![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Nije kao da je jesam, nego sam jutros isao do prodavnice i video nekog starijeg gospodina kako sedi na klupi i cita novine, i nekako sam razmisljao sta cu ja da radim kad budem bio mator i ne budem imao obaveze a ni fizicku mogucnost da radim nesto drugo. Naravno palo mi je na pamet da cu da igram igre i onako zamislim sebe kako posle par decenija ponovo se odusevljavam igrama koje su mi ispunile mladost.
Temu sam trebao da nazovem da li se vidite kao igraca u buducnosti, ali ovako je nekako dramaticnije. Da li smatrate da ce te prerasti fazu igranja igara ili ce vam jednostavno dosaditi ili cete doci u situaciju da apsolutno nemate slobodnog vremena za igre? Mislim da je tema bas za ovaj podforum ali ako moderatori nadju za shodno mogu da je prebace u "Brbljaonicu" ili gde vec. Kao da im je trebala moja dozvola ![]() Poslednja ispravka: Equilibrium (15.5.2009 u 16:51) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Equilibrium na korisnoj poruci: | ||
Ketchua (15.5.2009) |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Ja sam je za sada prevazisao. Mislim, volim ja i dalje da igram igre, ali sada su mi preokupacija (mislim samo na vreme provedeno za kompom) internet i muzika. Gubitku interesovanja je doprinela i moja konfiguracija, ali stvarno sam se zasitio od igara za neko vreme, jedino sto igram je CS preko neta i ponekad u igraonici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.056
Zahvaljeno 4.908 puta na 2.845 poruka
|
![]()
Nisam nikad razmišljao u smislu "e sad prekidam definitivno, gotovo", već se trudim da ne gubim vreme na gluposti već da odigram ono što me zaista zainteresuje, a izađe jednom u sto godina. Tako poslednjih recimo 4-5 godina odigram (znači od početka do kraja) plafon tri igre godišnje, i to u zbiru potraje jedno dve nedelje. I super mi je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Basterd...
|
![]()
Dobro pitanje, dobra tema...
![]() Realno, nemoguce je prerasti igre. Jednostavno, igre nisu namenjene deci, pa da mozes da ih prerastes. Ali moguce je zasititi se. Sto opet nije lako, ako se ne forsiramo (1-2 sata igranja dnevno, i nema teoretske sanse da nam dosade). S druge strane, ako (kao sto umemo) pravimo dvodnevne komboe (uz Riven, u mom slucaju), lako se mozemo zasititi. Najrealniji razlog za prestanak je nedostatak slobodnog vremena. Ja, recimo, ako citam neku knjigu, ne igram komp. Ako gledam film, ne igram komp. Ali, ako igram komp, nema ni gledanja filmova ni citanja knjiga. Jednostavno, jos uvek sam u mogucnosti da izdvojim dva sata u toku dana za neku licnu satisfakciju, pa samo rotiram. |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 5.1.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 363 puta na 219 poruka
|
![]()
Ja nisam nikad planirao tako nesto, ali su me obicno okolnosti primoravale da prekinem i to na duzi period... Na primer, sada vec mesec dana nisam nista igrao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka
|
![]()
Ја ево планирам већ задњих 10 година
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stojadin na korisnoj poruci: | ||
Yonai (22.10.2014) |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
U sustini nisam uopste ni razmisljao o tome - kad imam vremena odigra(va)m polako onu igru koja me interesuje, kada nemam vremena ostavim je da se lagano kiseli na racunaru sve dok ne budem imao dovoljno vremena i tako to, uglavnom posto nimalo ne forsiram igranje igara, nemam ni razloga da razmisljam o odlasku u penziju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Ja sam razmisljao da prestanem sa internetom, skidanjem filmova,...
To mi je mnogo veca zaraza. Inace, bas slabo igram igre u poslednje vreme, Dirt tu i tamo. Poslednje sto sam bas ljudski igrao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Nisam razmisljao.
Ali u zadnje vreme igram mnogo manje. Od kada sam dobio ovu zverinu, mnogo manje igram igre, a trebalo bi biti obrnuto ![]() Mozda zato sto kad u cosku vidim 20-ak igara koje cekaju da budu predjene, a zelim da ih predjem, nekako se obeshrabrim, previse ih ima. Stvarno hocu da ih predjem, ali kad vidim koliko ih ima... GTA IV, Witcher, Fallout 3, CoD4 i 5, F.E.A.R. 2... Listi nikad kraja... Verujem da cu nastaviti da igram igre u buducnosti, verovatno ne tako cesto, ali ce uvek biti slobodnog vremena ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zdravkelja na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (15.5.2009) |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
dok god bude igara kao CoD 5,TF2,CoH,FC2 i assasins creed ne prestajem da igram
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() Apsolutno ista stvar, gooomilu igara imam neodigranu, sto na hdd-u sto na diskovima. Gomila P&C avantura, fpsa, tps-a,... Pri tom, te igre mi se bas svidjaju, o krsevima kao sto su FC2, AC ni ne razmisljam, a i CoD5 sam odigrao cisto radi imena. Ono sto cu sigurno igrati cim izadje, je Mafia 2 i Bioshock 2, i novi Stalker, kad god se pojavi. Nekad sam bio takav, sve sto se zvalo igra, igrao sam. Sa jednom bitnom razlikom, tada su igre bile kvalitetnije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
I ja cu obavezno igrati Bioshock 2,a za Stalker cu da razmislim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam od skoro prestao da pokusavam sa igranjem gomile igara u isto vreme kada sam provalio da se bas i ne zabavljam previse igrajuci ih. Pored Team Fortressa 2 koji redovno pikam na netu, sada prelazim samo KOTOR. Kad zavrsim to, tu je Kingdom Hearts 2, jerbo su me neki ljudi uveravali da to nije igra za decu iako ima likove iz FF-a i Diznijevih stripova na omotu.
![]() A jos jedna stvar koju sam primetio je da cesto mislim o igrama na koje tek treba da dodje red da ih odigram. Obicno posle toga potrazim dodatne informacije o igri (manual, recenzije, skrinovi...), pa se jos vise nalozim da je odigram cim na nju dodje red. Kad razmislim, to je upravo suprotno od onoga sto neki od vas (a i ja ranije) rade, nabavljanja™ gomile igara/muzike/filmova za koje vam ne bi bila dovoljna ni tri zivota da ih sve odigrate/odslusate/odgledate. tl;dr: Probajte da se koncentrisete na jednu igru koja vam se najvise igra a sve ostalo da ostavite za kasnije. Mozda pomogne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tako ja uvek radim.Jer ako igrate u isto vreme dosta igara necete biti skoncentrisani na tu jednu i necete o njoj kasnije ni razmisljati(sto je najbitnije)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Ekonomska kriza vreba,nece biti para za upgrade,to mene brine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Nego, naslov teme nije najsrecnije postavljen. Ako jednog dana igre prestanu da me zanimaju, prestajem. Sumnjam da se tako nesto moze isplanirati.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dio37 na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (15.5.2009) |
![]() |
#19 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.628 puta na 1.354 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa igrama | gunners | Kvarovi | 11 | 15.4.2009 14:19 |
Problem sa rezachem u Windowsu XP | Akrep | Nosači podataka | 9 | 12.8.2008 18:02 |
Problem sa grafikom u igrama | Baalzamon | Kvarovi | 18 | 15.2.2008 0:02 |
Problem sa kurzorom u igrama | Rinswind | O igrama uopšte | 9 | 29.9.2007 0:11 |
Kompatibilnost Windows XP 64bit sa Igrama?!? | azrael78 | Operativni sistemi | 4 | 17.4.2006 15:17 |