![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Starosedelac
|
![]()
Ja navijam za huawei ...kakv bi to bio bum na tržištu.
Ovako će ubrzo propasti, oseca se u vazduhu da nokia sa M$ sa sve WP8 ,nemaju nikakve šanse pored androida.Da su 50% jeftiniji možda bi bili konkurentniji. Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci: | ||
DragonSlayer (14.7.2013) |
![]() |
#62 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Nokia posljednjih godina samo gluposti pravi. Od kako su počeli da se šire smartfoni (2007. pa nadalje), ona ništa dobro nije izbacila. Ostale Lumie nisu loše, ali su skupe, a i većinu kupaca ne privlači Windows Mobile.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Starosedelac
|
![]()
Nokia luta,i nema pojma gde se nalazi.Ljudi koji je vode kao da su pijani,ili stvarno rade u korist M$.Aibo je u pravu kada kaže da M$ hoće da sroza nokiu, pa da je kupe za dz. U ostalom M$ sprema svoj WP8 telefon za kraj godine.Na osnovu njegove cene ćemo videti jesu li nokie slučajno tako skupe ili sasvim namerno.
Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 3.774 puta na 1.842 poruka
|
![]()
Pre neki dan je izasla vest da je zbog samsunga nokia presla na WP, a ne na android, koga zanima nek izgugla, mada je sve to hearsay
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Vidio sam i ja to, ali ne direktno "zbog Samsunga", nego su izjavili da je tržište već zauzeto velikim proizvođačima koji forsiraju Android i da bi se teško uklopili na to tržište. Niko nije rekao direktno Samsung, ali se pretpostavlja da je on bitan. A meni uopšte nije žao Nokie i ne znam što se ta frka diže oko njih, sami pali - sami se ubili. Pravili su odlične telefone od kraja prošlog vijeka pa do početka ekspanzije smartfona, a sada mi se gadi kad vidim one touch Symbian, Belle, Anna i Asha telefone - čisto smeće.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 395
Zahvaljeno 189 puta na 136 poruka
|
![]()
Jel tacno da i Epl prelazi na sarene plastikanere?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da, navodno prave "jeftiniji" iPhone i trebao bi izaći na jesen, hoće da se što više prošire na tržišta u razvoju i pridaju više telefona. I neće to biti toliko loše i nekvalitetno s obzirom da iPhone 3G i iPhone 3GS (sa kojeg upravo pišem ovo) imaju plastično kućište sa zadnje strane. Ali opet, vjerovatno neće biti ni puno jeftiniji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 395
Zahvaljeno 189 puta na 136 poruka
|
![]()
Au, to nece liciti na njih. Hoce li bar zadrzati prave telefone od metala i stakla?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.974 puta na 3.698 poruka
|
![]()
naravno biće i skupljih modela, ovi su za mase
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da, udaljavaju se od svog koncepta skupih i visoko kvalitetnih telefona, ali moraju tako, tržište nameće takve uslove. Prije su govorili da je 3,5" idealna veličina, pa su povećali na 4" kod iPhone 5 i mislim da će vremenom još povećavati.
Promijenili su i izgled interfejsa kod iOS 7 i udaljili se od skeumorfizma koji se meni lično sviđa. Skeumorfizam je oponašanje materijala i oblika iz prirode, tako da interfejs iPhone-a izgleda kao da je od kože, platna, stakla, drveta, a ikonice kao da su trodimenzionalne, visoke i izgledaju prirodno. A novi iOS izgleda ravno, monotono i vještački, kao Android recimo. Ali takva je "moda" danas kod svog softvera, ništa neočekivano. I da, na jesen bi trebalo da izađu odvojeno iPhone 5S (kao nasljednik iPhone-a 5), i iPhone Mini (kao jeftinija varijanta, u suštini iPhone 4S sa većim displejom i plastičnim kućištem). Ali još je rano za nagađanja. I moram reći da je za većinu korisnika iOS idealan sistem, brz, stabilan i radi odlično ono za šta je napravljen da radi, a kada bi napravili velik i jeftin telefon (kao ovi Kinezi) i koji još ima iOS, to bi bilo idealno. ![]() Poslednja ispravka: Prief Lirator (16.7.2013 u 23:02) |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 988
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
Ja sam siguran da izbacuju plasticne iPhonove za masu u sept
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Član
Član od: 7.10.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka
|
![]()
Sve je moguce s obzirom na to kako ih je samsung udavio sa s3 i sa note 2....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I ja sam skoro siguran, samo šte ih neće zvati "jeftini plastikanjeri", nego "novi, prekrasni, šareni telefoni od najfinijeg polikarbonata", a to je ljepši naziv za plastiku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Starosedelac
|
![]()
Evo sta sprema mediatek u narednim mesecima.
http://www.gizchina.com/2013/07/21/m...sets-for-2013/ Evo ako neko nije znao da je sony izbacio xperiu C sa mtk 5689 procesorom za azisko trziste http://www.gsmarena.com/sony_xperia_c-5541.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 988
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Prvo su ih doveli do propasti bi im spustili cenu, pa kupili, ovo se znalo odavno da ce da se desi.
Jbg, nekad su stvarno bili najbolji telefoni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 1.425 puta na 1.082 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Veteran
Član od: 5.8.2013.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 272 poruka
|
![]()
Sjedne strane, desio se kraj jednog finskog giganta kakav je bio Nokia(ima najvise prodatih telefona u istoriji, najprodavaniji telefon u istoriji...). Sa druge strane, cini mi se da ce M$ pokusati Nokiu da pretvori u Apple Iphone, da radi samo na jednom sistemu Wp, i da taj sistem radi samo na jednom telefonu, da budu jedni drugima ekskluziva!! Moci ce da prave softver po meri svojih telefona, a ne kao do sada sto je M$ kocio razvoj Nokia, limitirajuci softverom, hardver Nokie!! Videcemo sta ce biti, neki su prerano otpisali ovakav poduhvat, videcemo sta ce da se desi u narednom periodu!! Mozda se Nokia vrati na vrh, a mozda skroz propadne, jedno je sigurno, M$ propast nece!!
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tref na korisnoj poruci: | ||
zajchik (4.9.2013) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski brend telefoni - vrede li? | zajchik | Aparati i oprema | 5083 | 23.2.2020 12:48 |