![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
kada radim u 3ds max-u ili sketchup-u CESTO(previse) se desava da se odjednom ekran zacrni - nestane slika, a zato vreme komp i dalje radi, pa se cak cuje i da mi radi winamp, a slike - NIGDE!!
Moze li mi neko reci u cemu je problem... mislim da je gaficka, ali ne znam ... moze biti i nesto drugo... Kada startujem 3d mark 05, puca mi na 2. igri i moram da restartujem komp... Konfiguracija je sledeca: amd 3500 venice @ 2200Mhz, gigabyte k8nsc 939, 2x512ddr A1, hitachi s-ata2 7200, ati radeon 9600pro(kartica stara 2 god), ostale komponente su nove!! Driveri za graficku su mi novi omega driveri za ati graficke kartice, i samo su oni instalirani(nisam nijedne druge instalirao pre njih). Na prethodnoj konfiguraciji sa ISTOM-POMENUTOM grafickom karticom i instaliranim ati catalystom 5.11 desavalo mi se da se u AUTOCAD-u 2006 ekran zacrni i ubrzo zatim i racunar restartuje... sada - na novoj konfiguraciji se ne restartuje, vec nastavi da radi, a ekran je crn! Takodje - u igrama CALL OF DUTY 2 i NFS MW - igre krenu normalno, a onda posle nekog vremena teksture pocnu da se razvlace i kao da se stvaraju nekakvi zidovi od boja i materijala u igri, i posle nekog vremena ne mogu uopste vise da vidim nista u igri sem te gomile razvucenih linija i "zidova", a kada restartujem igru, opet isto - pocne normalno, pa opet linije.. POMOZITE AKO MOZETE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Ovako...
Za pucanje slike u nekom studiju mislim da je DirectX u pitanju,proveri i instaliraj najnoviju verziju sa Microsoftovog sajta,kazes da su drajveri za karticu svezi pa tu ne vidim problem... A za NFS,mislim da si malo preterao sa overklokom kartice ![]() smanji malo klok na memoriji i neces vise imati artfakte... Ako sam pomogao drago mi je... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
sto se dice directx-a imam najnoviju verziju - 9c
a sto se OC kartice tice - nije uopste overclockovana - tj radi na default brzini, bas kao i venice processor koji takodje radi na fabrickih 2.2mhz. mislim da nije problem u tome... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Jedino da odneses graficku kod nekog pa tamo da probas...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
mozda da deinstalirash tj ponovo instalirash directx i drajvere za graficku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 19.12.2005.
|
![]()
DirectX 9c ima nekoliko varijanti, zavisno za koga je namenjen, takodje ima i nekoliko varijanti zavisno od datuma izdavanja, noviji=bolji,stabilniji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
skinuo sam directx 9c pre nekoliko dana-najnoviju verz. i instalirao je, takodje sam probao obrisao omeg drivere i instalirao prvo catalyst 5.11, pa 5.12 pa najnovije omega drivere i problem se i dalje javlja, samo sto sad u cod2 sve ide ok, ali se cesto slika zamrzne i izbaci me na desktop koji posle toga ima rezoluciju koju je imala igra...(ali bar nema razvucenih tekstura - ako je za utehu)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri povezivanju sa TV-om | VMedic | Operativni sistemi | 11 | 3.2.2009 23:36 |
pomoc oko konfiguracije | ddak | Šta da kupim? | 6 | 31.12.2005 16:59 |
Problem sa racunarom pomoc | Ivan milovanovic | Kvarovi | 10 | 12.12.2005 0:33 |
pomoc oko konfiguracije. | Milos Vojinovic | Šta da kupim? | 22 | 9.12.2005 20:00 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |