![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 7.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svim clanovima, zeleo bih neciju pomoc i savet.. radi se o sledecem,,,, posedujem maticnu plocu ASUS K8N-E, i imam ATA HDD, i zanima me da li mogu prikljuciti hdd SATA ili SATA2 ? I da li mogu ubaciti ram memoriju ddr2 ili samo ddr1 400mhz? Pitam ovo jer imam neku pristojnu ponudu hdd-a i ram memorije ali su ddr2 i SATA.. Ujedno posedujem procesor athlon 3000mhz i graficku ATI RADEON, pa molim za savet sta je najbolje zameniti a da to bude nesto jeftinije, i da li je moguce zameniti samo maticnu a ovo ostalo ostaviti??? Ako neko moze, neka mi napise sta je najbolje uraditi, uz cinjenicu da sam prosecan korisnik, i ne igram igrice, bar ne one zahtevne... hvala, i poz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.409 puta na 2.254 poruka
|
![]()
to ti je vec sve zastarelo ploca sa s754 slotom,agp i ddr1,mozes da stavis sata hard ali ne i ddr2 ram,jer on zahteva posbnu plocu i procesor,po meni ti je njabolje da renoviras komp kompletno,prodas ucelo tu masinu i dodas neki kes koliko mozes i uzmes nesto za oko 28.000din sto ce pristojno da gura i igre
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 24.11.2009.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 616 puta na 467 poruka
|
![]()
Slazem se sa flamingosom ulagnje u sadasnju konfu ti se ne isplti najoblje je da skrpis nekih 25000-30000 minimum i sklopis komp koji ce biti mnogo bolji od tvog sadasnjeg i osetices velik napredak u radu kompa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Well kao sto je receno samo SATA hard disk mozes iskoristiti. Nadam se samo da imas poverenja u osobu koja ti prodaje HDD (i u ispravnost istog) jer se HDDovi ne kupuju polovni. No ako znas da je isti 100% ispravan i da ti nece riknuti posle 2 meseca,a pritom imas finu ponudu slobodno pazari. Ujedno taj HDD mozes kasnije iskoristiti za drugu masinu.
Inace zamena maticne bi sa sobom ponela i zamenu procesora,memorije i graficke te najverovatnije i napajanja. Taj poduhvat bi te izneo ~15000 u startu uz ogranicenje integrisane graficke kartice. U slucaju da mozes jos malo da izdvojis za ~25000 bi mogao da nabacis sasvim dobru konfiguraciju uz zadrzavanje starog HDDa i optike (u oba slucaja) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hitno pomoć oko procesora i matićne | darko0262 | ŠDK - Osnovne komponente | 12 | 3.8.2012 13:39 |
Molim za pomoc hitno! | Boris Zegarac | Kvarovi | 14 | 7.5.2006 22:22 |
POMOC HITNO!!! (TV kartica) | Cvrcak | Aplikativni softver | 8 | 20.3.2006 10:06 |
hitno pomoc e 730 | zverko | Igre za mobilne telefone | 3 | 7.2.2006 13:09 |
Pomoc hitno! | lobster | Grafika | 3 | 5.2.2006 4:37 |