![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 6.4.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
znam da ima preko 1000 tema o ovome...
ja zelim da naucim programerski jezik znaci nikad nisam programirao niti ne znam nista ako bi mi neko objasnio kako sta gde odakle i to sve detaljno engleski znam nesto malo ne znam bukvalno nista imam volje da ucim i sve to samo mi koju knjigu da kupim.... nemoj te molim vas da mi dajete neke tutoriale sa youtuba ili tako nesto samo pismeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.305
Zahvaljeno 3.267 puta na 2.261 poruka
|
![]()
I trebao si da ih pročitaš jer bi onda saznao da će te dočekati ovakav odgovor: nema "najbolje" početne tačke za programiranje, bitno je od nekud početi i onda napredovati sve više i više. Poznavanje engleskog jezika je imperativ. Eto, moj ti je savet da kreneš sa C# ili bilo kojim C-olikim jezikom, jer ima sličnu sintaksu kao i mnogi ostali jezici, lako ćeš ukapirati kako sve to radi, samo ako imaš "čuku"...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.056
Zahvaljeno 4.908 puta na 2.845 poruka
|
![]()
Programski jezik C#, razvojno okruženje Visual C# 2010 Express, knjiga OVA.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
analayzer (20.5.2012) |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Karel the robotje jako dobar za pocetnike, nije pravi programski jezik ali mislim da je dobar uvod za nekog ko nikad nije video programiranje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
Član od: 10.4.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Najbolje ti je da pocnes sa Visual Basicom ,program je dobar a i nije tesko da se nauci
![]() Evo linka: http://www.youtube.com/watch?v=buc5m...KNXWd7PEkaIzw= To ti je video za pocetnike.Tako sam ja poceo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.753
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
|
![]()
Ja mislim da je apsolutno svejedno da li ces krenuti sa C, C#, C++, Pascal, ili necim petim. U pocetku ionako neces raditi nista kompleksnije, niti ces morati da razmisljas na nekom previse apstraktnom nivou. Ako budes naucio kako da razmisljas kao programer, onda ce ti biti lako da se prebacis na neki drugi jezik. Naravno, ako te zanima objektno programiranje, onda kreni sa C# ili C++, a mozda bi mogao i Java, u kojoj recimo ne postoje pokazivaci i problem curenja memorije kao u C++.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
programiranje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Prevodi i titlovi | Teva | Kompjuteri i film | 1565 | 13.9.2023 13:18 |
Word 2003 jezik | Insecticide | Aplikativni softver | 1 | 19.8.2010 21:30 |
Početnik sam! (Koji programski jezik) | Player_SanAndreas | Programiranje | 40 | 8.6.2010 20:38 |
Koji je najbolji programski jezik? | srdjan (KOSOVO) | Programiranje | 55 | 26.2.2010 16:11 |
Srpski jezik i racunari | nikolam | Opšta kultura | 46 | 26.1.2010 23:09 |