![]() |
![]() |
|
Overklok Kako overklokovati osnovne komponente i ubrzati sistem |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ne, vec ako je klokovanje starijih procesora (a jeste) vishe muke nego shto ce performansi time dobiti, onda bash nema smisla klokovati. Ja recimo ne bih klokovao nijedan jednojezgarni procesor, jer ce opet biti nedovoljno jak da isprati novije igre, a chisto sumnjam da ce se dobiti bilo shta primetno od tog kloka i za starije igre, tj da ce one postati imalo igrivije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Banned
|
![]()
Ali ce neki programi ipak brze raditi
![]() Nije valjda poenta OC-a ubrzati procesor samo zbog zahtevnosti igara... |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
V.I.P. Test Drive
|
![]() Citat:
![]() Jednojezgarni i performanse ne idu zajedno, kako god da okrenesh. Mislim da stvarno nema svrhe da se siluje procesor koji ce manje dobiti nego shto mozhe da izgubi, tako da... morao bih da kazhem da je primarna svrha OC-a starijih procesora danas bolji rad igara, shto dalje implicira da potvrdno odgovaram na ovo iznad ![]() E sad, ako neko recimo OCuje neki Pentium D, koji je uslovno recheno stariji procesor, kojim bi mogao vrlo lako da oseti poboljshanja u radu, novijim igrama i svemu ostalom, to mogu da razumem... ali da pravi od babe devojku (btw, ovaj izraz se na ovom forumu mnooooogo odomacio u zadnje vreme), to ne mogu, veca je shansa da ostane bez babe nego da mu to uspe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Starosedelac
|
![]()
A koliko ti ljudi znaš sa foruma koji klokuju da bi se bavili enkodingom, kompresijom, 3d modelovanjem, i profesionalnim radom, pa moraju da klokuju radi toga. Mislim da se ne može izraziti procentima, već promilima. Znači većina klokuje da im slučajno procesor ne bude usko grlo za kartu
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku muki85 na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (9.6.2009) |
![]() |
#65 | |
V.I.P. Test Drive
|
![]() Citat:
![]() ![]() P.S. Mojne vishe "usko grlo" molim te ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Istina je da profi juzeri ne overklokuju računare (ne mislim na profi gejmere i geekove kao što sam ja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]()
Samo sam jednom OC-ovao cpu sa 1.8 na 2.2 iz biosa i sistem je radio dok se ne pokrene film, muzika, igra. Onda restart bez da prijavi ikakvu gresku i onda sam vratio na normalu i odlucio da ne klokujem nikad vishe. bolje stabilan sistem nego OC. Da bi uspesno OC-ovao neshto, morash da imash napajanje koje ne koshta 10e (kao moje onomad, sva sreca pa nije nishta crklo) a bogami i komponente koje mogu da istrpe ta klokovanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Član
|
![]()
Ma...uvek se ljudi uhvate kako klokovan sistem nije stabilan
![]() Ja eto vozim klokovan cpu i memorije na 24/7 vec vise od 2 godine (uz dizanje napona i na cpu i na ram), a godinu i po i ne gasim komp od kada sam uveo adsl. A to niji neki mizerni klok vec skoro max koji moze da se izvuce iz mog athlona 3000 s939. I sistem radi bez ikakve greske, dugme za reset sam i zaboravio gde stoji, tako da te price kako je sistem nestabilan ne drze vodu kod mene. Ako imas DOBRE komponente i ZNAS da isklokujes masinu ima da radi pouzdano isto kao i neklokovana samo brze. A svako ubrzanje je dobro doslo, bilo da imas cpu sa 1 ili 4 jezgra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Taj kuler je bio kupljen zbog mog predhodnog procesora (Amd X2 4000+, jun-jul.2008.godine) koji je poceo da udarao preko 75 stepeni u full loadu a temperatura se motala oko 55 na idle, nakon promene ploce (umesto Asus M2N-X uleteo Gigabyte GA-MA78GM-S2H). U servisu su probali da zamene termalnu pastu medjutim to nista nije promenilo. Zato sam uzeo CM Hyper 212 koji mu je bukvalno prepolovio temperaturu.
![]() Onda je zbog odredjenih okolnosti tu utrcao Intel E8400, a onaj njegov fabricki kuler mi je nekako delovao jadno pa sam mu ipak tresnuo ovu grdosiju od kulera. Amd je poslat na drugi zadatak, pa kako je drugo kuciste u koje je trebalo da se stavi nedovoljno siroko za CM 212 (samo 17cm - 2,5cm uze od potrebnog), onda se to moze smatrati drugim razlogom zasto je CM 212 ostao da hladi Intel-a. ![]() ![]() ![]() ![]() Does this answers your question ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
Ja imam intel e2140 overclocovan sa 1,6 na 2,8 gigaherca, znači 75% ubrzan skoro 2 godine, taman dovoljno da odradi svaki posao bez mnogo čekanja. Ja sam profi user i radim svašta na kompu, od igara, čitanja pdf i ostalo, imam 6 giga ddr2 i sve leti na win7x64. Matična Asus P5B, voltaže su 1.31V cpu, 1,85V ram, ostalo auto
Napajanje mi je prvo bilo MS Industrial 400W, a sada Chieftek400w evo ovde sam našao najbolje uputstvo kako da overclockujem moj procesor: ![]() http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Član
|
![]()
Brzina procesora je vazna u nekim programima vise, u nekima manje a u nekima nije skoro uopste bitna..
Bitna je kod rarovanja, skeniranja (antivirus), backupa (acronis), igranja (fps), gledanja HD filmova (eto meni fali jos recimo 200-300Mhz preko da bih mogao da gledam 1080p na 22", mogu da gledam komotno 720p ali ovaj veci format mi koci, nisam ni probao kako bi radio 720 na neklokovanoj masini ali mislim da bi i on kocio..mozda), igranja naravno, za profi programe ne znam jer se time ne bavim... Uvek cu klokovati komp, i sada da imam i7 i memare na 1600 opet bih ga klokovao. Komp treba da robuje meni a ne ja njemu, ako radi stabilno ima da bude klokovan jer je brzi u svakodnevnom radu. Amin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Član
|
![]()
Imam 6600gt, planiram da uzmem ATI 4770 ... nema se para za kompletan upgrade
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Novi član
Član od: 21.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Mozhda 20% kao i ja?
![]() Uzgred, citirao si post od pre otprilike 2 godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Novi član
Član od: 21.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ja imam neki prastari amd procesor ne smem ni ime da mu kazem da mi se nebi smejali!
![]() ![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: Partybreaker (21.6.2009 u 20:57) Razlog: spajanje poruka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Guest
|
![]() Citat:
napon i iskljucis, jednostavno lijevo desno ( SA O NA I , i obrnuto ) , tako ja kod sebe i onda ti izadje overclock fail , i sve vratis na default Citat:
2.5 i njega sam nekako na 3ghz , cesto mi je izbacio sliku smrti XD Poslednja ispravka: Partybreaker (21.6.2009 u 21:07) Razlog: spajanje poruka (2) |
||
![]() |
![]() |
#80 |
V.I.P. Test Drive
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
overclock, overklok |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Overclock opasnosti i granice!? | polarnimeda | Overklok | 28 | 31.1.2007 18:36 |