Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.12.2008, 22:45   #1
dalabu
Novi član
 
Član od: 7.12.2008.
Poruke: 5
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom C++ za apsolutne početnike

Jedan nesretni početnik traži pomoć.

Evo šta me muči, slijedi kod:

#include <iostream>
#include <math.h>

using namespace std;

class Tacka {
public: Tacka();
void ucitaj();
void stampaj();
int getX();
int getY();
private:
int x, y;
};

class Duz {
public:
Duz();
double duzina();
void ucitaj();
private:
Tacka a, b;
};

//Tacka - funkcije
Tacka::Tacka()
{}

void Tacka::ucitaj()
{
cout << "x: ";
cin >> x;
cout << endl <<"y: ";
cin >> y;
}

void Tacka::stampaj()
{
cout << "x = " << x << ", " << "y = " << y<< endl;
}
int Tacka::getX()
{ return x;}

int Tacka::getY()
{ return y;}

//Duz - funkcije
Duz:uz()
{}

void Duz::ucitaj()
{
cout<< "Tacka A:"<<endl; //tacka A
a.ucitaj();
cout<< "Tacka B:"<<endl; //tacka B
b.ucitaj();
}

double Duz::duzina()
{

double d;
d=sqrt(pow(a.getX - b.getX, 2) + pow(a.getY - b.getY, 2));
return d;
}
main()
{
Duz prva;
prva.ucitaj();
cout << "Duzina: " << prva.duzina()<<endl;

getchar();getchar();
}

Problematična je boldovana linija.
Kad pokušam compile, ispisuje mi ovo: 63 D:\Dev-Cpp\Programski jezici 1\Klase\duz.cpp invalid use of member (did you forget the `&' ?)

Može li neko da mi kaže u čemu griješim? Ako još budete imali strpljenja da napišete i ispravan kod (tj. ispravan dio koji sam zeznuo) tim bolje.

Hvala unaprijed!
dalabu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 22:58   #2
Andross
Kekule Mekule
 
Avatar korisnika Andross
 
Član od: 8.12.2005.
Lokacija: Beograd
Poruke: 3.684
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 1.002 puta na 531 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Treba da stoji:

Kod:
d=sqrt(pow(a.getX() - b.getX(), 2) + pow(a.getY() - b.getY(), 2));
Ne mozes funkcije pozivati kao varijable
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 23:05   #3
dalabu
Novi član
 
Član od: 7.12.2008.
Poruke: 5
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Eeeeeee, tako je! Vjeruj mi nisam ni pogledao ovo "treba da stoji" već sam samo pročitao rečenicu "ne možeš...", vratio se u editor i shvatio da je stvar u zagradama! To mi je i profesor skoro ispravio na nekom drugom zadatku... Lapsus. Mora se više kuckati.

Veliko HVALA!!!
dalabu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 23:41   #4
fingerprint
Veteran
 
Član od: 5.11.2006.
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Poruke: 1.121
Zahvalnice: 394
Zahvaljeno 594 puta na 222 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku fingerprint Slanje poruke preko Yahooa korisniku fingerprint
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Jedan mali savet :
getX() i getY() vracaju int, pow (i sqrt) primaju floating point tipove (float, double, long double). Nemam pojma zasto je to uspesno kompajlirano.... Stvar je u tome sto su cmath funkcije overloadovane (ista imena, ali se razlikuju po tipu argumenata), i primaju samo float, double i long double argumente. Ti si im prosledio int. Sta je kompajler odabrao? Bog ce znati... Ja se pitam zasto je uopste i kompajlirao...

EDIT : Upravo videh da si koristio math.h umesto cmath. Pouka je ista, izbegavaj da zongliras sa podacima razlicitog tipa. Cast-uj ti sam, da bi izbegao najcesci tip greski u C-u i C++-u. Iskoristi C++-ove mogucnosti cast-ovanja.

Poslednja ispravka: fingerprint (7.12.2008 u 23:50)
fingerprint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku fingerprint na korisnoj poruci:
dalabu (11.12.2008), Mr.Deeds (17.5.2011)
Stara 8.12.2008, 0:11   #5
Notorious B.I.G
Veteran
 
Član od: 16.4.2007.
Lokacija: Novi Sad,Veternik
Poruke: 874
Zahvalnice: 628
Zahvaljeno 452 puta na 231 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Moze i C da cast-uje
Notorious B.I.G je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2008, 0:26   #6
fingerprint
Veteran
 
Član od: 5.11.2006.
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Poruke: 1.121
Zahvalnice: 394
Zahvaljeno 594 puta na 222 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku fingerprint Slanje poruke preko Yahooa korisniku fingerprint
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Citat:
Notorious B.I.G kaže: Pregled poruke
Moze i C da cast-uje
Zato sam i rekao "greske u C-u i C++-u". Recenica posle nje se odnosi na C++-ove mogucnosti castovanja koje C nema : static_cast, const_cast, dynamic_cast, reinterpret_cast
fingerprint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku fingerprint na korisnoj poruci:
Notorious B.I.G (8.12.2008)
Stara 8.12.2008, 1:25   #7
allokin
Veteran
 
Član od: 17.1.2008.
Lokacija: Београд
Poruke: 636
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

I koristi [code] tagove za kod.
allokin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku allokin na korisnoj poruci:
dalabu (11.12.2008), Geomaster (9.1.2010)
Stara 12.12.2008, 0:01   #8
dalabu
Novi član
 
Član od: 7.12.2008.
Poruke: 5
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Pozdrav, evo mene opet, sa novim problemima!
Prvo, hvala svima na odgovorima.

Evo i problem:

Kod:
VBroj operator- (VBroj &a, VBroj &b)//---oduzimanje dva velika broja---
{
      VBroj c, x, y;
      int i=0, pren=0;
      
      if (a>b) {x=a; y=b;}
      else {x=b; y=a;};
      
      for(i=0; i<x.brojac; i++)
      {
       if(x.cifra[i]>=(y.cifra[i]+pren))    //ako nema prenosa
        {
          c.cifra[i]=x.cifra[i]-(y.cifra[i]+pren); pren=0; 
          c.brojac+=1;
          }
       else 
        {
           c.cifra[i]=(x.cifra[i]+10)-(y.cifra[0]+pren); //ako ima prenosa
           pren=1;
           c.brojac+=1;
           }
        }
        }
Dakle, funkcija bi trebala da računa razliku velikih brojeva (ogromni cijeli brojevi predstavljeni nizovima cifara). Compile - sve je u redu.

Funkcija main:

Kod:
main()
{
      VBroj a, b, c, d;
      cout<<"Broj A: "<<endl;
      cin>>a;
      cout<<"broj a: "<<a<<endl;
      cout<<"Broj B: "<<endl;
      cin>>b;
      cout<<"broj b: "<<b<<endl;
      if (a>b) cout << "A > B"<<endl;
      else cout<<"A <=B "<<endl;
      c=a+b;
      cout<<"A + B = "<<c<<endl;
      d=a-b;
      cout<<"A - B = "<<d<<endl;
      getchar();getchar();
      }
Preklopljeni operator > daje ispravan rezultat, + daje ispravan rezultat, ali, - daje isti rezultat kao i +, dakle zbir!
Kad uklonim objekat c, tj. zbir, onda mi pri pokretanju programa izbaci grešku, tj. prozorčić sa "Press OK to quit" i "Press Cancel to debug", i navede neke adrese, blabla adresa ovo nešto adresa ono. Može li neko da pronađe grešku, tj. ustanovi o čemu se radi?

Hvala unaprijed!
dalabu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2008, 12:25   #9
dalabu
Novi član
 
Član od: 7.12.2008.
Poruke: 5
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Da vas počastim cijelim kodom:

Kod:
#include<iostream>
using namespace std;

class VBroj 
{
      
            friend VBroj operator+ (VBroj &, VBroj &);
            friend VBroj operator- (VBroj &, VBroj &);
            friend VBroj operator/ (VBroj &, VBroj &);
            friend VBroj operator* (VBroj &, VBroj &);
            friend int operator> (VBroj &, VBroj &);
            friend int operator< (VBroj &, VBroj &);
            friend ostream &operator<< (ostream &, VBroj &);
            friend istream &operator>> (istream &, VBroj &);
      public:
             VBroj();
             void cifraSet(int);
              
      
      private:
              int cifra[100];
              int brojac;
              };




VBroj::VBroj()
{ for (int i=0;i<100;i++) cifra[i]=0; brojac=0;}


VBroj operator+ (VBroj &a, VBroj &b)//---sabiranje dva velika broja---
{
      VBroj c;
      int i=0, br, pren=0;//pren je prenos, br je min broj cifara zbira, br+1 max
      if(a.brojac==b.brojac) br=a.brojac;//br je broj clanova veceg niza
      else br= (a.brojac>b.brojac?a.brojac:b.brojac);//koristi se u sabiranju
      for(i=0;i<=br;i++)//<= je zbog najteze cifre c
      {
       c.cifra[i]=((a.cifra[i] + b.cifra[i])%10 + pren);
       pren = (a.cifra[i] + b.cifra[i])/10;
          }
      if ((a.cifra[br-1]+b.cifra[br-1])/10) c.brojac=br+1;
      else c.brojac=br;
      return c;
      }

int operator> (VBroj &a, VBroj &b)// --- preklapanje operatora > ---
{
    int i=1;
    if (a.brojac>b.brojac) return 1;
    else if (a.brojac<b.brojac) return 0;
    else 
    {
     while(a.cifra[a.brojac-i]==b.cifra[b.brojac-i])
     i++; //broji do prve razlike u ciframa
     if ( a.cifra[a.brojac-(i+1)] > b.cifra[b.brojac-(i+1)] )
     return 1;
     else if ( a.cifra[a.brojac-(i+1)] < b.cifra[b.brojac-(i+1)] )
     return 0;
     else
     return 0;
     }
     }
      
VBroj operator- (VBroj &a, VBroj &b)//---oduzimanje dva velika broja---
{
      VBroj c, x, y;
      int i=0, pren=0;
      
      if (a>b) {x=a; y=b;}
      else {x=b; y=a;};
      
      for(i=0; i<x.brojac; i++)
      {
       if(x.cifra[i]>=(y.cifra[i]+pren))    //ako nema prenosa
        {
          c.cifra[i]=x.cifra[i]-(y.cifra[i]+pren); pren=0; 
          c.brojac+=1;
          }
       else 
        {
           c.cifra[i]=(x.cifra[i]+10)-(y.cifra[0]+pren); //ako ima prenosa
           pren=1;
           c.brojac+=1;
           }
        }
        }
      

      

istream &operator>>( istream &ulaz, VBroj &b )// ---unos broja---
{
int s=0, pbr=0;
cout <<"Unesi broj cifara broja : ";
cin >>b.brojac;
for ( int i=0; i<b.brojac; i++ )
{
    cout << b.brojac-i<<". cifra: ";
    ulaz >> b.cifra[b.brojac-1-i]; }
    if (b.cifra[b.brojac-1]==0) //eliminise pocetne nule
         while(s==0)
        {
         pbr+=1;
         s+=b.cifra[b.brojac-pbr-1];
         }
b.brojac=b.brojac-pbr;//takodje zbog pocetnih nula
       
return ulaz;
}

ostream &operator<<( ostream &izlaz, VBroj &b ) //---ispis broja---
{
for ( int i=0; i<b.brojac; i++ )
izlaz << b.cifra[b.brojac-1-i];
return izlaz;
}

main()
{
      VBroj a, b, c, d;
      cout<<"Broj A: "<<endl;
      cin>>a;
      cout<<"broj a: "<<a<<endl;
      cout<<"Broj B: "<<endl;
      cin>>b;
      cout<<"broj b: "<<b<<endl;
      if (a>b) cout << "A > B"<<endl;
      else cout<<"A <=B "<<endl;
      c=a+b;
      cout<<"A + B = "<<c<<endl;
      d=a-b;
      cout<<"A - B = "<<d<<endl;
      getchar();getchar();
      }
Dakel, radi sve osim "-".

Kad se pokrene:




Eto, a ja se nadam nekom odgovoru.

Hvala unaprijed!
dalabu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dalabu na korisnoj poruci:
allokin (14.12.2008)
Stara 14.12.2008, 1:41   #10
allokin
Veteran
 
Član od: 17.1.2008.
Lokacija: Београд
Poruke: 636
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Uff.. Preko moba je nemoguce naci problem, izvini. Valjda ce ti neko pomoci, u skorije vreme.
Btw, nisam znao da u C++ mogu da se manipulisu standardne i/o operacije u klasama. Sve vise uvidjam koliko je C++ koristan mada cu se ipak drzati takozvanog C+.
allokin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2008, 20:32   #11
rile
Član
 
Član od: 9.7.2007.
Poruke: 119
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 31 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Pogrešan rezultat je verovatno rezultat nevraćanja vrednosti u operatoru "-". Zaboravio si "return c;". interesantno je, međutim, da te kompajler o tome nije obavestio. Većina kompajlera (gcc, vc) generišu grešku za ovako nešto.


U implementaciji operatora "<<" imaš potecijalnu beskonačnu petlju. Na primer, kada se objekat inicijalizuje brojač je jednak nuli. U tom slučaju uslov "i<b.brojac" nije zadovoljen i petlja nastravlja da "radi". To bi objasnilo zašto štampanje "c" ukoliko mu nije dodeljena vrednost obara program.

Mislim da slično može da se desi i u implementaciji operatora "-".
rile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku rile na korisnoj poruci:
dalabu (14.12.2008)
Stara 14.12.2008, 22:43   #12
dalabu
Novi član
 
Član od: 7.12.2008.
Poruke: 5
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Ahhh, opet glupa greška! Stvarno sam zaboravio "return c"!

Beskrajno zahvalan!
dalabu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.12.2008, 4:25   #13
RuSkO_17
Novi član
 
Član od: 24.10.2008.
Lokacija: Sarajevo
Poruke: 26
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Citat:
dalabu kaže: Pregled poruke
Ahhh, opet glupa greška! Stvarno sam zaboravio "return c"!

Beskrajno zahvalan!
jao bože
RuSkO_17 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2008, 19:58   #14
radule94
Član
 
Član od: 12.11.2008.
Lokacija: Turija
Poruke: 29
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku radule94
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

ja sam bas,bas pocetnik nemam pojma ni o osnovama programiranja....da li neko moze da mi kaze gde mogu da "downloadujem" c++ i e-knjigu pa da polako pocnem da ucim...?
radule94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2008, 20:06   #15
nesa24casa
Član
 
Član od: 15.12.2006.
Poruke: 193
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 33 puta na 23 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

http://www.tutorijali.net/
nesa24casa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nesa24casa na korisnoj poruci:
radule94 (30.12.2008)
Stara 30.12.2008, 0:41   #16
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.481
Zahvalnice: 808
Zahvaljeno 544 puta na 332 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Citat:
radule94 kaže: Pregled poruke
ja sam bas,bas pocetnik nemam pojma ni o osnovama programiranja....da li neko moze da mi kaze gde mogu da "downloadujem" c++ i e-knjigu pa da polako pocnem da ucim...?
Sinko nebi ti savetovao da se hvatas C++ ,osim ako nisi supernatural-no nadaren za programiranje . Ako nemas barem osnove iz programiranja (Pascal ili glupog BASIC) tj. nerazumes osnovne porgramske strukture i kontrole toka onda .. lati se Pascala ili C (obicnog strukturnog) ,ali pazi C je strasno zbunujuci na pocetku i ume coveka da natera da batali sve.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zokocx na korisnoj poruci:
radule94 (30.12.2008)
Stara 30.12.2008, 11:29   #17
allokin
Veteran
 
Član od: 17.1.2008.
Lokacija: Београд
Poruke: 636
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Nije bas tako, C++ jeste tezi od pojedinih jezika ali "supenatural-no" je malo preterivanje.
allokin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.12.2008, 13:11   #18
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.481
Zahvalnice: 808
Zahvaljeno 544 puta na 332 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Citat:
allokin kaže: Pregled poruke
Nije bas tako, C++ jeste tezi od pojedinih jezika ali "supenatural-no" je malo preterivanje.
E sad, nepoznajem te tj. neznam kolko znas programiranje . Ali kako ja znam objektno programiranje (C++, Java, Delphi) je mnogo teze od proceduralnog (C, Pascal). Naravno nikome ja nebranim da proba pa ako bude islo ,neka ide. Ali opet mnogo je lakse razmislajnje u proceduralnom nego objektnom, ocu da kazem da u objektnom postoji mnogo veci nivo abstrakcije ... tj. za nekog pocetnika moze biti veoma konfuzan...

Ma najbolje je C pa C++ malo Jave i uzmes C# i na konju si.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.12.2008, 13:55   #19
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

Citat:
zokocx kaže: Pregled poruke
E sad, nepoznajem te tj. neznam kolko znas programiranje . Ali kako ja znam objektno programiranje (C++, Java, Delphi) je mnogo teze od proceduralnog (C, Pascal). Naravno nikome ja nebranim da proba pa ako bude islo ,neka ide. Ali opet mnogo je lakse razmislajnje u proceduralnom nego objektnom, ocu da kazem da u objektnom postoji mnogo veci nivo abstrakcije ... tj. za nekog pocetnika moze biti veoma konfuzan...

Ma najbolje je C pa C++ malo Jave i uzmes C# i na konju si.
Objektno-orijentisano programiranje je i nastalo iz potrebe da se eliminiše ogroman overhead kod razvoja aplikacija tako da u neku ruku može slobodno da se kaže da i kod proceduralnog i kod OOP pristupa programiranju postoje poteškoće ali su akcenti poteškoća na potpuno drugačijim mestima. Kod C-a problemi mogu da nastanu zbog potrebe za čestim "spuštanjem" na nivo razmišljanja mašine iako je taj koncept donekle napušten s obzirom na sve veći broj API-ja koji nude mogućnost da se stvari završe bez preteranog zalaženjeg u detalje. Međutim, ljudi koji imaju nameru da se bave softverskim inženjerstvom i dalje ako koriste C moraju da budu dobro potkovani specifičnostima mašine, ne toliko na konkretnom koliko na globalnom nivou.

Kod C++-a problemi su potpuno drugačije prirode. Metodologija rada ne podrazumeva toliko zalaženja u detalje same aplikacije koliko u pozvanaje i primenu design patterna. Dakle, onoliko koliko u C-u mogu da nastanu problemi vezani za pokazivače i ostale ne baš toliko lako svarljive stvari kada se situacija zakomplikuje toliko kod OOP jezika (C++) može da nastane problem oko shvatanja osnovnih principa kao što je apstrakcija klasa, korišćenje pravog dizajn patterna (singleton, factory) kada je on primeren i sl.

Da rezimiram. Ne može se konkretno baš reći da je neki jezik teže naučiti od drugog jer jednostavno ne leže sve stvari svim ljudima a sa druge strane i ne koriste se svi jezici baš za sve poslove. Pravi osećaj za to koji je jezik odgovarajući nažalost po meni može da se stekne tek probanjem. Priče tipa "uzmi C++" ili "sa Javom nećeš pogrešiti" su po meni potpuno beskorisne osim što na nekom najgeneralnijem nivou mogu da odgovore potencijalnom korisniku za šta se taj jezik najviše koristi

Jedino što ja mogu da savetujem svakoga ko bude hteo da uči C++... Naučite prvo C. Ne možete da očekujete da ćete tek tako bez poznavanja C-a, koji je usput grubo rečeno osnova C++-a, početi sa učenjem onoga što čini srž svakog OOP-a a to su design patterni.
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
zokocx (31.12.2008)
Stara 31.12.2008, 2:25   #20
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.481
Zahvalnice: 808
Zahvaljeno 544 puta na 332 poruka
Određen forumom Re: C++ za apsolutne početnike

^^ Glatko i jasno, svaka cast.
Ja trenutno ucim C, i bezbroj puta sam bio u situaciji da moram da trazim sample code na netu jer to sto mi je ponudzeno nece da radi bas kako treba.
Pozljno je znati vise programskih jezika ,ali sve zavisi od probleme koji resavamo tj. kakvu aplikaciju kodiramo.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Za početnike overklokere grafičkih JovanK Overklok 366 7.1.2014 15:36
Dobra simulacija letenja enter011 Simulacije vožnje 167 9.7.2009 13:40
Kako povezati racunar sa TV-om (za početnike) PeTkO Video/TV softver 7 24.6.2008 12:26
RivaTuner za početnike cc13 Overklok 7 9.3.2008 23:41
Knjige za početnike zukov Programiranje 6 17.5.2006 19:10


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:37.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com