![]() |
![]() |
|
Overklok Kako overklokovati osnovne komponente i ubrzati sistem |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#141 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 948
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
Ok. Kao sto sam rekao, u OC bi se upustio za tek koju godinu jer mislim da nema potrebe kolkati ovakav procesor.
Napajanje moram sto prije kupiti jer imam nek 450W koje mi je doslo uz jeftino kućište pa kada vec kupujem reko da odma pitamam kako ce me služiti u buducnosti. Sto se tice hladjenja imam u planu da napravim neki mod sa nekih 4-5 kulera pa bi sa tim mozda TX3 bilo sasvim ok do nekih 3.8GHz. Uglavno javim se kada dodje do toga Hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Veteran
|
![]()
Imam istu plocu kao i ti samo v3, ali ni ja nisam imao sva moguca podesavanja u biosu dok ga nisam apdejtovao. Ova zadnja verzija za moju plocu je 2.9, ti koji imas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Update-ovao sam na najnoviju verziju i i dalje nema tih detaljnijih opcija. A i konsultovao sam se sa likom koji mi je pre godinu dana popravljao nesto komp (riknula mi stara ploca - isto K9N2 samo V1) i on mi je rekao da V2 nije bas ploca za OC.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tacno tako,ni ja(rekao sam mu vec) nisam imao HT mnozilac dok nisam update biosa...Takodje 2.9.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Mene samo boli dusa zbog svih domacih kupaca te ploce.. Onaj ko je imao srece da mu maticna ne odapne od pregrevanja (cipset) je kasnije povlacio isti faktor za OC raspolozenost iste. Sto i jedna revizija,isto toliko verzija BIOS-a i opet sve zavisi od faktora srece.. Mada,koliko sam video po uspesima na forumu bilo je osoba koji su postigli lepe rezultate sa tom plocom. Iskreno ploca je bila prilicno cool dil,jeftina za nabavku,drzala je lepu cenu i donosila solidnu zaradu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hvala svima na pomoci.
![]() Prvo sam digao FSB na 245 (to mu dodje 2.99Ghz) i komp je izbacio Overclocking failed na pocetku i vratio sve na default. Onda sam stavio na 225 i komp je BSoD-ovao pri podizanju Windowsa. E onda sam se setio da promenim napon, pa da probam tako. Vidim sad tek da su mi se otvorili novi naponi i stavio sam ga na 1.35V (valjda nisam preterao jbg) i sad komp se startovao bez problema i sad ga drzim na 2.8Ghz. Videcu jos kako ce se ponasati, stavicu ga i na 3DMark 06 da uporedim rezlutate sa prethodnim OC-om i ako se pokaze da je stabilno onda cu da ga doguram valjda napokon do 3.0Ghz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E kad sitgnes na stabilnu frekvenciju(sto verujem da oces sa tim naponom),onda polaku spustaj i napon,i njega da zategnes...Ja svoj amd 6000 drzim na 1.225 v.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.305
Zahvaljeno 3.266 puta na 2.260 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma slusaj ti Nidzu,a nindzu nemoj.
![]() To cisto radi zagrevanja da smanjis,i potrosnju(mala razlika,ali znacajna),uostalom,kad sve odradis,provrti testove da vidis kakva je stabilnost racunara.Za test uzmi mem test x86,onda 3d mark vantage,i 06.Kad prodje dobro je sve.Pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Veteran
|
![]()
Kod mene je OC na bilo koju vrednost uspesan posle restarta i sve testove prolazi. Kad ugasim kompjuter nastaju problemi, dosad nikad nisam uspeo da preko 2.4GHz (def 2.0) podignem komp posle gasenja. Sve sam probao ali nema pomoci, ovde ljudi kazu da je zbog maticne (msi k9n neo v3), mada ima i oni koji bez problema OC na ovoj ploci al jbg nekog hoce nekog ne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@ NikolaS93 Ako ti je max mnozilac za proc 10(sto i verujem da jeste,jer je pretpostavljam u pitanju amd 4000+),ne mozes na toj ploci preci 240 za fsb,jer mu je to maximalna granica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa mozes(granica je do 3ghz,i malo iznad za plocu..),moguce je da posto ti ne pamti podesavanja da baterija nije dobra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Veteran
|
![]()
Nije do baterije, pamti on podesavanja sigurno, jer kad se ugasi cuje se kako dva tri minuta pokusava da se overklokuje i onda samo pise overclock fail itd itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Overclock 4850 | StelkeR | Overklok | 15 | 23.4.2010 21:29 |
Ploca za overclock | XPERT | Osnovne komponente | 2 | 4.1.2008 15:07 |
Agena overclock | PAIN | Overklok | 0 | 27.4.2007 22:25 |
Overclock pomocu programa Fuzzy Logic 4 | Predrag Stankovic | Overklok | 1 | 26.1.2007 19:59 |
FX5900 overclock?! | ed_hunter | Overklok | 7 | 19.4.2006 22:30 |