![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 18.8.2007.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 33 puta na 27 poruka
|
![]()
Kao sto tema kaze ,zanima me da li vredi davati jos nekih 15 evra vise za DS karticu ,i po cemu je bolja od DG?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 603
Zahvaljeno 4.232 puta na 3.497 poruka
|
![]()
Prednost DS-a je mogućnost lake zamene operacionog pojačavača i dobijanja boljeg zvuka na taj način (za dodatnih ~10-ak evra), prednost DG-a je što ima ugrađeno pojačalo za slušalice. Ako nemaš makar neki bolji 2.0/2.1 sistem (100+e) ili neki budget Hi-Fi sistem razliku između te 2 karte nejverovatnije ne bi ni primetio (a i to veoma zavisi od tvog sluha), a headphone amp kod DG-a je korisna stvar ... Najbolje bi bilo da napišeš šta imaš od opreme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Zvucinici su Altec Lansing VS 4121 a sluske speed link medusa ...uzgred nasao sam polovnu Ds karticu koja je stara svega mesec dana i po ceni koja je jako povoljna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ds ima malo ispeglaniji zvuk,al to tek kad se zameni oc...SUmnjam da bi to i osetio ako nisi dobar sluhista,a dg ima prednost jer ima pojacivac za sluske....Licno imam dg karticu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za moje potrebe je losa,ali za neki solidan logi,genius i Al i slicne sisteme je ok kartica....Sto se slusalica tice svakako ce biti bolje nego sa integrusom jer joj je to specijalnost..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Pa da li se onda vise isplatiti uzeti DS posto sam po nekim testovim gledao da nije lose ocenjivana?I uzgred da li ce se slusalice bolje cuti ukoliko uzmem DS ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 957
Zahvaljeno 3.624 puta na 2.188 poruka
|
![]()
Sa tim zvučnicima nećeš da registruješ nikakve razlike u zvuku, slobodno uzmi DG i uživaj. Ne pričam ovo napamet, imam vrlo sličan model zvučnika i izmenjao sam 4-5 zvučnih na njima, samo se prelazak sa integrisane osetio, sve drugo je uzaludan posao. Da bi se čula razlika sa skupljim kartama potrebni su i dosta skuplji zvučnici od tih. Sa druge strane, te slušalice su ti zvučno kvalitetnije od tih zvučnika, pa bih više brinuo za njih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao sto sam ti vec odgovorio ds ima malo ispeglaniji zvuk ali se to primecuje tesko....Primeti onaj ko se dobro razume.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
A stavljanjem drugog opamp koliko bi se dobilo na kvalitetu na DS kartici ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 603
Zahvaljeno 4.232 puta na 3.497 poruka
|
![]()
Ma nema svrhe menjati opamp za VS4121, nisu to zvučnici na kojima će biti neke razlike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Samo me zanima gde ima da se kupi taj operacioni pojačavač? Imam DS karticu pa me zanima.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 1.588
Zahvaljeno 1.076 puta na 769 poruka
|
![]()
Vec ti je receno da je za slusalice mnogo bolja opcija DG. A i na zvucnicima ispod 100e tesko da ces primetiti da li je DS ili DG.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.156
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ma i nije toliko "mnogo bolja", zavisi dosta i od slushalica i njihove impedanse. Na slushalicama nizhe impedanse ce zvuk biti dobar na oba modela, dok oni skuplji i kvalitetniji modeli slushalica imaju vishu impedansu, pa bi DG trebalo da zvuchi bolje na njima, ali ko ima da da 200+ eura za slushalice, imace i za bolju zvuchnu karticu.
Ja sam imao i Creative X-Fi Xtreme Music i Xtreme Audio, koji ima totalno drugi chip nizhe klase i poredjenje je prilichno proporcionalno DS/DG i kazhem ti da razlika na zvuchnicima koji su kod nas bili oko 80e (Sonicgear Armageddon A5) nije vredna doplate, niti na Koss UR-29 slushalicama, imam oboje. Dodushe, zanimljivo bi bilo porediti na Sennheiser HD650, ali sam njih davno prodao. Uzmi jeftiniju karticu i uzhivaj, razlika u odnosu na integrushu (bilo koju) je nebo i zemlja. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
neddd (21.8.2011) |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 1.588
Zahvaljeno 1.076 puta na 769 poruka
|
![]()
Doom, a zar ne rece ti onda da je veoma mala razlika izmedju najjeftinije audigy zvucne i ove moje integrisane. Cak si mi i neke testove navodio.
Sa Pioneer m390 slusalicama u pocetku nisam bio zadovoljan jer bass nije postojao, onda sam u c.panelu/sound itd isao na bass boost za sluske i od tada sam zadovoljan. Ovo pitam cisto da bih znao koliko poboljsanje mogu da dobijem sa DG u odnosu na integrusu ? DG uzimam sigurno ali za mesec, dva.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.156
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]() Citat:
Ja takodje koristim dosta softverskih dodataka, ali totalno drugachiji EQ i dodatke za zvuchnike (X-Fi Crystalizer, malo agresivniji EQ) i slushalice (gasim X-Fi Crystalizer, ukljuchijem X-Fi CMSS-3D, smanjim snagu bass boosta u dB, ali zato i malo "ispeglam" bass boost stavljajuci cutoff freq na 69Hz i pojacham visoki i visoko-srednji spektar poshto su slushalice preterano bassovite same po sebi). Jako bitno, jer se zvuk ponasha skroz drugachije. Da ne pominjem koju ulogu igra kvalitet samih fajlova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
DS ima još jednu prednost u odnosu na DG a to je drajverska podrška za Asio 2.0 (to nije Asio 4 all). Neki plejeri kao npr. AIMP3 beta i Foobar2000 posebno umeju da cene korišćenje Asus ASIO drajvera. Kada sam počeo da koristim Asus Asio onda je zvuk muzike postao još bolji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Asus Xonar ST vs. Creative Titanium HD ili nesto trece? | Zoca88 | ŠDK - Zvuk na računaru | 12 | 15.6.2011 15:39 |
Da li ste isplati uzeti Asus Xonar DX | TozABG | ŠDK - Zvuk na računaru | 10 | 15.1.2010 13:43 |
Asus Xonar DS vs audigy 2 | Tihi | Zvuk na računaru | 18 | 24.12.2009 14:11 |
Asus v9180se | marcos | Grafika | 27 | 28.4.2006 14:42 |