![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1001 |
Član
Član od: 28.3.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 32 puta na 29 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Samo rezva i koalicioni partneri su imali ''opciju'' download-a.
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Član
Član od: 28.6.2009.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 29 puta na 24 poruka
|
![]() ![]() Vjerovatno se oko ovoga vrti cijela prica, ali zadnji put kada sam pokusao osposobiti LAN izgubio sam totalno konekciju, pa sam morao ici na restore ![]() Negdje sam zabrljao... I prije, dok sam bio na XP-u koristio sam isti, bas taj Eset SS i nisam ima problema... Tamo sve radi, svi su drajveri na mjestu. |
![]() |
![]() |
#1004 |
Basterd...
|
![]()
Gledam vas sve redom, ponašate se kao ja. Sram vas bilo.
![]() Pa ne pričamo o Fotošopu, pa da može da valja ili da ne valja. Svi imamo različite prohteve, i shodno tome, može da nam odgovara ili ne odgovara. Neko hoće transparentonst, neko hoće stabilnost, ili sigurnost, ili samo da rade mainstream AAA igre, ili obradu slike/zvuka/videa, ili... Kao što Mickie jednom reče: Every OS sucks, but Linux sucks for free, and OS X sucks with style. ![]() Tako da, nisu ništa bolji ovi što viču da je bezgrešan i savršeno radi, od ovih što viču da je totalni treš. ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Banned
|
![]() Citat:
Onda je i logicno bilo, da se ne interesujem da instaliram nesto novo, sto nije full. Ajde malo detalja za aktivaciju. Znaci mora da se aktivira, nije kao za XP, gde posle install-a, iskljucis automatic update i resio si problem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1006 |
Veteran
Član od: 18.10.2007.
Zahvalnice: 118
Zahvaljeno 149 puta na 117 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
![]() Procitaj ovo dole i bice ti sve jasno. http://vista.blorge.com/2009/07/31/m...ster-key-leak/ Master key radi na principu offline aktivacije. |
|
![]() |
![]() |
#1008 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Veteran
|
![]()
Cek, to bi dostupno do juce, jel? Cini mi se da sam procitao da ce biti dostupno za dl do 10 oktobra.
Ja sam nabavio 32bitnu verziju pre 10 dana, koja je razlika (ako je ima) izmedju Entreprise i Ultimate? |
![]() |
![]() |
#1010 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Veteran
|
![]()
Mislim da je bio Technet.
Pa izgleda da i sad ima, ja otisao da probam i ono radi! |
![]() |
![]() |
#1012 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.569
Zahvaljeno 524 puta na 179 poruka
|
![]()
Po mogućnostima su Ultimate i Enterprise potpuno iste. Samo, Ultimate verzija će moći da se kupi sa novim računarom ili u prodavnicama (OEM, Bulk, itd.), a Enterprise verzija je dostupna samo kroz ugovore sa firmama (MSDN, VLK). Zbog toga im se razlikuju i brojevi - ne mogu se koristiti Ultimate brojevi na Enterprise verziji, i obrnuto.
|
![]() |
![]() |
#1014 |
Član
Član od: 15.3.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Kad ste već spomenuli edicije da pitam i ja jedno glupo pitanje, a to je:
- Da li će slabija edicija Windows-a 7 brže raditi na slabijoj mašini ? Pitam zato što na primer u Starter ediciji nema AERO efekata i prisutan je osetno manji broj programa i servisa u odnosu na Ultimate, shodno tim trebalo bi da troši manje RAM-a u odnosu na jače edicije. Ili grešim? ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.057
Zahvaljeno 4.910 puta na 2.847 poruka
|
![]()
Aero ne usporava sistem (naravno, podrazumeva se da imaš ikakvu iole sposobnu grafičku karticu, dakle GeForce 6 ili noviju). Zapravo sa Aerom je sva manipulacija grafikom brža pošto se koristi Direct3D akceleracija. Kada se Aero isključi, iscrtavanje ide preko sistemske RAM memorije (recimo primećuje se treperenje prilikom iscrtavanja menija, pomeranja prozora i slično, pošto se ne koristi nikakva akceleracija). Tako da je Aero preporučljivo koristiti, jeste potrošnja RAM-a neznatno veća, ali je korist osetnija.
Što se tiče ostatka sistema, idi u Control Panel > Add/Remove Programs > Windows Features i deinstaliraj šta ti ne treba, a onda idi na blackviper.com i podesi servise kao na slabijim edicijama Windowsa 7 i to ti je praktično to. |
![]() |
![]() |
#1016 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.307
Zahvaljeno 4.083 puta na 2.664 poruka
|
![]()
To treperanje i ostalo se desava samo ako nemas instalirane drajvere za graficku, tj. ako ti nije ukljucena 2D akcelracija. To nema veze sa iskljucenim i ukljucenim Aerom. I isto to koristi graficku, tj. njenu 2d akcleraciju, kao i VRAM za sve sto treba.
P.S. Inace, u kasnim devedesetima, bas su bile popularne graficke koje su imale mogucnost 2d akcleracije. Cesto reklamirano kao windows akcleracija, ili tako nesto. |
![]() |
![]() |
#1017 |
Član
Član od: 15.3.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Ok kapiram da kasnije uz pomoc odredjenih tweak-ova i isključivanja suvišnih servisa i programa može da se dobije na performansama, ali me zanima kako bi radilo u startu bez ikakvih tweak-ova na krš mašini (32bit single-core CPU <2GHz i ddr1 RAM <1GB) da li bi starter edicija nešto brže radila u odnosu na netaknutu Ultimate ediciju?
|
![]() |
![]() |
#1018 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Hm, sad sam bacio pogled, delimično si u pravu. Odnosno, od Viste se prešlo na GDI+, koji uopšte nije koristio 2D akceleraciju, što nije problem ako se koristi Aero koji to sve šalje na D3D površine, ali ako se ne koristi, sve je primetno sporije nego na XP-u. U sedmici sa Windows Display Driver modelom 1.1 su se vratili na korišćenje većine 2D akceleratorskih funkcija. Uglavnom, na sedmici nema treperenja, ali ne zato što se instalira drajver nego zbog samog sistema
![]() Detaljno ovde http://en.wikipedia.org/wiki/GDI%2B#GDI.2B i ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...iver_Model#1.1 @Win32: Probao sam sedmicu Ultimate na Sempronu 2800+ (1.6 GHz), 1 GB DDR1 memorije i 7600GT AGP, i radila je veoma, veoma dobro. Verovatno bi radila još bolje da sam imao dovoljno vremena da je istweakujem, ali u svakom slučaju Starter zaobiđi, ima previše nekih ograničenja koja ti mogu zatrebati, evo ti ovde uporedna tabela http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...mparison_chart Poslednja ispravka: voodoo_ (12.10.2009 u 15:13) |
![]() |
![]() |
#1019 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Jeste i glupo i bahato, priznajem
![]() Neopisivo mi je smesno kad vidim kako svi kude Vistu a hvale W7. Podseca me na onu pricu "Carevo novo odelo". Svi se dive dok ne dodje klinac i vikne "Car je go!!". Naravno da je Vista losa, ali zasto je W7 bolji? To nigde nisam uspeo da procitam. Svi kazu, "Jednostavno je bolji". Cak sam instalirao W7 (iako ne volim da probavam Windowse koji nisu final jer je i final dovoljno nestabilan) da vidim sam po cemu je bolji, i nisam mnogo video. Ono sto je ustvari uradjeno je da je M$ prepakovao Vistu. I sada ce da je prodaje pod novim imenom k'o novu stvar. I vecina ljudi je nasela. Jedini razlog zasto W7 nije Vista SP3 (ili Vista+) je to sto ime Vista ostavlja los prizvuk vecini publike. A nisu cak ni verziju bitnije promenili, Vista je Windows NT 6.0, W7 je Windows NT 6.1. Ko kuje W7 u zvezde, ili nezna za bolje, ili zna ali je dozvolio da mu M$ sroza standard. W7 je za nijansu bolji od Viste (sto je normalno, jer vec tri godine krpe i prepravljaju), ali ako je Vista toliko pljuvana ne vidim nikakav razlog zasto o W7 treba da se pevaju epske pesme. Sta se krivo rodi, vreme ne ispravi ![]() Eto zato mi je smesno kad vidim hvalospeve na racun W7. Zasto svi koji koriste Vistu i XP treba da predju na W7? Zato sto M$ tako kaze? Dosta sam slova potrosio na Vistu7... necu vise. PS: Nije mi namera da pokrecem nikakvu raspravu, samo sam objasnio zasto sam rekao ono sto sam rekao. Nadalje cu se uzdrzavati od komentarisanja bilo koje verzije Windowsa. |
![]() |
![]() |
#1020 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Pa većina OEM proizvođača koji su kupcima utrapili Vistu uz laptop ili desktop računar sada daje prilično jeftin apgrejd na sedmicu, što je po meni korektno (mislim, i Apple naplaćuje apgrejde OS X-a i to papreno, npr sa 10.4 na 10.5 itd, doduše ovaj poslednji 10.6 je bio jeftin ali više zato što je bio maltene običan service pack). Mi što smo vozili Vistu za badava, preći ćemo na sedmicu po istoj tarifi, a oni što su zapravo kupili Vistu u retail varijanti u prodavnici, to su verovatno uradili jer su bili više nego zadovoljni sistemom i nastaviće da ga koriste, tako da u ovoj igri i neće biti puno oštećenih.
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
7600, rtm, win 7, windows 7 |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows SP3 problem i BSOD | Lich_king2 | Operativni sistemi | 40 | 21.4.2010 22:10 |
Windows XP problemi | Kristijan | Operativni sistemi | 6 | 12.1.2009 23:46 |
Windows i njegova instalacija se zamrzavaju | deXtar | Kvarovi | 10 | 4.12.2007 22:43 |