![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 | |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 69 puta na 60 poruka
|
![]() Citat:
nek se slobodno ne žali kad mu nešto ne radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Daj bre Nikola, malo je neprakticno da svaki put kad treba da instairas nesto i da nesto podesavas da ukljucujes i iskljucujes admin account.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.521 puta na 1.054 poruka
|
![]()
Recimo da se uz novi računar više isplati kupiti Vistu (i malo se pomučiti sa ponekim problemom), nego kupiti XP pa za relativno kratko vreme platiti još jednom za Vistu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Član
|
![]()
Molim sve zainteresovane koji imaju problema sa igrama na Win Visti da odu na temu "Microsoft Windows Vista", i pogledaju korisne stvari koje sam napisao tamo i sve ce vam igre raditi, potrebno je samo preuzeti sa neta jos par fajlova i to je to!
Prosto! |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Član
|
![]() Citat:
nisam dirao svoj XP SP2 a imam goomilu programa i koječega. Jednostavno radim kao korisnik i to je to. Evo malo "nauka": Da bi neki program ,dok radiš kao običan korisnik, pokrenuo kao administrator, može se a) podesiti podešavanja pod "properties" za prečicu do tog programa b) U svakom trenutku, držeći Shift i istovremenim pritiskom desnim tasterom miša otvara se "Run As" mogućnost.. c) U komandnoj liniji svaki program može da se pokrene kao drugi korisnik (i administrator) sa komandom> runas /user ![]() Na primer: runas /user:Administrator explorer ![]() Na primer radiš kao korisnik (tralalala) i odjednom poželiš da staviš na mašinu novi program. Nema problema . Pokreneš prvo explorer, pronađeš novi program kao administrator i (tralala) postaviš na mašinu program koji želiš. Čim zatvoriš tak eksplorer prozor što je otvoren kao administrator možeš da nastaviš da korisitš program koji si upravo stavio, bez odvavljivanja i prijavljivanja ![]() E sad, prava je lepota kad igraš na primer hmmm.. neku igricu koja je "normalna" pa hoće da radi kao običan korisnik. U toku normalnog rada, možeš da pokreneš igricu (Sa Shift+Desni taster miša) kao neki DRUGI korisnik (ne administrator): Zika, Laza, Mika , koje si prethodno napravio ![]() Time postižeš da: Ako igra ima neku rupu ili neko nešto preko interneta pokušava, može da drlja samo ono što može korisnik (Zika,Laza,Mika) A što je (gle čuda) samo igranje date igrice ![]() Dakle, Svaki program na računaru možeš u svakom trenutku da pokreneš kao drugi korisnik i da ih izoluješ od ostatka sistema (i svojih podataka) ![]() Dakle, pokretanje kao drugi korisnik je lako brzo, jednostavno i korisno ![]() (Shift+Desni taster miša) Sve ovo važi za najobičniji XP SP2 na NTFS disku. Ja nisam dirao moj XP već dve godine i sve radi bez problema a vi? ![]() (Istina kupio sam novi disk pa sad arčim i Ubuntu al otom potom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Član
|
![]() Citat:
Ali prijavljujem se kao admin samo u trenucima kad za Admina ima posla ![]() Mislim, što bih ja kojekakvim programčićima i virusima dozvoljavao da mi se zapate na mašini? Ako krene da mi brljavi nalog il nešto, prijavim se kao Admin, obrišem ga i napravim novi, Voila! ![]() Na primer, mom sam ćaletu podesio Windows, programe, napravio nalog i.. 3 godine nije se a) Žalio b) Sve mu radilo kako treba c) Ja sam mu održavao mašinu 4 puta godišnje kad treba da se stavi neki novi program ili neki novi uređaj (kamera, štampač), Dakle, radiš kao korisnik baš kad Jesi administrator i kad ne želiš da svaki korisnik na mašini ima mogućnost da mašinu obori. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Član
|
![]() Citat:
Samo nemoj da radiš kao Administrator na mašini (kako je i podrazumevano) i nema glava da te boli ![]() Glavni problem programa koji "ne rade" na Visti jeste da ili su usko zavisni od sistema ili su pisani nogama pa ne rade kao korisnik. Sve u svemu, uz nov računar je sasvim u redu biti spreman za nove igrice sa Vistom. Za već postojeći ili poslovni ili računar bez sistema, Vista kupljena solo je sasvim nepotreban trošak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Glavni uzrok što na Visti "ništa ne radi kako treba su razmaženi proizvođači programa koji zahtevaju od korisnika da radi kao administrator (??) i Korisnici kojima to ne smeta pa im nije jasno kako "ne radi na poslu" itd itd. ![]() Podrška jeste slaba u smislu da su tek prilagođeni programi za Vistu od onih koji usko sarađuju sa sistemom, što je i normalno. Ono što nije normalno jeste što Vista sama po sebi podržava Daleko manje hardvera i što je 64-bit Vista u tom smislu prava utopija (kao i XP 64bit). ![]() Dalje, ja lično jako volim što je Vista izašla sa strožim podešavanjima (korisnik konačno nije obavezno Administrator, podrazumevano) zato što je to konačan znak da će moći da se možda meri sa stabilnošću OSX i sličnih sistema ali AKO se poštuju preporuke proizvođača (NE radi kao Administrator) ![]() Sam po sebi Windows jeste godinama šupalj kod sigurnosti ali malo njih uzima u obzir da je a) prosečan korisnik radio kao administrator b) koristio Internet ExploDer i ActiveX (bljak) c) Programi pisani za Windows su pisani nogama i "preuzimaju" mašinu d) Svaki korisnik ima na računaru gomilu bespotrebnih programčića za "ovo" ili "ono" koji svojim tvorcima došaptavaju na sav glas šta god hoće i otvaraju kojekakve rupe itd. ![]() Dakle, ja lično Obožavam što Vista pravi probleme korisnicima koji se ne pridržavaju normalnog korišćenja i što nogama pisani programi neće raditi, jer je to za korisnike dobro. ![]() Ne volim Vistu jer ograničava korisnika kao nikada do sada, sav živi saobraćaj šifruje, gladna je za resursima zarad šarenila, ne donosi ništa suštinski novo itd itd. ![]() Zbog svega toga će Vista sporije da se probija kod korisnika i teže će da se odomaćuje na svim računarima koji nisu novi, pa je uz njih došla "besplatno" (a i tu će biti refundiranja). To ne predstavlja nikakav problem, slobodno nastavite da koristite svoj pouzdani XP još koju godinicu a za to vreme će stvari d alepo legnu i ionako ćete za godinu-dve dobiti Vistu ili nešto drugo uz nov računar, ![]() po nižoj ceni nego sada (Vista je u proseku kad se kupuje solo znatno skuplja nego XP) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ok neka bude po tvome, ali tesko da ces ubediti nekoga da se prebaci na taj nacin rada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Član
|
![]() Citat:
Vista podrazumeva da se radi na mašini kao korisnik i tako je po preporukama Mikrosofta još poodavno, od prvog Win NT.. Htedoh samo da pokažem da je takav rad lak i jednostavan i siguran. A ko želi da instalira mašinu 10 puta godišnje, samo napred i nek radi svaki dan kao administrator.. Ja to radim jednom u 2 godine i tako.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Guest
|
![]()
Ako već nije pomenuto svi programi za virtual diskove ne rade makar ne Alchohol 120% ,Daemon Tools i Virtual Drive 4
|
![]() |
![]() |
#76 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Daemon Tools radi, Alcohol takođe, za ovaj poslednji ne znam, ali i ova prva dva su sasvim dovoljna - pročitaj temu od početka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Guest
|
![]()
Ok mada meni stvarno nisu radili (starije verzije su bile), nego sada mi je drugarica uzela laptop i na njega je po "default"-u ubachena Vista pa ima probleme sa Auto Cad-om 2007, 3ds Max-om 7 pa da li je josh neko naleteo na isti problem ?
Inache ja sam se vratio na XP bash zbog izuzetne flexibilnosti istog, i ne vracham se na Vistu dok i ona ne bude mogla da primi sve shto mozhe i XP... |
![]() |
![]() |
#78 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Starije verzije ne rade naravno, ali zato postoje nove koje rade.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Veteran
|
![]()
Autocad problem i sve ostale koji koriste licence manager resis tako da instaliras novi lmtools.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
vista, windows |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Free Vista drivers | oluja | Operativni sistemi | 30 | 7.8.2008 18:46 |
Servis-greške (samo lična iskustva!) | Bokile | Cvet kompjutera | 19 | 21.2.2008 17:10 |
igre koje rade/ne rade na Vista Ultimate.... | GakunGak | O igrama uopšte | 29 | 8.1.2008 11:30 |