![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Koristim PTT-ov ADSL sa routerom Sagem F@ST 1201 pa me zanima shta tachno treba da uradim da bih mogao da downloadujem torrent file-ove.Trenutno to radim preko Opere, ali bih probao BitTorrent ili mozhda Warez...
P.S. Inache to je 256k flat varijanta, preko ethernet cable, dinamichka Ip adress ... ako josh shta treba od podataka postujte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]()
Ideš vako...
Otvoriš podešavanja svog rutera. Nadam se da znaš kako a ako ne onda kao prvo ukucaš u browser sledeću IP adresu 192.168.1.1 (bez http-a). Može da se dogodi da se tvoj ruter odaziva na neku drugu "defaultnu" adresu ali ako su u Telekomu bar malo pri svesti to ne bi dirali. U suprotnom bi morao da uradiš reset modema (držiš 30 sekundi pritisnut taster "Reset" sa zadnje strane") ali vodi računa da tada gubiš sva podešavanja za tvoju konekciju. Trebalo bi da dobiješ ekran za logovanje (vidi sliku 1). Kucaš korisničko ime "admin" i lozinku "admin". Opet kažem i ovo je podložno promenama ali ne verujem da bi u Telekomu dirali ove parametre. Kad ti se otvori Sagemov kontrolni panel klikni na stavku "NAT" pa na "Port forwarding" (pogledaj sliku da vidiš gde se to nalazi). Kad se otvori ekran kao na slici 3 prvo treba da proveriš da li ono što tebi treba već postoji u listi poznatih port forwardinga. Pretpostaviću da nema onoga što tebi treba što opet zavisi od starosti rutera. Klikneš na opciju "Custom server" i ukucaš tu šta god hoćeš. Ispod toga ukucaš svoju IP adresu ako si u LAN-u ili imaš switch. Ispod toga izaberi prvo net protokol koji želiš da forwarduješ. To je uglavnom TCP ali za neke programe je potreban i UDP. U sva polja ukucaš port koji forwarduješ (vidi siku). Primera radi kod mene vidiš da je forwardovan port 5000 koji mi je takođe podešen i u "microTorrentu". Vodi računa da ako imaš više mašina u mreži (ideš preko switcha) moraš da za svaki računar rezervišeš drugi port. Drugim rečima ako za jedan računar u mreži (recimo IP adresa 192.168.1.2) forwarduješ port 5000 na drugoj adresi (računaru) moraš u svom torrent klijentu da podesiš recimo port 5001. Ovo je zbog toga što nije moguće forwardovati spoljašnji net saobraćaj ka istom portu za dve različite IP adrese unutar NAT rutiranja ![]() ![]() Izvrši podešavanja i klikni na opciju za čuvanje istih. Idi posle toga na opciju "Save/Reboot" i sačekaj 60 sekundi da se modem reboot-uje. Nemoj da ga diraš za to vreme inače ćeš ponovo da podešavaš sve parametre ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 20.5.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav
Da ne otvarm novu temu,trazim po forum vec sat vremena ne mogu da nadjem. Imam Sezam Pro ADSL 1536kbs brzinu,i ruter njihov Conexant gs8100.Tamo nema opcija port forwording. Kako ja sada da mi ne prijavlju je NAT problem u torrentima? Ko ima ovaj ruter kako je resio ovo. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 890 puta na 656 poruka
|
![]()
Da li ima opciju Virtual server(s), pošto je to isto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 20.5.2007.
|
![]()
Uspeo sam,pa da pod sevice->nat pa add i ukucaju se aderese..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 29.11.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
imam kod neobee.net ADSL 1024/128 i neznam kako da podesim da mi torrent brze radi imam ruter us robotics??? neki su mi ukucavali neke DNS adrese a ja sam sve zaboravio
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 229
Zahvaljeno 377 puta na 260 poruka
|
![]()
imam i ja ovaj sagem od pre 3 dana koristim ptt uslugu...meni se desava da mi torrent downloaduje 15 minuta i onda da mi se zaglupi net i moram rucno da resetujem kako ovo da resim ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
Kako da forvardujem port u onom delu kad se kuca IP adresa svoja,jer ja u TCP/IP settings imam automatska podesavanja?Provajder MyITS,modem/ruter TPLINK 8810.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 84 puta na 47 poruka
|
![]()
http://portforward.com/routers.htm je sajt za port forwarding.Imaju guids za sve vrste routera,veoma detaljno je objasnjeno sta treba da se uradi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Novi član
Član od: 15.2.2008.
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Novi član
Član od: 2.3.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 1.8.2008.
|
![]()
Pre neki dan sam reinstalirao sistem ( OC windows XP professional SP3) na kompjuteru, ali mi adsl konekcije nigde nije bilo. Uradim repair konekcije i izbaci mi se prozorcic u kom pise adsl cable unpluged
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
A sto mu ne ostavis dodeljene IP adrese?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
Član od: 1.8.2008.
|
![]()
pa po pravilu bi trebao komp sam da dodeljuje IP adresu.....i nebi smeo ovako da ostavljam sa manualno dodeljenom IP adresom, bar mi je tako rekao ovaj lik koji je zastupnik panet-a kod nas
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Novi član
Član od: 3.8.2008.
Zahvalnice: 3
|
![]()
Imam jedno relativno jednostavno pitanje. Imam sbb-ov kablovslki internet 512. Koristim utorrent za skidanje sa neta. Jel ima neka fora da podesim nestoili skinem neki program da povecam download brzinu? Ili ako neko zna neki drugi program za skidanje sa vecom brzinom. Ja sam iz 45 bloka, cuo sam da ima neki klub ili tako nesto i da njegovi clanovi skidaju filmove za 10min. Jel zna neko nesto o tome?
Unapred hvala.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 30.1.2006.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 43 puta na 40 poruka
|
![]()
@Losh, znam da moj drug na SBB-u skida iz lokala, znaci svi korisnici SBB su na neki nacin povezani i skida duplo brze, mozda si na to mislio. Ja inace ne koristim kablovski net pa ne znam vise da ti kazem, a ova tema je o ADSL-u :P
sada moj problem: Koristim ptt ADSL 512/64, pre neki dan sam uzeo ruter TP-Link TD-8811 i imam problema sa utorrentom. Brzina nikako da predje 12kB/s ![]() e sad procitao sam dosta teme ovde o port forwarding i odradio sam i to. U utorrentu mi je zelena ikonica. Seeder-a ima dosta tako da brzina moze da ide i vise sigurno. Da li zna neko resenje za moj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku paulvandyk68 na korisnoj poruci: | ||
Aleksa (14.8.2008) |
![]() |
#20 | |
Starosedelac
Član od: 28.4.2006.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 273 puta na 224 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tomas na korisnoj poruci: | ||
Aleksa (14.8.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, torrent |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji ADSL Router za deljenje konekcije? | stefan_bre | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 6.5.2009 18:46 |
Adsl i wireles kombinacije | sasha015 | ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 2.2.2009 2:06 |
Telekomova "Besplatni ADSL" prevara | bujo | Internet usluge | 19 | 13.2.2008 0:43 |
Pomoc oko povezivanja asus wireless rutera na adsl ruter | bojjanm | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.11.2007 23:49 |
Wireless ADSL router | Freeman88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 12.7.2007 10:40 |