![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Ovdje ljudi obično idu metodom da se na pošiljki naznači dosta manje, neki smiješan iznos, tipa 10-20 dolara da bi je carinici zaobišli misleći da je stvarno nešto bezvrijedno i često se to i desi jer ne pregledaju svaku stvar. Ali ako provale da je telefon ili nešto vrijedno, neće vjerovati natpisu pa pošiljki, pa čak i da piše neki realan iznos, tipa 50-100 dolara, nego traže da se lično donese PayPal račun, dakle faktura od navedene transakcije koja se dobije na mail prilikom kupovine.
E tada se može umanjiti račun na manji iznos u nekom od programa za obradu teksta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Starosedelac
|
![]()
Pa dobro, generalno kada narucis telefon iz Kine ti ides na soluciju da puknes jos 30-ak procenata na carinu i PDV,pa kao Mario postavis punu cenu,ili probas da eskiviras i postavis manju cenu od 50-ak evra (u Srbiji),pa ako prodje-prodje,ako ne picis dalje, i uzivas u telefonu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Napravio sam review, ali tek danas jer nisam stigao juče.
![]() Evo ga na drugom podforumu: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=91991 |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo dobar sajt za praćenje vijesti o kineskim telefonima, tabletima itd. http://www.gizchina.com/
Znam za njega i otprije, ali sada ću povremeno gledati ima li kakvih novih modela i najavljenih sniženja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Nego, zašto je ovaj telefon ovako jeftin, a ima dobre specifikacije? Ima li neki trik? http://www.pandawill.com/malata-i60-...ch-p80284.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.974 puta na 3.698 poruka
|
![]()
od kineza prva ruka..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema veze što je Kinez, eno ja kupio Kineza, kao i puno ljudi sa ovih prostora i svi su zadovoljni.
![]() Ali ovaj je jako sumnjiv jer se na Google pojavljuje u malom broju rezultata. Nema ni pozitivnih, ni negativnih iskustava sa njim. Možda je nov telefon, pa se još nije stigao pokazati, a možda se samo loše prodaje pa su mu zato spustili cijenu i mogao bi biti pun pogodak. Ali isto tako, može biti i običan škart. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Deo inventara foruma
|
![]()
naravno da nema veze što je kinez ja ne znam ni nokija dal se više pravi u finskoj ili u kini, nego kažem, prva ruka bez posrednika..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa da, zato je nezgodno da ga procijenim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Kad su cene u pitanju,nema mnogo filozofije, brend odredjuje cenu i po njoj se može odrediti sta je kopija sta brend. Poslato sa roamera koristeći TT 2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.814
Zahvaljeno 1.055 puta na 582 poruka
|
![]()
Evo, juce mi je stigao, prvi iz ture....
![]() ![]() ![]() Kostao me sve sa nasom milom carinom i svim troskovima do kucne adrese 5.950 RSD. Dodatni troskovi pre nego sto ga urucim buducem kupcu su mem kartica ( posto ne ide uz fon) oko 400din i silikonska futrola oko 300din ( zastitnu foliju ima na ekranu fabricki). Najveca prednost je sto prima dve sim kartice ima android 4.2, wifi, sto je brz i ultra jeftin... Ali najveca nuspojava sto odbija cak i kupce koji ne koriste kameru nikad... Pa procenite samo, evo fotografija slikanih ovim telefonom... Spoiler za slike:
Kamera je toboz 3.2mpx ![]() Dok je video zapis slicn kao na Huawei g300 samo sto je zvuk na snimku ubi boze, bolje da ga nema ![]() Mozda budem radio test, ako mi ostane neki malo duze, al stize mi sad i neki zanimljiviji model, a jeftiniji od ovog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Deo inventara foruma
|
![]()
****aše ga sa kamerom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Starosedelac
|
![]()
Pa, da. A to je ujedino i odgovor da li stoji neki trik iza smeshnih cena.
Dodushe ova kamera je malo ispod proseka, a stizali su mi modeli po specifikaciji sa 2mpx, a ustvari rezolucija je isla u rangu do 5mpx i boljom slikom nego na ovom gore. Ne krije se nikakva "tajna univerzuma", prosto za 60e kolko ce da me izdje ovaj fon na kraju dobija se godinu dana garancije ( Servis u Rusiji ![]() I ne trebaju vam veze i fore i ljudi iz sive ekonomije, prosecan covek moze sam da kupi i poruci ovako nesto sa gomile sajtova... Neki kazu "dao bih i 60e vishe, samo da ima bolju kameru ili vishe rama itd" ali to onda nije 50-60e za nov brz i funkcionalan tel, nego 120-150e,a u ekonomskoj krizi to je velika razlika..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Deo inventara foruma
|
![]()
to je i realna cena za telefone, kad čujem da neko da 500e za telefon pitam se zašta breee
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Filip89x
Koji je to telefon? Link? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Starosedelac
|
![]()
Pretpostavljam da je to ovaj baja
http://dx.com/p/m2-android-mini-smar...i-black-189092 A njegove specifikacije govore same po sebi sve o ceni. BTW http://www.gizchina.com/2013/12/10/q...g-150-devices/ I jos nesto: Proizvodnja u jaiyu fabrici.Kontrola kvaliteta??!!Kako li je u fabrikama koje su manje pooznate?A kako li se tek proizvode kopije koje se prodaju kod nas,kad je ovde sve na gomili ili u kutijama.Sta padne na ruku pa teraj.Zato se i ne zna sta je unutra??!!! http://www.gizchina.com/2013/11/18/f...jiayu-factory/ Poslednja ispravka: zajchik (11.12.2013 u 18:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Starosedelac
|
![]()
Nema vishe link. Dok je stigao do Srbije izbacili ga iz prodaje!
![]() A tel nije brendiran.... @Zajchik Hm, taj nije dula-core, mada je isti ![]() ![]() Heh, desava se. Bitno je da se dobije uvek bolje ili isto od porucene specifikacije... Domet i baterija su bolji nego na nekim telefonima od 500e ![]() Ja za sebe ganjem BLU sa Nvidia Tegra cipom, mada to uopste nije iz ove price. Telefoni su oko 200-250$(sto je po meni neki MAX koji treba izdvojiti za fon) al nema nigde free shipping za milu nam Srbiju, a i da ima, odrapili bi me za carinu i pdv.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() I još nešto, našao sam odličan, a jeftin telefon. Ovaj je u pitanju, ima odlične specifikacije, kvalitetno je izrađen, ima Gorilla Glass i tanak je samo 6,5 mm! Ovdje se prodaje, i to za samo 180 dolara. Šta mislite? @Filip89x I ja sam se ismijao na fotografije tog tvog Kineza. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (20.12.2013) |
![]() |
#120 |
Starosedelac
|
![]()
Upravo tako,i ja sam zamišljao malo drugačije sve to, bar u njihovoj fabrici, posto važe za proizvodjača dosta kvalitetnih telefona.
Elem ovaj fon iz prethodnih linkova je bas iz segmenta uredjaja sa mtk6582, koji će u sledećoj godini znameniti uredjeje sa mtk6589 posto se potonji vise ne proizvodi.A kao posledicu imamo dosta manje cene,ali je nepoznanica jer je proizvodni proces isti,isti set instrukcija,i t d. Malo je čudno samo kako su postigli veći bench rez. na testovima kada mali 400 ima za malo veću hercažu od sgx544,a takt procesora iako 1.3 je čak i slabijih rezultata od prethodnika,kažu po raznim forumima jer je ovaj soc dosta nepoznat i malo se zna o njemu.Na gizchina ima jako malo o njemu,a na stranici mediateka na wikiu još manje. U svakom slučaju treba očekivati da telefonima sa mtk6589 bude još manja cena,a u kombinaciji sa ponudom mtk6582 telefona bude jako, jako lepa zima za kineske telefone.A na leto idu telefoni sa mtk6592-5,pa ko preživi neka priča. PIČE KINEZI KO BRZI VOZ! Poslato sa roamera koristeći TT 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel. |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 | romalion | Aparati i oprema | 48 | 5.5.2012 13:34 |
Kineski telefoni | Schnak3 | Aparati i oprema | 2 | 10.9.2008 14:24 |