![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.312 puta na 1.997 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (4.6.2014) |
![]() |
#42 |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]()
Jel može meni neko da objasni reč programer? xD Pogubio sam se dal sam programer ako pišem u PHPu il Javi il C++u xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
osoba koja piše kod.. može i copy/paste
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Član
Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 102 puta na 66 poruka
|
![]()
@doctor
Care, *****i ti forumaske predloge nego lepo uzmi i radi ono sto ti se svidja. Kao neko ko je 3 godine u dev industriji i bacan u razne vatre, pri tom sam C++ developer, mogu samo da ti kazem da uzmes lepo neku tehnologiju i cepas. Posle ces shvatiti da je sve to isti k**ac i moci ces da se saltas na sta hoces. Primer: Morao sam da napisem C# command/klijent koji ce drugoj aplikaciji pisanoj u C++ da izdaje komande preko networka, pri tom sam morao da napravim plugin za tu aplikaciju kako bi mogla da otvori sebe za takvu komunikaciju. Problem u svemu ovome je bila serijalizacija koju sam morao da napisem i za C++ deo i za C# da postuju istu specifikaciju. U C++ sam radio to pomocu template-a, a u C# pomocu generics-a. Napomena je da pre ovoga nisam napisao ni jednu C# aplikaciju. Sve je bilo gotovo za dve nedelje. Eto, cisto kao demonstracija. |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku pivonroll na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#45 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
^ Ovo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Član
Član od: 19.9.2013.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
-Pozdrav, vidim svi pricate o #C-u.. Moze li neko da mi objasni koja je tacno razlika izmedju C-a i C++-a? Mislio sam da je C++ mocniji i posto je noviji da je uslovno receno bolji od C-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
pa da ima dodatne funkcije koje ne moraš ručno da kucaš
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]() Citat:
Zavisi za šta, C se više koristi na embeded uređajima pošto c++ kompajleri nisu baš tako lagani i laki za embeded uređaje (bar ne u početnim fazama). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Veteran
Član od: 3.5.2008.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
|
![]()
Misim da je čovek pitao za C# (čita se "C šarp"), a ne za C.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Takođe se C koristi u sistemskom programiranju i često u signal processing aplikacijama (enkoderi, dekoderi, audo/video filteri, kompjuterska vizija, itd.) Na primer, Linux, Windows i OSX kerneli su svi pisani u C-u, a bogami i neke aplikacije za koje bi možda bilo logičnije da je uzet neki viši jezik (npr. git je isto pisan u C-u).
C++ je (skoro pa) nadskup C-a koji dodaje mogućnost objektno-orijentisanog programiranja, generičkog programiranja i donosi STL (Standard Template Library) u kojoj su implemetirane neke strukture podataka, algoritmi i sl, pa samim tim i jeste moćniji od čistog C-a. C++11, najnovija verzija, podržava i neke egzotične dodatke koje smo sretali više u funkcionalnim jezicima npr. lambda funkcije. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci: | ||
Gam3r (21.6.2014) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
programiranje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ideja za web-školu programiranja | Branislav Gavric | Programiranje | 58 | 18.7.2009 3:16 |
Okružno takmičenje iz programiranja (5. i 6. razred OŠ) | Geomaster | Programiranje | 12 | 29.3.2009 23:00 |
JobFair 08 – Kreiraj svoju budućnost! (3. i 4. novembar 2008, Beograd) | Chivan | Dešavanja i događaji | 1 | 18.9.2008 9:58 |
Skole programiranja u NSu ? | Insecticide | Programiranje | 3 | 30.12.2007 5:45 |