![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.7.2013.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Odmah da kazem na pocetku, ne, nije ventilator u napajanju.
Zujanje (buzzing), pretpostavljam, dolazi iz transformatora. Osim sto se cuje, ne previse bucno, ali sam dobrih pola godine mislio da je ventilator sa procesora, imam interferenciju sa mikrofonom u ritmu zujanja napajanja. Dakle, cuje se zujanje jedno 3-4 sekunde, zatim se pojaca, tako zuji jednu sekundu, pa zatim opet 3-4 sekunde slabije itd itd. Non stop. U apsolutno istom ritmu mi zuji (static noise) mikrofon kada snimam. Kada pojacam koriscenje racunara (igrice, stress test), zujanje se menja i mikrofon bukvalno pucketa. I da opet napomenem, nije ni ventilator od procesora, ne koristim ventilatore sa promenljivom brzinom (vodeno hladjenje i uvek mi je ista brzina okretanja). Treba mi savet. Da kupujem novo? Da popravljam? Ili nesto trece..? Napajanje je Thermaltake SPS-630M. Tek sam nakon kupovine saznao da je Thermaltake los izbor za napajanje, tako da mi sada preporucite i koje napajanje da uzmem ukoliko je to neophodno. Potrebno mi je oko 600W (iako imam samo FX8350 i HD7870). Takodje, provalio sam da od skoro ne mogu da overklokujem, pa pretpostavljam da je i dotrajalo, izaslo je iz garancije (36meseci +). Hvala najlepse, bilo kakva informacija bi dobrodosla. Poslednja ispravka: daxy (21.2.2017 u 3:11) Razlog: Greska u kucanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.901 puta na 6.984 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 8.1.2009.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 107 puta na 87 poruka
|
![]()
Kineski transformatori najverovatnije, japance obično ugrađuju u jače brendove.
Ja sam to imao jednom na Zalman napajanju, ali sam ga vratio posle 2 ned i doplatio za Seasonic.. Pretpostvljam da je popravka/zamena transformatora moguća ali skuplja pita nego tepsija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.974 puta na 3.698 poruka
|
![]()
Toliko hvaljeni TT, zabeleženo da ne preporučim nikom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]()
TT nije vrhunsko napajanje, ali je jedno od boljih iz srednjeg segmenta. Ovo što se desilo kod njega ne znači da se zaobilazi u preporuci. Čak se ne sećam da je bilo tema gde su se žalili na TT, a eto ja imam primer gde ovo isto napajanje radi sa FX-6300 i R9 270x već godinama i nikakvih problema sa njim nema. Dakle sve po zahtevnosti.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ne vise od 10k. Ovo kosta 10 hiljada, a znam da su drugovi uzimali neka cheap napajanja i dobro prolazili na kraju. Ne znam da li da uzmem neko slabije jer je i sama konfiguracija dotrajala pa da za godinu/dve uzmem skroz nesto novo.
Inace, u full load ova konfiguracija ide top 400w a mozda i manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]()
Potrošnja se povećava podizanjem OC-a i opterećenjem procesora. Za ~10k dinara potraži nešto od Seasonic GB, Antec VPF, EVGA G2, XFX TS, Cooler Master G i V serije.
Nisi naveo namenu konfiguracije, ali ako je intenzivno opterećena, potrebno ti je napajanje sa kvalitetnijim komponentama od TT-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
http://outervision.com/b/dSyAfF
Ovo je recommended(650W) za overclock na 4.7, 1.5V, za sistem koji radi 24/7. Koristim komp za gejming i streamovanje. Ali sve u svemu, otvorio sam napajanje, ocistio ga, promenio uticnicu i promenio kabl i interferencije sa mikrofonom vise nema, zujanje se primeti tek kad se stavi uvo pored napajanja. Ne znam sta mu je bilo. U svakom slucaju, hvala na preporukama. Moze lock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.974 puta na 3.698 poruka
|
![]()
možeš da probaš nazad na istu utičnicu da znaš da li je kabl ili utičnica pošto si sad zamenio i kabl i utičnicu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I izlapeli kondenzatori umeju da izazovu zvizdanje, valjalo bi to otvoriti i makar ih vizuelno pregledati da li ima naduvenih ili procurelih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
mikrofon, napajanje, psu, thermaltake, zujanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |