![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
PixelView PV-CX881PL+W/FM TV kartica je radila na starom kompu pod 98-icom sa fabrickim drajverima(onima koji su isli na CDu uz nju) bez problema, perfektno, ali kada hocu da je stavim na bilo koji drugi komp pod XP-om, desava se da softver ne radi kako treba-konstantno prebacuje signal sa SVHS na Composite pa na Tuner, i stalno tako vrti...Kada zastane na tuneru na sec, lepo se vidi da ima sliku, hvata kanale, ali jednostavno ne mogu da smirim sliku, a i ovo stalno skakanje me veoma iritira.....Probao sam karticu na par kompjutera(32bit i 64bit AMD i Intel, mashinama sa raznim chipsetovima) i pod XP-om jednostavno nece da radi kako treba. Drajveri koji se dobijaju uz karticu su posebni za 98, ME i XP, ali pod XP-om jednostavno ne radi. Pokusavao sam da menjam drajvere, ali nisam jos uspeo da nadjem nek enovije ili drugacije drajvere, uglavnom se vrte ovi kao moji.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 11.2.2006.
Zahvalnice: 2
|
![]()
Da li si probao sa nekim univerzalnim programom ili koristiš onaj koji dolazi uz karticu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa ocigledno da je matora Tv kartica. Ukoliko komp prepoznaje karticu i imas podignute WDM drajvere cisto sumnjam da je problem tu. Verovatno je aplikacija vise optimizovana za 98-cu nego za XP. Napisi ti lepo koji DAC imas na TV kartici ( to je onaj veliki chip na sredini kartice ) pa utvrdi da li se radi o Philipsovom ili Conexantovom chipu. Kad nam javis, mogu ti predloziti aplikaciju - program za gledanje/snimanje.
![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 5.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Maximuss-e, veruj Astra-Logos-u, DECHKO 1000% pomaze oko TV kartica (iz lichnog iskustva)
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
cx23881-27 e222532.1 0221 Korea To je sve sto pise na chipu. ![]() @Merjadok: Nisam pokusavao sa drugim programima, stavio sam one koji su dosli uz karticu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
www.leadtek.com.tw A od aplikacija skini sa neta WinDVR 3. Naravno nijead takav program nije besplatan pa se snadji. A mozes i Dscaler ili Chris TV. Za linkove pogledaj odgovor koji sam pisao Kvrk-u. Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
sta te kosta da probas sa nekim alternativnim programom za tv kartice ...
Ja ti preporucujem IUVCR : http://www.iulabs.com/ ILI PowerVCR : http://www.aptrio.com/Miscellaneous/...uxe-12684.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Sta ga kosta kazes. ![]() ![]() Drugo, Power VCR ne radi sa doticnim DAC-om vec samo sa BT878. Proverio sam ga jer imam i Power VCR i upravo taj converter koji ima i Maximuss. Dakle ja pisem iz licnog iskustva od 6 punih godina a ti onako odokativno kako smatras da bi mozda valjalo. Usokov ( rus ) koji je tvorac iulabs-a prvenstveno je radio program za DivX i XviD codeke pa tek onda za MPEG 1 i MPEG 2. Dosta je nepregledan i komplikovan za pocetnika a koristi i plug in-ove. I pitanje je da li ce raditi sa drajverima koje bude instalisao Maximuss. Za ona dva koja sam naveo pod garant rade sa tim DAC-om i drajverima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja mashina je: Asus a7v333c, athlonXP 1600+, 512 Kingston, MSI GF 6200 128mb, WD 80gb 8mb @7200, Intel Ham hardware modem, NEC 3540 DVDRW....i Cuvena TV kartica PixelView |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 11.2.2006.
Zahvalnice: 2
|
![]()
Ako imaš dovoljno slotova, ispremeštaj kartice, tako da ni jedna ne bude u slotu u kojim su bile. To rešava konflikte, a može i iz BIOS-a, mada ne znam napamet. Nekad je preraspodela IRQ vršena držanjem Ctrl tastera prilikom pokretanja računara, ali sumnjam da je i danas to slučaj. Pa kad to završiš, probaj opet sa driverima. U svakom slučaju ako je bilo nešto do Win-a, više nije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Maxsimusse verovatno ni ti drajveri nisu kompatibilni sa tv karticom. Uloga WDM crosbar je da poveze sliku i zvuk a da pri tome pukne ceo win. malte ne nerazumem uopste. I kakve veze imaju ti drajveri sa recimo optickim uredjajima.
![]() Sto no kaze narodna: "Hrani psa da te ujede". Tvoja negativna reputacija ne utice tako da si dzabe kantarisao. ![]() Nezna da li si pogledao ovaj sajt a tamo imas aplikaciju i drajvere 5.5MB za tvoju karticu. A naziv mu je 881m3 zip. To je drugi po redu link u gornjem levom uglu sa palvim slovima. Link: www.opendrivers.com/freedownload/218007/prolink-pixelview-playtv-pvr-pv-cx881pl+-rev.-1g-capture-driver-windows-98se-me-2000-xp-download.html Skini ih, probaj, pa javi! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Pazi ovako: ja sam predpostavio da drajveri nisu kompatibilni, a razlog zbog kojeg optika nije radila je verovatno sto je u procesu kada je pukao Plug and play software device enumeratorm ili puklo jos nesto ili on ima veze sa kontrolom optike....mada je sad to apsostrumfno nebitno..sacem da skinem drivere pa se javljam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Dakle, poterao sam karticu, i otprilike da lepo radi, auto scan malo zeza, ali sve se moze manuelno srediti, zato se puno zahvaljujem svima za pomoc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Maxsimusse da li tvoj TV kartica lici na ovu?
Najverovatnije da drajveri zezaju sa radijom. Ako je tvoja kao ova na slici onda cu znati pod kojim nazivom da nadjem na netu drajvere Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako podesiti ISDN da radi na 128 kbps | jaba.hut | Internet usluge | 7 | 31.5.2007 11:54 |
Ne radi Direct 3D | b0ss | Kvarovi | 4 | 1.5.2007 6:04 |
deljena adsl veza ne radi | Eni | Internet usluge | 2 | 17.2.2006 0:40 |
Nesto ne radi a ja ne znam sta | bofi | Kvarovi | 21 | 15.2.2006 3:01 |
Problem sa mp3 playerom? Na nekom XP-u radi na nekom ne... | Master Neo | Foto i audio/video | 7 | 5.1.2006 2:42 |