![]() |
![]() |
|
Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
Pregled rezultata glasanja: Koji vas omiljeni (po vama najbolji) Star Wars film? | |||
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 11,85% |
Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones |
39 | 14,44% |
Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith |
92 | 34,07% |
Star Wars: Episode IV - A New Hope |
61 | 22,59% |
Star Wars: Episode V - Empire Strikes Back |
124 | 45,93% |
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi |
59 | 21,85% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 270. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#481 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 1.425 puta na 1.082 poruka
|
![]()
То поштујем и заиста понекад и није прилика нити место за то... Али је прави Star Wars филм буквално дефиниција таквог угођаја, за све генерације. Немој да ме разумеш погрешно али Disney, J.J Abrams не иде уз озбиљног љубитеља кинематографије
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ма то знамо.. Оно чега смо се плашили јесте "игра на сигурно" и хиперпродукција свега са Star Wars брендом, што је и оно што се дешава.. Имаћемо један филм сваке године.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Veteran
Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 230 puta na 154 poruka
|
![]()
Ма да, Дизни креира иновативни SW, само ето "случајно" је Епизода 7 копи пејст Епизоде 4...или "случајно" су ликови из ориг. трилогије и даље присутни. Заправо, мислим да је боље било да су се решили скоро свих из ориг. већ у Епизоди 7, али и да хоћу не могу да напишем да је време за нешто бруталније и мрачније, са дубљом причом и разрађеним карактерима, јер то онда није Дизни где мора све да буде са неким "све је супер" моментима. А што да људи морају да виде филм у биоскопу? Неки ће стрпљиво сачекати 3 месеца (
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Deo inventara foruma
|
![]()
"Sve je super" momenti? Kao što ih je bilo i u svakom prethodnom delu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
Brateee evo malo pre ga gledam na domaćoj televiziji. Pa što ne kažete da je ovo neka mešavina...
Poslednja ispravka: Ocelot (16.12.2017 u 16:26) Razlog: Spojleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 988
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka
|
![]()
Za sve one kojima je film postao suviše mainstream, za mase, plitak... Podsetnik zašto je originalna trilogija postala popularna.
https://youtu.be/z0jHrvgHDmg?t=17s Odmah vidiš kako oduševljava duboka priča i razrađeni karakteri. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Ocelot (16.12.2017) |
![]() |
#488 |
Veteran
Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 230 puta na 154 poruka
|
![]()
Већ сам детаљно описао Епизоду 7 на 21. страни ове теме па ми не пада на памет да се понављам око неких ствари. Оно што је урађено да буде мало мрачније је више било патетисање, иако некима деловало тужно, јер када је радња штура и егзекуција сцена осредња односно сама прича лоша и када су карактери разбацани и рециклирани, не можеш да саосећаш са ликовима шта год им се десило. Ја сам уживао у Rogue one јер су ту били сви елементи који су морали бити и у катастрофалној Епизоди 7.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 778
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka
|
![]()
Ne razumem ljude koji vole Star Wars a ne žele ni da ga gledaju pre nego što otpočnu pljuvanje. Najgori su ovi "pravi" fanovi koji znaju kakav bi Star Wars trebao da bude a koji smetnu s uma da film nije pravljen samo za njih. Mislite da je nekom dečaku ili devojčici bitno kako Sila funkcioniše ili zašto je Rej u svemu dobra? Fanovi očigledno žele kliše koji nije kliše, odnosno nemaju pojma šta žele dok im to ne daš.
Film je izazvao kontroverze zato što je mnoge teorije i želje fanovao bacio u vodu. I dobro je što je to uradio jer bismo inače dobili Return of the Jedi u epizodi 9. Ovog puta film nije išao na sigurno, a da li će se to isplatiti ostaje da vidimo kada se sledeća epizoda pojavi. Takođe, koncepti u vezi Sile su prošireni u ovom filmu pa neko ima problem sa tim a neko ne. Pogledao sam film još jednom preko kopije koja se pojavila i utisak mi se definitivno popravio. Moj prvi utisak posle gledanja u bioskopu je bilo razočarenje i praznina (ali ne po pitanju kvaliteta filma, nemoguće je reći a ne spojlerisati) dok je posle epizode 7 bilo ushićenje. Međutim, na drugo gledanje, epizoda 7 mi je bila slabija ali mi je epizoda 8 dosta bolja. Najbolji opis filma bi bio ono što je Luk rekao u trejleru: This is not going to go the way you think. Gluma u Star Wars-u i portretisanje karaktera nikada nije bilo bolje nego ovde tako da ne razumem ljude koji se žale na slabe likove. Ako bih već morao da navodim mane filma, postoji deonica filma od pola sata na koju se svi žale i sa tim se slažem da je nepotrebna jer ne doprinosi priči niti likovima. Takođe ima i par herojskih trenutaka sa malo patetisanja ali ok, može se preći preko toga. Meni je humor uglavnom bio na mestu a tamo gde nije funkcionisao cela scena nije funkcionisala, pa mi je bilo svejedno. Takođe, u filmu nema mnogo lokacija. Glavni problem mi je bio u vezi nekih likova, i sada kada gledam po drugi put, bez šoka i iznenađenja , mislim da su to što su odradili, odradili na najbolji mogući način. I ok mi je što su to uradili. Naravno, ostaje da epizoda 9 potvrdi da li je rizik koji su preuzeli bio isplativ ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.455 puta na 3.981 poruka
|
![]()
Kao sto sam rekao ja sam od SW naslova ocekivao nove lokacije, nove ljude pa i rase, osjecaj putovanja kroz galaksiju kao sto su i prethodni filmovi imali. A dobio sam dvo i po satno igranje macke i misa, nevjerovatno glupe negativce, nikakvu predstavu u kakvom je stanju galaksija...
Daleko od toga da je film kao film los ali jednostavno kao SW film meninije legao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
А да ли се њима исплатило? Итекако. Већ са овим наставком ће отплатили куповину од 4 и кусур милијарди. Одличан бизнис. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Starosedelac
|
![]()
Nisam mislio na rizik u komercijalnom smislu, već na rizik u vezi toga kako će se priča dalje nastaviti, odnosno, šta će ostati da se ispriča u epizodi 9.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Па у томе се и огледа та "квалитативна" разлика. Раније је било места за три наставка па деценија-две паузе.. Овде они могу да "возе" онолико колико буде требало и могло. Није као да ћемо морати опет да чекамо толико. Биће овде још наставака и трилогија.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne znam šta očekujete od Diznija kad je i od ovog s**nja napravio upravo crtani film. Star Wars saga nikad nije bila siromašnija radnjom, zapletom, isprepletenošću likova i paralelnim odvijanjem 3-4 događaja koji utiču na tok razvoja radnje. Star Wars ima potencijala samo ako priču bude radio neko od ljudi koji pišu scenarije za video-igre, jer filmski režiSERI u zadnjih par godina uopšte ne rade dobar posao. "Disney radi Star Wars pa njima se može da rade šta 'oće" - super, nek ubace dječije princezice, Grdanu i snješka iz Frozena pa da sprdnja bude potpuna. Siromašno, nedovršeno, obrti i "cliffhangeri" su takvi da čitav j**eni serijal zaslužuje da ode u ponor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 496
Zahvaljeno 3.025 puta na 1.252 poruka
|
![]()
SW je posto limunada sa sve cringy forama i salama na nivou Marvelovih Avengera...nema ni trunke ozbiljnosti u filmu, isforsirane ''emocije'' rupe u prici i neki twistovi bez imalo rezona i logike i naravno SJW cancer koji se i dalje siri na sve strane. Ironija je sto koliko sam razuneo ovaj Jonson treba da pise i kreira tu novu triologiju, a ovaj film i nije bas prezentovanje njegovih rediteljskih mogucnosti (bar ne u dobro svetlu).
U svakom slucaju nagori SW koji sam gledao, mnogi mogu da kukaju na epizodu I i II ali tamo su bar pokusali da ispricaju pricu i filmovi su imali neki cilj i bili dovoljno razliciti, i slazem se sa onim sto je Dex pomenuo...Lukas bi danas odradio bolji posao (jer je kao originalni kreator zapravo razumeo fabulu SW, koju ovi naslednici danas ocigledno ne razumeju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Veteran
|
![]()
Priča filma je sramotno loša. Bukvalno je ceo film jedan veliki plothole isprepletan filerom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |