranice prilagodiš rezoluciji 1024x768.
RuleMaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2007, 19:01   #3
Beagle
Drug Član
 
Avatar korisnika Beagle
 
Član od: 12.7.2006.
Lokacija: SSH - Selendra Supreme HQ
Poruke: 7.147
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Citat:
hack kaže: Pregled poruke
.I takodje u rezoluciji problem ima li neki fazon da stranica bude uvek ista a da se pri tome koristi bilo koja rezolucija, naravno da cemo dobiti scrol dugmice ali makar da se slike ne sire i skupljaju.Izludh jbt
Teshko da je ovo moguce izvesti, jer samom promenom rezolucje, ti menjash i "velichinu" slike na ekranu.
PS
Naslov ti je malo bzvz, ja mislio opet rasprava na datu temu
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2007, 20:03   #4
hack
Član
 
Član od: 9.12.2007.
Poruke: 150
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Citat:
beagle kaže: Pregled poruke
Teshko da je ovo moguce izvesti, jer samom promenom rezolucje, ti menjash i "velichinu" slike na ekranu.
PS
Naslov ti je malo bzvz, ja mislio opet rasprava na datu temu
E jbg sad
hack je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 2:17   #5
Kaiser Soze
Član
 
Član od: 5.11.2006.
Lokacija: 524570
Poruke: 496
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 31 puta na 26 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Kaiser Soze
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Ustvari postoji "fazon" a to je koristiti relativne brojeve umesto fixnix pixela. Naravno to bi se odnosilo samo na tekst, ali sto se ostalih elemenata tice, zao mi je.
Kaiser Soze je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 2:59   #6
RuleMaker
Član
 
Član od: 9.12.2007.
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 54
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 10 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RuleMaker
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Pa nemaš problem druže, samo ti prilagodi za rezoluciju 1024x768 i sve će da bude ok.Svi sajtovi su prilagođeni toj rezoluciji tako da ni ti ne treba o tome da brineš.
E sad, ako ti i dalje želiš da bude prilagođeno i ostalim rezolucijama, možeš da koristiš javascript.
Npr.:
Kod:
<script type="text/javascript">
<!--
//ako je rezolucija veca ili jednaka 1024x768
if ((screen.width>=1024) && (screen.height>=768)) {
window.location="veca.php";
}
//ako je rezolucija manja od 1024x768
else {
window.location="manja.php";
}
//-->
</script>
RuleMaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 3:20   #7
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Citat:
RuleMaker kaže: Pregled poruke
Pa nemaš problem druže, samo ti prilagodi za rezoluciju 1024x768 i sve će da bude ok.Svi sajtovi su prilagođeni toj rezoluciji tako da ni ti ne treba o tome da brineš.
E sad, ako ti i dalje želiš da bude prilagođeno i ostalim rezolucijama, možeš da koristiš javascript.
Npr.:
Kod:
<script type="text/javascript">
<!--
//ako je rezolucija veca ili jednaka 1024x768
if ((screen.width>=1024) && (screen.height>=768)) {
window.location="veca.php";
}
//ako je rezolucija manja od 1024x768
else {
window.location="manja.php";
}
//-->
</script>
A šta ćeš ako je Javascript isključen Gde ćeš onda da odeš BTW, screen.width i screen.height ako se ja dobro sećam rade kako treba samo u Netscape Navigatoru a čisto sumnjam da to još neko koristi Ne oslanjajte se na Javascript da vam reguliše izgled stranice

Sad ozbiljno. Ukoliko se budeš vodio ovom filozofijom bukvalno moraš da praviš dve verzije sajta Čemu sve to?

Mnogo bolja varijanta je detaljno učenje CSS-a što podrazumeva da koristiš što je moguće više procentulane i relativne vrednosti (koristi li bilo ko od vas em jedinicu?)

CSS-om i određenim cakama je moguće postići identične izglede stranica na skoro svim browserima. Samo se trudite da ne komplikujete previše
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 3:31   #8
RuleMaker
Član
 
Član od: 9.12.2007.
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 54
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 10 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RuleMaker
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Apsolutno se slažem, i ja sam rekao da nema potrebe da se time opterećuje već da uradi po standardu, javascript eventualno kao nužno zlo može da prođe.
RuleMaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 16:34   #9
hack
Član
 
Član od: 9.12.2007.
Poruke: 150
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Pokusacu ovo da odradim pa javljam jel uspelo!
hack je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 19:23   #10
VojaM
Ad Ministrator
 
Avatar korisnika VojaM
 
Član od: 19.8.2005.
Lokacija: Beograd, SK
Poruke: 7.280
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.040 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
koristi li bilo ko od vas em jedinicu?
Je li to isto kao oni specijalni karakteri em-dash i em-space u Wordu i slično? Ako jeste, onda je to preuzeto iz štamparstva. Ja sam, doduše, u štamparstvu iz druge "škole" jer je kod nas nemačka terminologija. Recimo, em-space (em-dash) je horizontalni razmak - space (odnosno dugačka crtica) širine jednake ukupnoj visini fonta. Kod nas se to zove "četverac". En-space (odnosno en-dash) je tačno pola od toga i naziva se polučetverac. Postoji i quoter-em-space širine četvrtine em-spacea ("četvrtina četverca"). Na "Politikinom" foto-slogu postojala je i osmina četverca, ali toga obično nema u kompjuterskim programima.

Ako je ta jedinica u web programiranju nešto drugo, objasni, molim te.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 19:43   #11
Beagle
Drug Član
 
Avatar korisnika Beagle
 
Član od: 12.7.2006.
Lokacija: SSH - Selendra Supreme HQ
Poruke: 7.147
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: Mozila Firefox VS IE

@VojaM

Ajd sad i za ostale smrtnike
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Opera vs Firefox Elementarna Nepogoda Aplikativni softver 329 15.3.2009 18:17
Firefox i bookmarks absonic Aplikativni softver 15 16.10.2008 23:14
Mozilla Firefox nece da radi alien Aplikativni softver 9 20.10.2007 20:57
firefox - the connection has timed out pil€ Aplikativni softver 16 4.11.2006 23:17
firefox i kolicina rama LordofBlood Aplikativni softver 16 4.7.2006 19:23


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:03.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com