![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 15.4.2015.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
cao svima, ne znam koliko ljudi jos ovde prati forum, citao sam dosta tema i vidim da je nekad bilo dosta aktvino ovde
![]() Naime, imam ideju da napravim igru u room escape fazonu, koristeci Unity3d engine. Ako ovo uspem da odradim, presao bi na recimo neku hidden object igru, interesuje me, da li je neko od vas probao ista slicno da izvede u unity3d-u? Vecina ovih igara je radjena u in-house enginima... zasto je to tako? mora da postoji neki dobar razlog, ja recimo vidim prednost u unity-u oko multiplatformse mogucnosti, pises jednom pokreces gde hoces... ako me razumete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ajde da probam da odgovorim...
Nije da sam se naigrao "escape room" i "hopa" igara, ali (povucen iskustvom) nekako mi se cini da takav tip igara u Unity-ju je kao da topom pokusavas da ubijes komarca. Kao razloge zasto neki koriste svoje engine-e mogu da navedem jos: budzet i veca kontrola nad engine-om "ispod haube". |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
E toga "ispod haube" se najvise plasim, mada realno gledano, mislim lupam i ja , jer nisam ni pokusao, sta moze da zakoci kod room escape igre, pa da zatreba to ispod, a da ne moze da se resi unutar dostupnog engina...
U pravu si i za budzet, ali sta ako recimo, ja uzmem programera koji napravi framework i engine na svoju "ruku" i odustane od projekta, koliko stete moze tim da pretrpi zbog toga, a koliko kada bi se to radilo u unityju? Nadam se da vas ne gnjavim mnogo sad, znaci mi da sa nekim brainstormujem oko ove teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.314 puta na 1.999 poruka
|
![]()
Pa i za Unity ti trebaju iskusni C# programeri. Nemoj da misliš da je Unity plug and play
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Ne, daleko od toga da mislim kako je nesto plug and play, nego razmisljam samo, recimo koliko vremenski treba da se razvije neki sistem koji je vec ukljucen u unity, da li se to isplati raditi... recimo video player, hocu da imam intro u video formatu, da li moram da platim licencu neku dodatnu za video decoder, ne bi valjda i to pisao od nule?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
unity3d |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Escape Dead Island | mare037 | Akcione igre | 7 | 1.9.2014 21:24 |
Problem oko DVD room ili drivera pomoc | wog326 | Operativni sistemi | 2 | 21.6.2012 14:45 |
Escape room | Hephaestus | Male igre | 17 | 20.3.2012 23:29 |
The Room Tribute | Willy | Avanturističke igre | 0 | 20.8.2011 13:03 |
Sagrario's Room Escape | 3LANCER | Male igre | 3 | 15.3.2009 18:10 |