![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
E ovako, danas mi je sinula ideja da bih mogao da napravim jednostavnu android aplikaciju za jedan tim koji pravi zurke. Moja zamisao je da aplikacija ima splash screen tj sliku koja ce se prikazati prilikom paljenja aplikacije na par sekundi i par dugmadi:
Dogadjaji Sajt Info Izadji Znaci neka 4 dugmica. U ekranu Info bi se nalazio tekst, Izadji gasi aplikaciju,Sajt direktno vodi ka internet prezentaciji tima, Dogadjaji bi trebao da se poveze na internet i da proveri nadolazece dogadjaje. Dakle, Dogadjaji proverava dogadjaje koji ce se odrzati u buducnosti i pruza informacije o njima (vreme,mesto,DJ,fb link ka eventu,cena karata,tema zurke itd).Da napomenem da je moguce posetiti sve stranice i videti postove bez logovanja na fejs, tako da logovanje nece biti potrebno, ako je izvodljivo tako bez logovanja pristupiti sadrzaju.Jos jedna ideja, manje bitna ali ako je jednostavno da se uradi ubacicu, da program sam popunjava informacije u ekranu Dogadjaji, naci ja napravim template tipa: Ikonica dogadjaja, Ime: Vreme: Mesto: Cena karte: Tema: DJ: Ogranizator: FB Event link: a aplikacija sama popuni. Da li je to izvodljivo? U programiranju sam totalni pocetnik, ali ipak mislim da ovo nije neki veliki zalogaj (bar sam ambiciozan ![]() Hvala puno ![]() Edit: Probacu u flashu, sad me zanima da li je moguce nekako povezati sa eventom tj da se veze na internet i facebook, i da li je moguce da u aplikaciju upakujem i adobe air da korisnik ne mora da ga instalira posebno vec sve odjednom? Poslednja ispravka: markos807 (11.3.2013 u 13:21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Niko, nista?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Skini Android SDK, radi se o Eclipse pluginu, znaci treba da radis u Javi. Sto se dizajna tice mozes ga definisati preko xml fajlova ako su u pitanju dugmad i slicno (trazi android themes and styles na google da vidis kako se to radi), a sto se tice neke slike u pozadini ili slicno, to mozes uraditi u kom god zelis programu, posle samo stavis da se prikazuje u aplikaciji na zeljenoj poziciji. To su ti neke smernice, ako te zanimaju tutoriali ja sam ucio odavde mislim da ce ti to biti sasvim dovoljno za pocetak
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stevvan na korisnoj poruci: | ||
markos807 (13.3.2013) |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Hvala ti puno, konacno znam odakle da krenem!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 25.12.2010.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Mozes i odavde http://developer.android.com/training/index.html ,meni je pomoglo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Nemoj da pokusavas u flashu, adobe air i sl. Adobe air, poslednji put kada sam ga instalirao, zauzimao je oko 16MB. Tako da ljudi nece biti previse zainteresovani da instaliraju toliki program.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Zavisi da li već imaš nekog iskustva sa programiranjem. Meni npr. nije strana Java ali mi mnogo više leži JavaScript, jQuery, CSS i HTML. Ako je i kod tebe to slučaj obavezno vidi šta radi PhoneGap.
Informacije o događajima možeš da kupiš preko nekog web servisa koji će ti to čitati iz baze i isporučiti u npr. JSONu ili XMLu. Potrebno je izvršiti parsiranje i reprezentaciju na ekran, svejedno da li koristiš PhoneGap ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Kako ide aplikacija, jel jos radis na njoj?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Potpuno zaustavljen rad na aplikaciji, razlog nedostatak slobodnog vremena. Ionako je to bila samo ideja, krenuo sam da radim u eclipseu i nešto malo odmakao, ali nemam vremena da nastavim.
Off: 2000 post ![]() Poslednja ispravka: markos807 (12.5.2013 u 20:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pretpostavljam da radis za HGT posto sam video da su izbacili sajt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Aha pravili su onu zurku u Route-u sa DJ-evima.
![]() dosta off-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
android, aplikacija, event, jezik, programiranje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Crkveni Kalendar 2012 - Android aplikacija | cubrovic | Programi za mobilne telefone | 12 | 19.1.2012 19:24 |
Evolution Centar Android aplikacija | djuice | Programi za mobilne telefone | 0 | 18.1.2012 22:57 |
Android aplikacija za poruke o propustenim pozivima | nemanja.kovacevic | Programi za mobilne telefone | 0 | 9.8.2011 8:46 |
[Android] Belgrade Beer Fest Info - Android aplikacija | cubrovic | Programi za mobilne telefone | 0 | 2.8.2011 0:54 |
[Android] Rzz - moja android aplikacija | zchira | Programi za mobilne telefone | 11 | 13.4.2011 23:31 |