![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
Pregled rezultata glasanja: Da li vam vaše android aplikacije usporavaju telefon/tablet? | |||
DA |
![]() ![]() ![]() ![]() |
39 | 52,00% |
NE |
29 | 38,67% |
Nisam siguran/na |
7 | 9,33% |
Glasova: 75. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pitanje je veoma jednostavno, kako vaš uređaj radi sa malo instaliranih aplikacija a kako sa puno instaliranih aplikacija, da li vam se posle instalacije većeg broj aplikacija javljaju lagovi, app crash-evi, freez-ovi i naravno pad performansi, možete navesti svoja iskustva, kao i koji uređaj imate, koji je software na njemu, šta ste imali ranije, koje aplikacije najviše usporavaju telefon iz vašeg iskustva i ostalo...
S obzirom da nisam našao sličnu temu rešio sam da pokrenem ovakvu sa uključenim glasanjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 29.6.2009.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 378 puta na 288 poruka
|
![]()
LG L7, JB 4.1.2, 40ak aplikacija
Posle 4 meseca koristenja Androida prilicno sam razocaran. Koristim jeftiniji telefon (LG L7) i mozda sam ja imao prevelika ocekivanja. Od 380MB dostupno mi je samo 70ak MB. Ne znam da li je za to kriv LG ili nesto drugo. Telefon zastajkuje, povremeno aplikacije pucaju. Na ICS je lag za otvaranje tastature bio 3 sekunde. Ni na JB nisu uspeli da isprave to. Nekim aplikacijama je potrebna citava vecnost (FB, twitter) Ako je potrebno svakih mesec-dva dana raditi reset da bi se telefon vratio u normalu onda yebes ti takav OS. Potpuno razumem Samsung i njihovu politiku sto vise to bolje jer je OS prezahtevan. Bez 1GB RAM-a mislim da ni ne treba uzimati telefon a to poprilicno kosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
upravo tako, Ja koristim Samsung Galaxy S Advance I9070, trenutno na njemu imam istaliran Jelly Bean 4.1.2 (DDULP8) indijski firmware koji sam instalirao pre nekoliko dana, dotle sam imao srpski JB firmware XXLQB, sa kojim nisam bio uopšte zadovoljan, zbog youtube i video lagova i freez-ova, mada i na stock gingerbread-u uvek kada instaliram veći broj aplikacija njih 80-ak uključujući socijalne mreže, messengere, benchmark programe, igre, live wallpapere, etc... dobijam značajan pad performansi i navigacija kroz menije nije više tako smooth, iako bi 768MB ram-a za Gingerbread trebalo da bude više nego dovoljno, naravno kod Jelly Bean-a ne smem ni da pomislim toliki broj aplikacija da instaliram , već samo ono najpotrebnije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
HD2 sa kuvanim JB 4.2.2 i 70 app sa marketa plus aplikacije koje su dosle uz rom - sveukupno negde oko 105 aplikacija sto je svakako previse. Naravno oseti se pad performansi ali mi se cini da se najveci pad performansi oseti kad popunim ekrane sa vidgetima. Opet, obzirom da je android instaliran na SD karticu klase 10, zapanjujuce je koliko se dobro telefon 4 godine star sa JB bori i cesto je i brzi u odzivu nego neki danasnji telefoni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja imam 5 ekrana ali mi nisu maksimalno popunjeni tako da je realno jos i podnosljivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 1.518 puta na 1.051 poruka
|
![]()
Galaxy S3, 20-ak skinutih aplikacija + fabričke, nisam primetio nikakvu razliku/usporenje.
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa raelno i nije stim što 15 njih čine igre, 5-6 benchmark apps, 5-6 soc networks, 3-4 messenger-a, 3 browser-a, 10-ak live wallpapera i ostalo razno što nadjem da je na neki način korisno ili interesantno, što sam sad na Jelly Beanu prepolovio, jer ne treba mi aplikacija za određeni sajt ako naravno postoji i mobilna verzija sajta, i ne vidim svrhu za instaliraje takvih aplikacija, kao na primer b92, mondo ili blic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja na primer takve aplikacije nalazim vrlo korisnim jer je kretanje kroz vesti svakako brze i jednostavnije nego na mobilnoj verziji sajta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 734
Zahvaljeno 1.424 puta na 1.081 poruka
|
![]()
Ja imam Sony Tipo, ICS. Imam instalirano oko 30ak aplikacija, uz fino popunjenu memoriju. Verovali ili ne, velicina wallpapera igra znacajnu ulogu, ume strasno da uspori skrolovanje ekrana, vidzeti i da ne pricam. Ali sada sam manje-vise to sredio i telefon radi pristojno, ali neke aplikacije cesto crashuju. SocNet app rade OK i generalno, zadovoljan sam, Sony UI i inace nije pojam brzine, verujrm da se i Z model pomalo muci u odnosu na Samsung...
Sent from my ST21i using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zaboravio sam da kazem i instalirane i primenjene teme znatno usporavaju telefon - verovatno cak i vise nego vidgeti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
Član od: 21.3.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
66 aplikacija,od toga jedno 20-25 su sa marketa,ostale su sistemske ili su dosle uz rom.
Telefon je Note 2 sa 4.1.2 i nikakvo usporavanje primetio. Instaliran novi mod za izgled baterije u status bar-u,flesovan lock screen sa xperie z,flesovan 24 toggles mod za notification i mozda jos nesto. Telefon radi kao i prvog dana. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Eh pa za Note 2 sa njegovih 2GB rama tih 40-ak downloadovanih aplikacija nije ništa posebno, on bi to trebao za doručak da pojede, nije mi samo jasno zašto svi manufactureri ugrađuju android u jeftine krš telefone, sa smešnom količinom ram-a i još smešnijom količinom interne memorije, to je nikakvo android iskustvo to je samo mučenje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Meni na ot997 sve radi glatko, 1gb rama trpi sve moje prohtjeve za sada a imam oko 50 instaliranih app.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JovanK na korisnoj poruci: | ||
NjegovaWisost (3.5.2013) |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Takođe i moj S Advance na Gingerbread-u dok sam imao 40-50 instaliranih aplikacija, radio je skroz OK nisam osetio usporavanje niti lagove u NFS Most Wanted, Temple Run 2, Subway surfers, e tek kasnije jednu po jednu aplikaciju doterah do 84 aplikacija, gde se već značajnije osetilo usporenje i slobodna ram memorija je ostajala na kašičicu, neznam ali ne verujem da baš sve aplikacije mogu da utiču na usporenje, mislim da samo one aplikacije koje se duboko integrišu u sistem, instaliraju svoje servise i budu uvek pokrenute poput socijalnih mreža, messengera etc.. da su one uglavnom krive za usporenja i lagove, tj zašto bi nega igra na primer doprinosila usporenju ako nema pozadinske procese
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma izbačeno ne pola već sve, sa novim update-om
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 427
Zahvaljeno 3.895 puta na 3.627 poruka
|
![]()
meni se napunio bio telefon samo sa updejtovima default aplikacija a nisam mogao da ih pomerim na karticu pa sam mu malo produžio život rootovanjem, a sad kad čitam žalbe ne znam ni da li da menjam telefon ako će da bude opet ista pesma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997 using Tapatalk 2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 427
Zahvaljeno 3.895 puta na 3.627 poruka
|
![]()
mislio sam na one aplikacije što ne mogu da se obrišu/premeste... bez root-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Cemu smartphone i OS ,ako ne mozes da instaliras kao covek bar 20-30 aplikacija ? Uporedicu generacije.
Windows Mobile 6.1 HTC TyTN 2 koji imam i oko 100 aplikacija i telefon ide superbrzo, u sta spada Badoo / Skype / Opera / Total Commander / Adobe Reader / Office 6.1 i pregrst aplikacija koje su opet mocnije od vecine prostih android aplikacija. Mozda zato sto Win aplikacije imaju toolbarove, menije ,kao na pravom PC racunaru, pa staje mnogo vise opcija. No kako god ,nema kocenja. Samsung Galaxy S5839i se vuce uzasno sa vec 10 aplikacija. Od toliko rama dostupno mu bude na kraju svega 70mb, ukljucim jednu Operu, 2 stranice i pocne automatski da mi gasi Texas HoldEm poker i ostale aplikacije. Malo bolja stvar je sa Galaxy Mini s5570, jer mu je vise rama dostupno, pa ne usporava ,kao veci brat. No svakako sam razocaran Android telefonima. Osim sto izgleda lepo, nije uopste stvoren za multitasking. E sad kupovati Godzile sa 2 gb rama i Quad je malo bezveze (a i skupo) da bi se pristojno koristile PIM aplikacije ,po koji browser i plejer. Poslednja ispravka: Sladjan85 (2.5.2013 u 19:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pravljenje android aplikacije | petsrdjan | Programi za mobilne telefone | 6 | 9.11.2016 12:50 |
[Android] Android aplikacije sa AdMob-ovima | goranmd | Programi za mobilne telefone | 0 | 5.1.2013 14:44 |
potrebne android aplikacije | Vladimiros | Programi za mobilne telefone | 3 | 31.7.2012 21:45 |
Android aplikacije za filmove,serije i tv | cimston | Programi za mobilne telefone | 1 | 17.4.2011 22:22 |
[Android] Android aplikacije | jonathan | Programi za mobilne telefone | 1 | 26.7.2010 13:09 |