![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
![]()
Posto sam totalan noob za mreze i rutere, nemojte mi zameriti ako postavljam glupo pitanje. Danas dobih ovaj modem od Telekoma, pa me interesuje kako da se onemoguci da se modemu pristupi preko neta, koliko mi se cini i ukoliko sam dobro procitao to ide preko http-a, telneta i ssh-a... Ne prija mi ta ideja da Telekom moze da mi ceprka po mrezi. Mozda sam paranoik, ali volim svoju privatnost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Novi član
Član od: 22.12.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
promeni password
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Novi član
Član od: 2.1.2010.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ljudi imam problem sa pravljenjem mreze izmedju racunara direktno u ruteru. Hocu da umrezim 2 racunara u ruteru ali jedan ide preko LAN-a a drugi mi je konektovan bezicno preko USB mrezne. Nikako ne mogu da vide jedan drugog iako su sve ostale funkcije u redu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
![]()
Promena passworda naravno da nece raditi, a es sam iscitao uzduz i popreko, pa reko' ajde da se informisem na mome omiljenom forumu. Elem, sam sam uspeo da prokljuvim gde sta treba tako da Telekom ne moz ni da poprismrdi mojoj mrezi.
![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: VojaM (5.1.2010 u 21:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Član
Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Nije mi jasno,uradio sam sve po uputstvu za otvaranje porta ali neće pa neće.Treba da otvorim port 5600.Idem na security-portforward i tu naravno otvorim prvo udp pa tcp port 5600 za odredjenu ip adresu,ali mi nije otvoren.Da li negde grešim ili treba još neko podešavanje da se uradi?
Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
![]()
Off....
![]() Moji su se prijavili za ADSL priključak u stanu u BGu kod Telekoma.. I vrate se oni i pričaju mi da sa ovim modemom mogu potpuno da se eliminišu kablovi koji se "vuku" od modema do IPTV STBa i od modema do telefonskog priključka. Za ovo drugo nisam siguran, pa pitam vas da li postoji mogućnost da se preko wireless-a povežu ove stvari? Bitno mi je zato što kući već imam HG510 i imam veliki problem sa kablovima(treba mi kabal od 10m do telefona i do STBa pa se vuku po podu), pa bih menjao modem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Uh, ne može to što si ti zamislio (ako sam dobro shvatio, da povežeš sve bežično).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Član
Član od: 28.5.2009.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
da li moze mala pomoc oko ove teme http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=53399
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imam Pirelli modem koji sam dobio od Telekoma. Sa koje najveće udaljenosti od modema mogu da se "nakačim" na Internet sa laptopom. Brzina da bude ista kao na računaru gde je priključen modem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Može li slika da vidimo kako izgleda taj model. Da li njega proizvodi Pirelli fabrika guma?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Deo inventara foruma
|
![]() ![]() Ima dve antene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
I da, dobio si ruter, ne modem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
miša topola (14.1.2010) |
![]() |
#54 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Npr. da li bi mogao da se "nakačim" na net iz sobe koja se nalazi ispod sobe sa ruterom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Moglo bi sigurno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Novi član
Član od: 15.1.2010.
|
![]()
Probao sam konekciju drugogo racunara na RJ-4. Imam pokazivanje uspostavljenje mrezne konekcije, postavljen ip i dns na automatic, ali nema konekcije - stanje brojaca na prijemu je 0. Probao sam i da iskljucim prvi pa da tu ubacim drugi racunar - ista stvar. Gde gresim??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Novi član
Član od: 15.1.2010.
|
![]()
Da li mozez da PM stavis kao link i za druge korisnike.
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Novi član
Član od: 25.1.2010.
|
![]()
Zna li neko tacno da li je normalno na ovom routeru da vrlo cesto lampica Internet gori narandzasto? I da li je to u redu ili treba stalno biti zelena kao power, dsl, i wireless recimo. Koristim samo laptop wireless preko routera.
Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Prijatelju, ako tebi Internet radi kako valja, šta te briga kako gori lampica?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Član
Član od: 1.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 19 puta na 8 poruka
|
![]()
Kako може да ваља ако не светли зелено
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pirelli Discus i CS 1.6 | Razer | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 11.12.2009 11:16 |