![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Interesuje me da li je moguce da u isto vreme 2 kompjutera budu u LAN-u i da dele internet konekciju? Situacija je sledeca. Kupio sam solidnu masinu pre par dana, Intel Core2Due 1.6, GeForce Nvidia 8500GT, 1gb 677mhz DDR2, Hard disk 140 gb, i sl.... Imam ADSL 512 (koji uskoro treba da bude prebacen na 1024 kako kaze telekom
![]() Na novoj masini imam integrisani ethernet kontroler (ako se to tako zove) i koristio sam ga za povezivanje na internet (adsl ruter (valjda) - utp kabal - ethernet kontroler). Na staroj masini imam mreznu kartu koju sam ja kupio pre mozda 2, 3 meseca i tu sam istu vrstu konekcije ka internetu koristio. Prekljuce sam prikacio ove dve masine preko utp kabla (valjda je utp kabal, plav je ![]() A onda pocinju muke. Citao sam neki tutorial na netu i pravio ICS server ali na kraju nikako nisam mogao da napravim bridge izmedju lan i internet konekcije. Nesto sam budzio i budzio 2 sata i na kraju sam uspeo... Ne znam ni sam kako ![]() Dakle, valjda cu opet uspeti da provalim kako sam to uradio, pa me interesuje kako mogu ja da podelim tu internet konekciju na 50% 50%, ako je to uopste moguce? Takodje sam pokusavao pri toj situaciji na primer Warcraft da igram u lanu ali nije htelo. Skinuo sam neki program WinGate i on vidi obe masine, ali jedna je u nekoj Internet grupi a druga u Workgroup. Proverio sam workgroup i obe masine podesio na INTERNET (kako sam stavio kada sam pravio onaj small office or network) ali nista... Hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Modemske greške (error kodovi) | Kaiser Soze | Kvarovi | 27 | 16.10.2009 3:49 |
Internet Explorer 8 Beta to begin later this year | jonathan | Aplikativni softver | 6 | 28.6.2007 17:02 |
arghhh! Problem!? (no connection to the internet) | Alek92 | Operativni sistemi | 1 | 25.6.2007 12:49 |
Deinstalacija Norton Internet Securitya | Marti Misterija | Zaštita | 3 | 5.3.2007 2:32 |
Zone Alarm ne dopusta internet sharing | milstan | Zaštita | 18 | 11.4.2006 21:08 |