Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.4.2011, 15:49   #1
sashar
Član
 
Član od: 25.12.2010.
Poruke: 59
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Tipovi podataka u C-u

Pozdrav. Imam jedno pitanje u vezi celobrojnog tipa u c-u (int). Naime u zadatku mi je zadato da unesem podatak velicine 2B. E sad posto imam odradjen zadatak oni su koristili samo int, ali zar on ne zauzima 4B....ja bih tu koristio short int samo ne znam kako bih u scanf-u stavio (scanf("%ovo ne znam za short int",&x); ). Hvala unapred.
sashar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2011, 16:17   #2
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Pitanje u vezi tipova podataka u c-u

Pa zar nije %d?
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2011, 16:23   #3
Sass Drake
V.I.P. Zaštita
 
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Poruke: 5.839
Zahvalnice: 1.145
Zahvaljeno 1.305 puta na 1.080 poruka
Određen forumom Re: Pitanje u vezi tipova podataka u c-u

Za short je %sd, a int je %d ako si to tražio.
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci:
sashar (15.4.2011)
Stara 15.4.2011, 17:08   #4
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: Pitanje u vezi tipova podataka u c-u

Evo liste ovde
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2011, 18:19   #5
sashar
Član
 
Član od: 25.12.2010.
Poruke: 59
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pitanje u vezi tipova podataka u c-u

Samo je %hi proslo , sa %d izbacuje gresku, sa %sd daje pogresnu vrednost u printf-u.... U pitanju je visual c++ 2010...hvala u svakom slucaju na odgovorima..
sashar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2011, 18:23   #6
enaB
Član
 
Član od: 1.12.2005.
Lokacija: Batajnica
Poruke: 184
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 42 puta na 32 poruka
Određen forumom Re: Pitanje u vezi tipova podataka u c-u

%hd je za short int
enaB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku enaB na korisnoj poruci:
sashar (15.4.2011)
Stara 17.4.2011, 9:27   #7
sashar
Član
 
Član od: 25.12.2010.
Poruke: 59
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pitanje u vezi tipova podataka u c-u

Citat:
enaB kaže: Pregled poruke
%hd je za short int
da, moze %hd ili %hi, hvala...
sashar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2011, 9:47   #8
tchalle
Član
 
Član od: 24.8.2010.
Lokacija: BG
Poruke: 44
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 18 puta na 12 poruka
Određen forumom Re: Tipovi podataka u C-u

Citat:
sashar kaže: Pregled poruke
Pozdrav. Imam jedno pitanje u vezi celobrojnog tipa u c-u (int). Naime u zadatku mi je zadato da unesem podatak velicine 2B. E sad posto imam odradjen zadatak oni su koristili samo int, ali zar on ne zauzima 4B....ja bih tu koristio short int samo ne znam kako bih u scanf-u stavio (scanf("%ovo ne znam za short int",&x); ). Hvala unapred.

Mozda sam OT. Standard je da int zauzima duzinu reci u sistemu.Znaci u DOS-u je int 16 bita (2B), u 32 bitnom Win-u 32 bita(4 bajta), u 64bitnim Win programima 64 bita itd.
tchalle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
SQL baze podataka fasty Programiranje 90 22.12.2016 20:53
Sporo kopiranje podataka na HD-u. Misterija... MiDa Kvarovi 6 12.1.2010 19:00
Zamena za MS Access razvojno okruženje - MySQL Jenkiduduldu Serverske aplikacije i baze podataka 7 13.8.2009 22:45
Prefiksi koji se koriste kod jedinica za označavanje količine podataka Sass Drake Nosači podataka 17 15.7.2009 20:03
Kakvu vrstu "inputa" preferirate pri unosu podataka u bilo koju bazu podataka? Branislav Gavric Aplikativni softver 9 27.11.2006 16:31


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:31.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com