Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.3.2025, 23:39   #16541
Suad Novic
Deo inventara foruma

Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 236
Zahvaljeno 423 puta na 349 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Who Done It? (1956)
https://www.imdb.com/title/tt0049951

Dobra komedija, sa urnebesnim krajem. Titl je za ok.ru video.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip Who Done It (1956).zip (30,8 KB, 1 puta viđeno)
Suad Novic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.3.2025, 2:21   #16542
Suad Novic
Deo inventara foruma

The Golden Voice (2025)
https://www.imdb.com/title/tt14355976/

Momak mi se baš i nije dopao kao kantautor, no tu je Nik Nolt da popravi stvar.
Sve skupa, poprilično depresivan film, iako se Nik iz petnih žila trudi da očuva nadu.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip The Golden Voice (2025) [720p] [WEBRip] [YTS.MX].zip (27,2 KB, 0 puta viđeno)
Stara 8.3.2025, 0:10   #16543
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 827 puta na 494 poruka

JUROR #2

https://www.imdb.com/title/tt27403986/

Apsurdan film iz one grupe naslova koji imaju gomilu prepoznatljivih glumaca koji se vidljivo blamiraju u priči koja ne bi imala smisla ni da je snimljena pre 60 godina (s obzirom da film i deluje kao rimejk tako nečega što je tada bolje funkcionisalo). Scenario kao da je pisao 13-godišnjak koji se pali na krimi-slučajeve i drame iz sudnice, i onda konstruiše priču u kojoj će zgodno da izostavi sve one "sitnice" i detalje zbog kojih bi se cela stvar raspala po pitanju logike, procedura, rupa i nedoslednosti u priči i ostalog još u uvodnom delu. Ali s obzirom da je film radio Klint Istvud sa svojih cirka 95 godina života, bilo kakva ozbiljnija kritika pada u vodu, film je sasvim dovoljno besmisleno zabavan za gledanje.
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2025, 1:08   #16544
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 303
Zahvaljeno 1.490 puta na 1.029 poruka

Meni je film bio odličan, uzeo da pogledam zbog ocene na imdb i nisam se pokajao.
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2025, 8:38   #16545
Suad Novic
Deo inventara foruma

^
Slažem se sa Pipboy-em, bledo ostvarenje, makar ga potpisao Klint Istvud. Premda može da prođe, ako ga shvatite kao blagu kritiku Pravosudnog sistema. Dokazi za podizanje optužnice su skandalozno tanki, ni jedno ozbiljno tužilaštvo se ne bi upuštalo sa njima. "Zveknuta" je malo i policija, zbog traljave istrage, ali sve je to tanko, nekakav miks 12 gnevnih ljudi i Zločina i kazne Dostojevskog.

Poslednja ispravka: Suad Novic (9.3.2025 u 13:46)
Stara 10.3.2025, 1:43   #16546
Pipboy
Starosedelac

THE KING TIDE

https://www.imdb.com/title/tt6632018/

Odlična, atmosferična drama sa elementima fantastike koji su uvek u debelom drugom planu, sa jasnim fokusom na priču i analizu roditeljskog odnosa prema deci u (naj)važnijoj fazi života za obe grupe. Smiljeno vrlo suptilno i "tiho", sa vajbom koji deluje kao nešto što bi i Karpenter mogao da snimi u svojim najboljim danima, uz dašak 'talijanske škole horor-trilera s kraja 70-ih. Završnica odrađena perfektno, takođe.
Stara 11.3.2025, 5:32   #16547
Suad Novic
Deo inventara foruma

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
THE KING TIDE

https://www.imdb.com/title/tt6632018/

Odlična, atmosferična drama sa elementima fantastike koji su uvek u debelom drugom planu, sa jasnim fokusom na priču i analizu roditeljskog odnosa prema deci u (naj)važnijoj fazi života za obe grupe. Smiljeno vrlo suptilno i "tiho", sa vajbom koji deluje kao nešto što bi i Karpenter mogao da snimi u svojim najboljim danima, uz dašak 'talijanske škole horor-trilera s kraja 70-ih. Završnica odrađena perfektno, takođe.
"Teorema": Ovog puta se ne slažem baš sa tobom. Po meni, akcenat filma je na ekološkoj (čitaj ljudskoj) katastrofi koja pustoši Zemlju, a Ajla je samo alegorija. Potrebno je čudo da bi se Zemlja spasila. "Zeleli" film, kako ga ja videh.
"Dokaz":
Ne treba više od

21
00:05:07,725 --> 00:05:10,311
Mainlanders out there
trawling day and night.

22
00:05:12,313 --> 00:05:14,690
And now all their boats
are trashed.

Na samom početku filma je, možda ti je promaklo.

P.S. Titl nije najbolji, ribarska oprema...
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip The King Tide (2023)720p.BluRay.x264.AAC-[YTS.MX].zip (24,4 KB, 0 puta viđeno)

Poslednja ispravka: Suad Novic (11.3.2025 u 21:45)
Stara 11.3.2025, 17:32   #16548
Pipboy
Starosedelac

To stoji, ali u tome je i lepota filma, jer može puno njegovih slojeva da se različito protumače (a da nisu eksplicitno objašnjavali šta je šta). Meni je poenta filma pre svega...

Spoiler za The King Tide spojler...:
...nepripremljenost roditelja da se oproste od svoje dece jednom kada stasaju da krenu u život sami (i bukvalno u samom filmu), a vođeni onime o čemu razmišlja svako kako uđe u neke kasnije godine ("ko će da se brine o meni kada ja to ne budem mogao..."). I to bez obzira koliko je to zapravo sebično, uvek bi se našlo poremećeno opravdanje zašto cura mora da ostane na ostrvu, što je isto naglašavano u filmu više puta. Smrt dečaka je prelomni trenutak u filmu i predstavlja svojevrsno "otpuštanje" devojčice u svet ostale normalne dece kojem pripada, ali uz starije koji to ne mogu (niti će ikada moći) da prihvate.

Ovo je potcrtano sa nekoliko sjajnih suptilnih momenata, kao što je npr. babina demencija i pogubljenost kada dete (od kojeg toliko zavisi) izgubi svoje moći u jednom periodu, dijametralno suprotan odnos babe i doktora prema tematici iako ga u jednom trenutku naziva svojim najboljim prijateljem, doktorova opservacija na sastanku:

"Never seen a man so proud
of the hard work he'd done.
Now that's community.
That's real potential.

But now the
strongest man in town
is crying because a
10-year-old can't cure
his fucking hangover."

Čak i sam naziv filma naginje na tu stranu, plima koja nešto donosi i oseka koja isto tako nešto odnosi sa sobom (s obzirom da u engleskom jeziku ne postoji konkretan izraz za plimu i oseku, već se po potrebi dodaju predlozi high-tide ili low-tide, dok je u nazivu filma taj pojam ostao ostavljen bez konkretne odrednice, podrazumevajući i jedno i drugo).
Stara 17.3.2025, 13:01   #16549
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 448 puta na 291 poruka

The Electric State

Generalno nije uopšte loše.Mili previše glumata za moj ukus, a Pratu ovakve uloge pristaju i u zoni komfora je svojoj pa tu nema šta preterano da se pametuje.Sami roboti i uopšte specijalni efekti su bombonica prava i ceo koncept je jako dobar, ali na žalost deluje sve prilično zbrzano.Nema nikakvog produbljivanja skoro nigde, pa mislim da bi ovo ipak bilo uspešnije kao serija nego ovako sklepan film.Dosta dobra glumačka ekipa i što se tiče samih glumaca i što se tiče davanja glasova.

Captain America: Brave New World

Ne znam koliko će ovaj novi svet biti hrabar za ono što dolazi, ali se ipak nisam toliko razočarao u ovog novog kapetana amerika.Prvenstveno zato što film kao film nije nešto preterano zagađen agendama nekim.Nije nikakvo posebno ostvarenje ali ni sam Wilson kao kapetan amerika po meni nije ništa spec u samom Marvel univerzumu.Ne znam da li je bitno uopšte ali da ne spojlujem radnju, uglavnom osim što se film nastavlja na seriju koja je bila vezana za novog kapetana, nastavlja se i na The Incredible Hulk
Bilo bi jako lepo da se Norton pridruži MCU i da preuzme ulogu Hulka u World War Hulk ali to se, na žalost, nikad neće desiti.
Priča kao priča je prilično sterilna i kulminacija događaja nekako prilično brzo dolazi ali možda je to prosto meni samo brzo prošlo.
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku m1aden na korisnoj poruci:
player1 (17.3.2025)
Stara 17.3.2025, 16:19   #16550
Pipboy
Starosedelac

BATTLE AT LAKE CHANGJIN

https://www.imdb.com/title/tt13462900/

Standardno bombastičan kineski ratni spektakl o kinesko-američkom ratu za premoć nad severom Koreje, koji podrazumeva tri očekivana elementa: preteran izliv patriotizma u mozak, jezivo lošu "glumu" američkih likova u priči (originalni glumci su odradili toliko loš posao da je sve moralo da bude dodatno nadsinhronizovano i to takođe loše odrađeno) i previše očigledne i ne baš reprezentativne CGI efekte u dobrom broju scena.

Sa druge strane, pojedini (naročito široki kadrovi) izgledaju lepo, detaljno i kompleksno, uspela puškaranja i okršaji u rangu beonjača su odrađeni u najvećoj meri praktično i vrcaju od prilično spektakularne pirotehnike i neočekivanih brutalnosti s vremena na vreme, i kroz ceo film provejava dosta uverljiv odnos i dinamika kamaraderija između likova i vojnika (onih na kineskoj strani, naravno).
Stara 19.3.2025, 0:53   #16551
Suad Novic
Deo inventara foruma

Upustih se u gledanje serije filmova o Blondi, rađenih prema stripu, da ja ne davim imate sve ovde

https://en.wikipedia.org/wiki/Blondi...urther_reading

Nisu uopšte loši, a posebna atrakcija je keruša Dejzi. Imate ih sve na ok.ru.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:46.