![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Banned
|
![]()
To sto si naveo skoro nema nikakve veze sa brzinom torrenta lol, iako ima to je u veoma malom procentu. Uostalom ovo je objasnjavano xxxxx puta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Član
Član od: 30.1.2006.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 43 puta na 40 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Član
Član od: 30.1.2006.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 43 puta na 40 poruka
|
![]()
Vratio sam se na 1.7.7 ali sam i dodao podesavanja DMZ host kako je paulvandyk68 rekao, i radi perfektno
![]() sada cu da proverim da li radi na verziji 1.8 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
Član od: 25.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
LJUDIII!!!
![]() nabacim net na jos jedan komp preko rutera i net radi sve ok download brzina je oko 50 sa sajtova ali torrent HAAAAAAAOS... port mi nije forwardovan... e sad problem je sto bi ja pratio sva uputstva da mogu... ali me UBIJA jedna stvar... evo sta ja dobijem kad kucam ipconfig/all http://i149.photobucket.com/albums/s...evetigacje.jpg imam dve konekcije jedna je plavizub i to je ok... ali ova moja konekcija pise da ima 10.0.0.14 ip adresu?? kako sta?? zar ne trebam da imam 192.168... kako god... koliko sam ja shvatio, bilo bi sve ok da imam 192.168... adresu... pa nju i subnet mask i dns servere prepisem tamo kad idem u network conections pa na propertis na konekciju pa tcp/ip e tu prepisem sve sta treba iz ipconfiga i onda odem na podesavanja rutera preko 10.0.0.2. i tu idem na virtual server upisem broj porta koji sam uzeo da mi koristi utorrent (naravno iskljucim randomize port funkciju u utorrentu) i to bi trebalo da radi?? mozda gresim tako sam ja sve shvatio... problem je sto ja nemam 192.168... adresu sta da radim sad??? ![]() aj pa ako neko ima neki predlog ![]() evo malocas sam kao zadnji pokusaj da nesto uradim restartovao modem olovkom i uradio sva podesavanja rutera ponovo, tj uradio sam ponovo sve ono sto pise na papiru koji se dobije uz ruter... kao uputstvo za instalaciju mislecji da ce ip mi bude 192.168... ali jok... DAJTE POMOC NEKU! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Član
Član od: 3.3.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 23 puta na 19 poruka
|
![]()
Znaš kako , ako imaš dva kompa na mreži bolje ne koristite torent sa conexant ruterom ili ako jedan koristi ovaj drugi tada ima ich protok... (starije tehnologije uređaja su se teško snalazile sa velikim brojem konekcija) jel ti je pre radio torent a sad ne ili tek sad ga isprobavaš? nabavi neki post 2007 ruter koji radi i ne ispadaju mu kondenzatori ,na primer i koji ima upnp i onda ne treba forwardovanje jer je muka da objasnim zašto da se ukucava 192.168 kad treba 10.0
u suštini, svi kažu šitti usb adsl modemi al evo danas kod mene 5 puta nestajala struja na kraju ću da doktoriram na temu podizanje mreže kod conexant rutera po nestanku struje a oborio sam i rekord koji mi je 2 min to je bilo pre 1h i 18 min tačno ![]() iako bi moglo u samom torrent programu da se kontroliše broj konekcija simultanih kao i da se ograniči upload kod tebe npr 32 kilobita.postoje i firmveri podešeni za p2p ali bolje ne tako ,zbog mogućnosti pretvaranja u ciglu a osim toga su stari, dok je ta verzija fw iz 2005 sa ispravljenim sigurnosnim propustima,najnovija bre ![]() dve teme niže ,čovek je naveo port forward linkove idi po 4.1.034 ali za torrent i ne mora statičku da postavljaš ,valjda http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=33216 http://www.portforward.com/english/r....0.34index.htm http://www.portforward.com/english/r...BitTorrent.htm http://www.portforward.com/english/r...BitTornado.htm http://www.portforward.com/english/r...34/Azureus.htm treba da se kuca 10.0.0.2 kao internet adresa rutera slika Poslednja ispravka: dukenukeme (19.8.2008 u 1:52) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dukenukeme na korisnoj poruci: | ||
Duka kralj (19.8.2008) |
![]() |
#27 |
Član
|
![]()
hvala za odgovor! ja ovde koristim jedan komp samo za skidanje... sestra drnda drugi u vidu facebooka i slicno drugo ne ume... u glavnom da ne duzim pricu sad
jedva razumeh sta treba da radim ali sam nekako uspeo... sada mi je u utorrentu zelena ikonica i kada mi proveri da li je port forvardovan kaze da jeste i ok... NE MOGU DA VERUJEM !!! ![]() ![]() ali... brzina je i dalje ista?? nista se nije drasticno promenilo... brzina dosta varira i to prilicno brzo... (naglo pada i raste) ali valjda je to do samog torent fajla... ![]() htedoh da pitam ako ima jos neka bitna podesavanja za utorrent... tipa za upload ili download... koliko da ogranicim to? ili da ne ogranicim uopste... mislim na ogranicavanje za svaki pojedinacni torrent... ne vezano za to koliko mi je u samim podesavanjima utorrent programa... mislim na ono desni klik pa tu properties pa stavim koliko treba ili global maximum connections (tu mi je trenutno na 80) i maximum number of connected peers pre torrent (ovde je trenutno 55) i da... jos da li treba da mi je stiklirano NAT-PMP port maping... valjda ne trazim previse a ? ![]() hvala jos jednom za brz odgovor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Član
Član od: 3.3.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 23 puta na 19 poruka
|
![]()
ok.
![]() ne znam tačno za ove programe šta treba da se klikće Citat:
ako se zaglupira ppp najjednostavnije je da se restartuje adsl linija iz web interfejsa (možda može i ono ,da se izvuče tel kabli ,pa počne da trepće adsl dioda pa posle 10 sec ga vratiš...i čekaš 30 sec da ponovo uspostavi. to kažem da ne bi stalno ga vadili iz struje jer nije dobro tako) Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Član
|
![]() ![]() da li da mu stavim pola od onoga na maximum number of connected peers i na global maximum connections? ili to nema veze sa time? ![]() ![]() e ja pa fala vi koleZa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Član
|
![]()
heh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
|
![]()
Svima koji imaju verziju utorrent 1.8 i kad skidaju nesto download im je ogranicen na 12 kb/s, moraju da upload ogranice na najmanje 4 kb/s i radice punom brzinom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Novi član
Član od: 24.8.2008.
|
![]()
Od pre neki dan imam Telekomov ADSL
![]() Pokusao sam bezbroj puta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Imam isti ruter(wtf jel to ruter ili modem) i nije hteo da prihvati taj user i pass,moralo ja preko telnet komande u cmd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Starosedelac
|
![]()
Hmm...tek sam sad dobio podatak,da to radi samo na malo starije(adsl)modeme,one belo-roze,nikako nece moci na ove sad novije sto su sivo crne boje...bice i za taj novi lek..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, torrent |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji ADSL Router za deljenje konekcije? | stefan_bre | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 6.5.2009 18:46 |
Adsl i wireles kombinacije | sasha015 | ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 2.2.2009 2:06 |
Telekomova "Besplatni ADSL" prevara | bujo | Internet usluge | 19 | 13.2.2008 0:43 |
Pomoc oko povezivanja asus wireless rutera na adsl ruter | bojjanm | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.11.2007 23:49 |
Wireless ADSL router | Freeman88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 12.7.2007 10:40 |